Zle vytiahnutý kliešť u dieťaťa

2. júl 2024

Ahojte, prosim, ukludnite ma, mam nervy v kybli. Dcerke (2,5r) som nasla prisateho uplne miniaturneho kliesta na slabinach. Vybrala som ho, ale hlavicka ( alebo jej cast - bol fakt mini) zostala tam 😭 volala som rychlo pediatricke, co robit a sestricka len, ze vydezinfikovat a nechat uz tak, ze s tym sa uz nic nerobi. Strasne sa bojim, ci kliest nebol nakazeny a tym, ze som ho nespravne vybrala, som zvysila riziko nakazy mojej dcerky, ktora ma uz aj bez toho dost zdravotnych problemov 😭 prisaty nemohol byt ani 24 hodin, lebo vcera poobede som ju dokladne pozerala.

maminecka266
2. júl 2024

prosim ta - nadych, vydych. nemysli hned na to najhorsie. ak bol nakazeny je jedno ci tam ostala hlavicka alebo nie. ked sa tam velmi bojis chod na pohotovost nech jej to vyberu, ale poviem ti nebude to prijemne ani pre nu ani pre teba.

colsami
2. júl 2024

Ukludni sa. Zvysok by mal vyhnisat. Hovorim "by mal", kedze vo vacsina pripadov to tak je. A ak sa nieco skomplikuje, budete to riesit potom, a nie mat nervy v kybli uz teraz
Navyse to, ci by bola prenesena nejaka inf. choroba z kliesta momentalne nemeni na veci ci si tam nieco nechala alebo nie.

hipuska
2. júl 2024

to je uz uplne jedno. Urob tak, ako ti kazala sestricka. A miesto pozoruj ako sa bude spravat.

anavixy
2. júl 2024

Absolutne nemas dovod stresovat. Hlavicka zatrhnuta zostat MÔŽE. Telo sa s nou vysporiada ako s trieskou, obali ju malym mnozstvom hnisu a ten potom “vytlacis” aj s hlavickou von, alebo pupacik praskne sam a vytecie… Z odtrhnutej hlavicky uz viac toxinov nijako neprejde, takze bud sa uz dieta nakazilo alebo sa uz ani nenakazi len preto, ze zostala zatrhnuta hlavicka. Nestresuj, nemas preco 🙏 neviem ako si vyberala kliesta, ale skus nabuduce vatovou tycinkou alebo gazou, navlhcit vodou, dezinfekciou alebo mydlom a prechadzat a kruzit po kliestovi, mozno to bude trvat par minut, ale zarucene sa pusti cely, obzvlast vhodne pri malych este nenacucanych kliestoch.

mamamasama
2. júl 2024

Úplne bežná vec. Nestresuj.

maryetta
2. júl 2024

Iba vycisti a nechaj tak. To uz “vyhnisa” ako chrasticka.
My sme sice raz boli na pohotovost lebo ostalo v pupku. A sam dr ze take miesto ze tam by sa to zle celkovo hojilo.
Hrozne vela kliestov. My sme uz 4vyberali za posledny mesiac.

kratucka
2. júl 2024

je to v pohode bezna vec, nestresuj sa prosim ta zbytocne.

lindusss2016
2. júl 2024

Neries to, vyhnisa ako akekolvek ine cudzie teleso. Ak sa tak velmi bojis, daj jej o tri tyzdne zobrat krv.

olivierko229
2. júl 2024

Ja som tak nedavno nasmu 6 rocnemu tu hlavicku co zostala vydlabala ihlou v noci, ked zaspal. Manzel, ze to treba hned vybrat, ale to by nezvladol. Vlastne som mu tam vydlabala dierku, ale podarilo sa mi tu hlavicku vybrat. Maly sa sem tam mikol, tak som chvilocku pockala, kym zasa zadrieme, a ked som vydenzifikovala, vtedy si to chytil rukou, ze co sa deje 😀 mal to na lopatke

autor
2. júl 2024

Dakujem za upokojenie, uz som trochu vychladla, ale mam aj tak vycitky. Budem miesto pozorovat, ci sa nic nedeje. snad to bude ok 🙏🙏🙏

lejla77
2. júl 2024

Syn tak mal tiez ako dieta, utekali sme na pohotovost a tam nas poslali prec, ze to mame natierat gafrovou mastou. Nepomohlo nic, kozou obrastlo, asi po pol roku sme isli k moru a more to vytiahlo - sa to rozmocilo cele a potom sa to dalo vybrat.

dadka1997
2. júl 2024

Na pohotovost

kiki68
2. júl 2024

Bala som sa rovnako, do par dni to vypadlo s tou chrastickou, vsetko ok, dokonca sme boli po mesiaci u lekara. Bala som sa rovnako ako Ty.