Zlé držanie hlavičky 7 mesačného dieťaťa

nina297
14. mar 2018

Dobry de dcera ma 7 mesiacou a stale preferuje pravu stranu vzdy hlavicku drzi do tej jednej strany. Hlavicku vie otocit aj na opacnu atranu no ked spi spava s hlavickou otocenou zas do lava. Hlavku krasne otoceny aj v lavo nie je problem s nicim len ze furt tu hlavu nakloneno do prava ☹ ked bola miminko aj som ju polohivala. Prosim poradte

pininka
14. mar 2018

A co ti nato hovori tvoja detska? Ja by som isla za nejakou dobrou fyzioterapeutkou co robi s detmi.

nina297
autor
14. mar 2018

@pininka :-/ no nic nam nepovedala dokonca ked om bola u neurologicky koli hemnagionu ju skontrolovala rovno celu a dokonca ona sama nic nepovedala iba tolko ze ma mierne hlavu do jednej strany :-/

leskky
14. mar 2018

Naša mala hlavu mierne do jednej strany a ako dvojmesačná začala cvičiť vojtovku. Za nieco vyše mesiaca bola ok

mogaa
14. mar 2018

Stimulovať ju hrčkami aby otáčala hlavičku do druhej strany. Do postielky na tú stranu pokladať hračky. Treba sa pýtať na rehabilitáciu, tam vám ukážu ako cvičiť, prípadne ak je v okolí centrum kde cvičia napr.s deťmi čo majúDMO, choďte hneď tam.

pininka
14. mar 2018

@nina297 tak ked ju odkontrolovala neurologicka tak asi to nema az tak zle. Nasa vzdy ked sme prisli na poradnu,tak sa otacala len na jednu stranu a pritom doma v pohode na obe.

deti95060810
14. mar 2018

my sme dokonca mali aj diagnózu... skončili sme na vojtovke...

matabb73
14. mar 2018

Vola sa to torticollis. Aj my sme na to cvičili vojtovku a pritom to moja dcéra mala tak minimálne, že si to ani doktorka nevšimla. Do roka sa to upravilo.

nina297
autor
14. mar 2018

Praveze u malej je to vidiet ze drzi tu hlavku na bok ale ked spinka tak ju ma zas do druhej strany :-/ .... no ale ako vidim urcite radsej zvolime niake rehabky :-/

pieksamaki
15. mar 2018

Ja som si to na svojom dietati tiez vsimla, ...a doktorka ma s vymennym listkom radsej poslala na rehabku...a cvicili sme od 2,5 mesiaca vojtovku.ano bol to torticollis ....
Teraz co mam u 3,5mesacnej tak som si vsimla,ze az od 3mesiaca zacala drzat hlavku na brusku...ale uz asi tyzden odkvacne hned.....ked to neprejde tak budem tiez hladat cez pediatricku cvicenie.celkovo mi pride moja mala taka mlandravejsia .....

nina297
autor
15. mar 2018

Ale nie je to daky problem u 7mesacneho dietata ze to budeme teraz riesit nie?

pieksamaki
15. mar 2018

@nina297
Nemal by to byt problem, neboj sa,diagnoza torticollis je malicka diagnoza,to rozcvici,skor ak by ta poslali na vojtovku,o to skor to rozchodi. Ako tu jedna maminka pisala...davaj podnety ,hracky,oslovuj ju,koj iba z tej strany,na ktoru otaca zriedka,aby sa rozcvicil ten krcny sval a namahal dalej....aby nezlenosil,preto tam bude mozno vojtovka,aby bola rovnovaha......a zaroven aby si predisla jemnemu prelezaniu hlavicky iba na jednej strane,aby nemala plochejsiu iba na jednej strane....popytaj sa na to pediatricky...pripadne ak to nevidi potrebne,ci by ti neukazala nejaky cvik....ono je potrebne babatko vidiet.....niekedy to znie podla popisu horsie ako v skutocnosti,ale minimalne si si toho vsimla...tak snad ta pediatricka naviguje dalej

sandri
15. mar 2018

Ahoj, pytaj sa na rehabky. Moj maly vobec netocil hlavku do jednej strany a zial nastupila u nas mladucka pediatricka, ktora nad tym len mavla rukou, ze to sa spravi. Nastastie na dalsej poradni ju zastupovala ina a ta nas hned poslala na rehabky a cvicili sme vojtovku 4 mesiace (cvicili sme dlho, lebo sa k tomu pridruzilo aj padanie do strany pri paseni konikov). Teraz je maly uplne ok 🙂

nina297
autor
15. mar 2018

Dakujem vam 🙂 🙂 🙂 ste ma upokojili aspon. Tak v stredu pojdeme na poradnu a jej to poviem 🙂

nela6
15. mar 2018

@nina297 mne robil maly to iste, zacala som ho krmit tak, ze som ho polozila na chrbat a ponukla mu prsnik z tej strany kam sa nechcel otacat...ak nedojcis tak asi flasku, len neviem ako to z nej pri takej polohe ide, kedze maly mi nikdy nepil z flase...po tyzdni uz aj celu noc spal len na tej strane lebo tam cakal jest...🙂 a netrebalo ziadne vojtovky, len ja som s tym zacala skor, asi v 2m

mata682
16. mar 2018

Ahoj. Moja dcera tiez od narodenia preferovala pravu stranu. V porodnici mi kazali polohovat. Potom ma pediatricka poslala k ortopedovi. Ten povedal, ze nejde o torticolis, ze krk ma volny. Jeho rady: postielku otocit tak, aby stena bola na preferovanej strane, hracky davat na menej preferovanu stranu, kojit tak, aby hlavicku tocila na druhu stranu. Ja som si vsimla, ze ked mala lezala na gauci, otacala ju za televizorom. Nehovorim, ze je to dobre, aby taketo male deti uz sledovali telku, ale hlavicku zacala vytacat do spravnej strany len taka radost. 🙂

nina297
autor
16. mar 2018

@mata682 a kolko mala mesiacou ked ste stym zacali ? Lebo nasa ma 7 ze to je uz asi neskoro ☹ akoze podla mna aj ona ma volny ten krcok lebo normalne otoci bez provlemu hlavku do lavej strany a ked spinka tak spi vecsinou s vyt9cenou hlavou do lava len ked sedi alebo chodi tak ju ma do prava ☹

krepes
16. mar 2018

Aj náš krpec stale len na pravý stranu. Aj ked sa zacal otacat, tak len na pravu stranu a doteraz, to ma uz skoro 10 mesiacov a stale to robí tak isto. Je zdravy,sikovny chlapcek, nema nic s krkom ani iny zdravotny problém, proste preferuje tu stranu.

mata682
16. mar 2018

@nina297 U ortopeda sme boli, ked mala 2 mesiace. Neviem ti povedat ci to je neskoro. Treba ist k ortopedovi a ten povie co a ako. 🙂

suzie28
16. mar 2018

Naša tiež preferovala jednu stranu a stále sa na ňu mierne vytacala .. nás v 2hom mesiaci poslali k fyzio a cvičili sme Vojta . Sa čudujem že tá tam detská lekárka neposlala keď videla že bábätko stále jednu stranu preferuje ....

nina297
autor
16. mar 2018

@krepes a ma stale hlavķu do jednej strany ako keby padnutu alebo jak to nazvat

krepes
17. mar 2018

@nina297 nie nemá.