Ahojte žienky, mám sestru v Anglicku a pred mesiacom porodila dcérku. Avšak sestrička im teraz oznámila, že vyšli zlé výsledky na cystickú fibrózu, čo berú z päty. Povedala jej, že výsledky budú tak za mesiac. Sestra je znepokojená a veľmi sa bojí. Nikto jej tam poriadne nič nevysvetliť a hlavne také dlhá doba čakania. V rodine nikoho s touto chorobou nemáme, preto ani moc o tej chorobe nevieme. Stalo sa aj niekomu z vás, že najprv vyšiel výsledok zlý, ale nakoniec sa ukázalo, že je dieťatko v poriadku? Koľko na slovensku trvajú takéto testy? ďakujem
Ahoj tak mojim dceram ich museli robit opakovane ale nastastie su v poriadku. neboj sa niekedy sa tavkrv znehodnoti alebo laboratorna chyba a vide zly vysledok ako u nas. a potom vysiel negativny. drzim palce
ahoj, nasmu malemu robili tiez tieto testy, tiez kvoly tomu, ze bol viac zahlieny a robili mu to z potnych testov. Vysledok sme vedeli na druhy den. Ale myslim, ze ked ti to robia priamo na plucnom tak vysledok je este v ten den. Dost ma to vystrasili, no hned som sla na net a citala som co to vlastne je. Poprve ma trochu upokojilo to, ze je to dedicne a este v den toho testu mi dr. povedala, ze kebyze to maly ma uz o tom vieme, lebo vraj na slovensku sa tieto testy robia uz pri narodeni. Samozrejme, mozu byt milne a preto pri podozreni test opakuju. A myslim, ze som citala tiez, ze dieta ma pot slansi ...
ahoj, nám tiež po mesiaci volali kvoli zlým výsledkom na CF, tak sme boli na opakovanom odbere. Ten vyšiel tak isto, tak sme museli íst na potné testy, ktoré nám robili 2 krát a boli negatívne. Výsledky z potného testu sme vedeli na druhý den. Malá bude mat 2 roky, atb nebrala ani raz, ale poviem ti, že nás dobre vyplašili. Do roka som ju stále sledovala. Podla mna tie testy len vystresujú rodičov. Mali by ich robit až ked niečo nie je vporiadku a nie každému babatku. Neboj, velmi vela ich vyjde pozitívnych. Ešte som zabudla dodat, ked sme išli na potné testy, tak som brala aj vzorku zo stolice, ktorá nám vyšla tiež negatívne, ale to trvalo asi mesiac, kým prišli výsledky. Neboj bude to dobré.
Možem sa opýtat prečo jej robili test? Mojej robili pretože bola stále zahlienená nakoniec sa potvrdila alergia na mlieko.Na výsledky som čakala vtedy asi dva týždne.Robili nám testy tri krát a vždy vyšli dobre.Držím palce