Zlomené zápästie u prváčky

rianika
4. jún 2024

Dobrý deň maminky, chcela by som Vás poprosiť o radu, prípadne či nemáte skúsenosť. Dcéra prváčka po páde si zlomila zápästie na ľavej aj pravej ruke, dostala dlahy s tým, že nemá zdvíhať ťažké predmety a šetriť ruky. Do školy sme ju nedali nakoľko potrebuje pomoc pri bežných činnostiach. Doma aspoň číta čítanku, matematiku vypočíta a ja zapíšem. Učí sa výborne, ale mala písať povinný koncoročný diktát, ak bude ovšem môcť. Ďalšiu kontrolu máme o dva týždne. Moja otázka na Vás maminky, ako ste to riešili so školou? Budem vďačná za odpoveď. 🙏🏼

guudy
4. jún 2024

@rianika dohodni sa s triednou ucitelkou, isto tvoja dcera nie je prve dieta, ktore ma zlomene ruky.

Prajem rychle zahojenie 🙂

majamat
4. jún 2024

mozno by bolpo riesenie, ak by mohla pisat napr na tablete. sice takto neohodnotia pismo, co aj tak najblizsie mesiace moc vhodne nebude, ale aspon pravopis. teda ak by to zvladla a ak ho vie pouzivat.
ale ako sa tu uz pise, treba sa dohodnut so skolou.

laurika1432
4. jún 2024

Záleží, ako sa k tomu postaví učiteľka, či by za ňu trebárs zapisovala výsledky v matematike a tak. Isto jej to dá viac, keď bude sedieť na hodine s ostatnými deťmi si myslím. Len budete musieť potom samozrejme dobiehať písanie doma, s tým sa asi teda počíta.

rianika
autor
4. jún 2024

So školou sme to riešili hneď ako sme vedeli verdikt od chirurga, zatiaľ hľadajú riešenie. Triedna učiteľka je zlatá, jej by neprekážalo ak by nepísala diktát, kedže dcéra ma veľa známok, no je to vraj povinné.
@majamat dobrý nápad, to by s prštekmi zvládla.
@laurika1432 vystihli ste to, škola jej dá určite viac, aj by bola v kolektíve. Napadlo ma navrhnúť či by mi povolili robiť “asistentku” aby som jej vedela pomôct.
Veľmi pekne Vám ďakujem za radu 🙏🏼

letfenixa
4. jún 2024

Prosím ťa, povinný diktát. Nič sa nestane, keď ho písať nebude.

guudy
4. jún 2024

@rianika hlavne sa tym netrap, diktat je to najmenej ;)

blaazi
4. jún 2024

@rianika diktat sa da pisat aj formou doplnovacky, kedy ziak nadiktuje na prazdne miesto pismenko _ velke/male, kratke/dlhe/makcen, tvrde y/makke i...

slavomira236
4. jún 2024

@rianika nic sa nestane. Syn je 4tak a nexne beti idu na dovolenku ked sa pisu. Vystupne testy. A nic sa nedeje. Ak ma dieta dost znamok

kacena4
4. jún 2024

diktát nie je povinný takže sa ním vôbec netrápte a ja osobne - dohodla by som sa s učiteľkou či ma dostatok známok na uzavretie rocnika a nechala by som ju doma musí to mať predsa ťažké s dvomi zlomenými rukami a trápiť sa ešte v škole., nepohoda len sediet davat pozir na spoluziakov sby jej neublížili. je koniec roka takze uz sa asi nic moc nove neucia. drzim palceky

januska12323
4. jún 2024

Do školy by som ju nedala len dohodla s pani učiteľkou preskúšanie ak je potrebné, poobede. Diktát nie je povinný keď nie je v škole tak ho proste písať nebude.

andrejka1974
4. jún 2024

@rianika u môjho syna si takto spolužiačka zlomila ruky obe a mama chodila s ňou do školy dcéra mame diktovala čo ma napísať na písomky a mama to za ňu napísala tak ako dcéra vravela

betulinka1
4. jún 2024

@rianika doplnovacku dcera zvladne a kludne to moze nahradit ucitelka za diktát. Inak niektore ucitelky robia take ofuky s totálnou blbostou a stresujú tu rodicov a deti, co s diktátom. No tak nebude…

butterflyeffect
5. jún 2024

@rianika no ak ma zlomene zapastie bude ju boliet pisat aj na tablete, ja som mala ako dospela zlomene zapestie a to som si myslela ze v pohode zvladnem pocitac a mys a myslela som ze revat budem ako to bolelo, ked som to skusala, nestoji to zato aby namahala rucky kym sa jej ti nezahoji. Do skoly by som ju nedavala, uz len z praktickeho dovodu ked ma obe ruky zlomene, bude pre nu samotnu priblem ist aj na wc.

janage
5. jún 2024

@rianika súhlasím s babami a poviem diplomaticky, že ste sa zle porozumeli s p. učiteľkou a povinný diktát je nezmysel. Ak by ležala v nemocnici, tak čo. Ak by mala zlomenu nohu a telocvikar by trval na povinnom skoku do dialky poklepeš si akurát po čele. Ak ho nenapíše, tak čo sa stane? Nič. 5 jej dat nemôžu, známok má do aleluja takže ani dôvod na komisionálny nejestvuje.
Toto píšem akovrodic, ktorého dieťa od 1.rocnika bolo viac doma choré ako v škole. Pokiaľ je dostatok známok na uzatvorenie predmetu, absolútne nie je dôvod sa stresovať.

janage
5. jún 2024

@rianika do školy by som ju dala ak by mala asistenciu. Buď teba alebo koho škola určí.
Moja dcéra po akútnom slepaku v septembri napr nosila len zošit a peračník, knihy nie. Žiadny učiteľ nemal problém a to bola už na 2.st.