Ahojte, dojčím v polohe kolíska asi mesiac a iná mi nevyhovuje. Mám pocit že malý ma po nej z bokoch zležanú hlavičku. Robím niečo zle alebo je to normálne ? Našla som si všelijaké návody ako ju robiť dobre a neviem no snažím sa. Budem ho chciet dojdit minimálne 3 mesiace ak sa bude dať kým príjdu prikrmy alebo nebude dovtedy ako placka z obidvoch strán ?
Skúsim, on si pekne polohuje hlavičku zo strany na stranu ale je pravda že ju skoro nikdy nemá rovno, vždy len na stranách 😁 ty máš tiež ten vankúšik ? Aký typ/značku?
Co tak spravit diagnostiku hlavicky? A budes si ista ci ma ci nema zlezanu hlavku
To nieje z kojenia ale z ležania.... Treba dietay polohovať na bok, dávať na malé chvíľky aj na bruško a postupne ako bude rásť pobyt na brušku predlžovať. Skús aj zmeniť nosenie cez deň, napríklad na tigrika... Vekom sa mu tá hlava postupne opraví, lebo bude menej času v tej jednej polohe...
@kathhii práveže nám ortopéd povedal že nemáme dávať moc na bok tela kvôli klbikom aspoň do polovice augusta a ešte keď nie sú horúčavy tak musí nosiť plienku na dvojbalenie. Len si otáča hlavičku keď spinká to mu ide pekne
@taktotedanie to sa dá kde prosím spraviť ? 🙂
@kathhii a ďakujem za radu, skúsim keď naberiem trocha istoty s tým malým teličkom viac pracovať 🙂 na bruško dávam
Jasneee a ked treba daju helmicku
Tak radšej sa drž toho ortopéda, kĺby sú dôležitejšie ako tvar hlavy... U nás v MT robia aj takú diagnostiku zležanej hlavy a aj prilbicky vyrábajú...
@kathhii aj my vieš povedať kde ? 🙂
Myslím, že je to Ortocentrum,na Kollarovej ulici...
@kathhii ďakujem pekne
Myslíš,že keby pil z fľašky by to bolo iné? Zlezana hlavicka je zo spinkania, kúp polohovaxi vankúšik na hlavičku a ak dávaš spat na bok, tak dosledne striedaj pravu a ľavú stranu. Nam stále chvália, akú mame pekne gulatu hlavu😅🤣🤣Ale fakt ze na to dohliadam.