Zliezanie kožky v záhybe pri pipíku týždňového chlapca

atuss
9. apr 2012

Ahojte maminy, mám týždňového synčeka a včera som mu v záhybe pri pipíku našla zlezenú kožtičku, najprv sme si mysleli že to bude tým že ho málo krémujeme tak sme ho nahusto natierali sudocrémom a dnes sa mu to ešte zväčšilo a spravilo aj na druhej strane, tak sme všetok krémik zotreli dole, umyli mu to v harmančeku a namiesto pampersky dali látkovú plienočku.. Mali ste už podobný problém?? ak áno poraďte mi čo mám robiť a čím môže byť to zliezanie kožtičky spôsobené ☹

czechzuzanaba
9. apr 2012

Nevim, co napisou ostatni, podle me je to normalni u maleho miminka, ze se cele jakoby sloupne. Teda je to uplne povrchove, ne do krvi nebo tak. No a doktorka v porodnici mi rikala, ze se to nemusi mazat, ze tim mazanim se to urychli a tim to bude vlastne vypadat chvili hur. Dcerka to mela i na rucickach, na nartech na nozickach a tak.

briketa
9. apr 2012

@atuss vyvoj pokozky dietata pokracuje do siestich mesiacov jeho zivota po narodeni.
Ako vyjde z bruska von, cela pokozka sa vymeni (osupe sa) za novu, ktora uz ma viac ochranneho filmu pre "vonkajsi svet"
Koli tomu, ze vyvin pokozky este stale pokracuje, by sa do polroka nemala pouzivat na babatka kozmetika, ale len cista voda (najlepsie filtrovana, koli chloru).
Cokolvek co natries na pokozku bude rusit vyvin jej ochranneho filmu. Mydlo na kupanie ju bude vysusovat a tym ma dietatko potom neskor nabeh na ekzemy . Je OK je umyjes pokakanu ritku, alebo ked sa dietatko povracka nejakym Weleda jemnym mydielkom. Ale nepouzivat kozmetiku na dennej baze.
(vyhladaj si temu atopickych exemov, kolko deti na ne trpi, je to aj koli prehnanemu pouzivaniu detskej kozmetiky v ranom veku)

rebecca2006
9. apr 2012

@atuss je to normálne, celé dieťatko sa ti "zošúpe", nič s tý nerob, premasťovanie nepomôže, naopak, upchajú sa pórz na pokožkz a nebude môcť "dýchať".

gaby21
10. apr 2012

@atuss Ahoj, nas maly mal toto iste, akurat som bola na poradni, tak dr. predpisala IMAZOL. Tym sme mu to potierali, tiez sa zlupoval po celom tele, ale dr. povedala, ze toto moze byt aj nieco ine, napr. plesen. Taaakze ja doporucujem IMAZOL, nam zabralo ihned 🙂

pe
10. apr 2012

ja si myslim, ze aj nespravne osetrovanie to mohlo zhorsit, tiez sa nam to pritrafilo a nevhodnou mastou som to este viac vysusila, zabral nam na to Bepanthen, akurat som si pozrela, ze na co vlastne pomaha, aby som ti poradila - udrzuje optimalnu vlhkost pokozky, neobsahuje zinok, ktory vysusuje pokozku!, napomaha hlbkovej regeneracii a epitalizacii extremne suchej a popraskanej pokozky, no myslim, ze presne by sa vam hodil, ja som ho vyuzila aj na popraskane bradavky a velmi mi pomohol, hlavne je, ze to urcite nezhorsi, vyskusaj, ja ho doteraz davam dcerke preventivne pri kazdom prebalovani a ma krasnu zdravu pokozku

baklik
10. apr 2012

@atuss pozor na sudokrem, pretoze dost vysusuje. lieci, ale vysusuje. nas maly mal tiez zlezenu kozicku v zahybe, ale to uz mal vyse mesiaca. presli sme na nivea SOS krem (obsahuje organicke bambucke maslo a omega 6 mastne kys.)a ten mu pekne kozicku zvlacnil a pritom tiez hoji a predchadza zapareninam. sudokrem pouzivame uz len vynimocne a prilezitostne.

kerynka87
12. apr 2012

Ahoj. my sme to mali tiež prednedávnom a tiež nam lekárka odporučila IMAZOL krém, to môže byť aj druh plienkovej dermatitídy - plesňovej. tak sme to natierali tým a zmyzlo nám to. takže jednoznačne odporúčam imazol.