Ahojte.
Dcerka má 5 mesiacov a má zlezanu jednu stranu hlavičky. Aj napriek polohovaniu sa vždy otočila na tu stranu kde jej vyhovovalo viac a bohužiaľ sa jej zlezala hlavička.
Myslíte si že sa jej upraví keď začne sedieť? nakoľko ešte rastie hlava. A formuje sa.
Helmicku by som nerada dávala malej 😒 ďakujem
vždy ked spí, tak ju podlož, aby nepadla a áno zvykne sa napraviť, ak nie, bude prilba, čo nie je vôbec hanba
@adriana7272 určite to rieš teraz, prilbicka je super, dieťa si zvykne rýchlo, ja som to riešila keď mal 8 mesiacov a hlava sa celkom neupravila, ale je to oveľa lepšie
@adriana7272 vieš odfotit hlavu zvrchu? Vtedy to najviac vidno keď len jedna strana je zlezana, syn mal len z jednej a poviem ti vypadalo to hrozne
@petka1402 hlavne sa toho bojím že pomaly sa otepluje, prichádza leto a bojím sa ako by to znasala. 🙏
ano ma to zlezane, cim skor zacnete s helmou tym kratsie ju budete nosit kludne aj 1 mesiac ak to bude kvalitne nosenie. my sme mali nieco podobne ale zrastene lebecne svi a helmu sme nosili vyse roka, vobec sa neboj tepla a ako to dieta znasa - uplne v pohode tak ako ciapku vobec to neregistruje
@petka1402 a na vyšetrenie do Bratislavy kde zhodnotia deformitu treba aj výmenný lístok od detskej lekárky alebo stačí sa tam objednať? 🙂
@kacena4 a lekár musí odporučiť alebo dat výmenný lístok alebo stačí keď ja zavolám a objednám sa aby po merali malej hlavu a zhodnotili stupeň deformity? Zevraj len pri stredne ťažkých az ťažkých deformitach dávajú Helmicku. Každý ma upokojuje že sa to napraví keď začne sedieť.
@adriana7272 na nete pohľadaj ambulanciu ortopedickej protetiky, ja som z východu a bola som v Košiciach, tak som potrebovala odporúčanie od nejakého doktora, bud detský neurológ aby bolo v správe ze odporúča helmu, mala som odporúčanie od toho neurológa aj od doktorky kde sme chodili rehabilitovat ze odporúča, takže informuj sa priamo v ambulancii co požadujú
@petka1402 ďakujem pekne🙂
@adriana7272 potrebujes poukaz na ortopedicku pomocku od neurologa, ortopeda ci rehabilitacneho lekara. oni vedia zhodnotit stav a nasadit helmicku a podla mna toto nie je lahky stupen, ale z jednej fotky sa to tazkou zistuje... treba aby to videl dr. a ide o deformitu napravit sa nemusi,ale tiez to nie je nic vazne proste bude mat clovek "inak" tvarovanu lebku - šišatu
@adriana7272 par rokov dozadu v mojom albume mam nafotenu knizku o kranialnej remodelacnej orteze ak ta zaujme precitaj si
Protea v ba. Ked zavolas, ochotne ti nadiktuju, od koho potrebuju papier. S helmickou dlho nevahaj, ked sa nasadi neskoro, dieta ju nosi dlhsie, lebo hlavka uz tak rychlo nerastie a uz sa to nemusi ani tak pekne upravit. Nas syn to nosil cez leto a nebolo to take zle
Podla mna by ste mohli ist aspon na meranie, pre pokoj na dusi. Tam s nimi preberiete, ci helmicku treba, mozno nie. Ale je to vec na cely zivot, tak pre ten pocit, ze ste nic nezanedbali
@adriana7272 protea robi nezavazne konzultacie a tam zmeraju stupen deformity, staci sa objednat, plati sa 30e. tie ti potom vratia, ak sa potreba helmy potvrdi. vymenny listok na tu konzultaciu netreba. teraz to riesim, hlavu zlezanu nastastie nasa nema, ale pediatricka nam odporucila ist zmerat, kvoli estetike 🤷 tak som vytrasena, no ak to bude treba, radsej skor to podchytit.
@miskamicha ahoj v ktorom mediaci si jej kupila ten vankusik? A pomohol? Moja ma 4 mes .. a dnes som.ho objednala
@minyminy nemala nejako zlezanu ale skor ako prevencia. Adi okolo 3.mesiaca a uz ked sa zacala pretacat na brusko nelezala na nom🤣 teraz sa s vankusom len hra
@adriana7272 jasne ze upravi. Ja som dcerke kupila taky vankus z babybeet pozri si to.