Mojmu 7 rocnemu synovi zistili zlcnikove kamene a odporucaju nam laparoskopicke odstranenie zlcnika, vlastne sme uz objednani na hospitalizaciu. Ide o vazne rozhodnutie, preto sa snazim ziskat co najviac informacii. Zaujima ma ci ma niekto podobne skusenosti, ci ste tiez absolvovali operaciu, v akom veku a aky je stav dietata po nej. Tvoria sa kamene nadalej v zlcovode, alebo mate pokoj? Co sa tyka stravovania, nema dieta problem s travenim a podobne?
Budem vdacna za kazde info.
A tie kamienky sa tvoria aj v peceni.
http://www.magazinluna.sk/default.aspx?p=magazi...
Tuto podla jonasa liver clean som si robila ja. Bolest pri tom nie je vobec ziadna. To zabezpeci ta horka sol. V podstate tie kamienky su v peceni aj v zlcniku - tam sa len hromadia.
@sweetsuzi
Zavolaj tyto do poradne a dohodni sa
Aj ked das kamene odstranit, neznamena to vyhru, len drasticke riesenie aktualneho stavu. Kamienky zostanu v zlcovodoch pecene. A syn ma podla vsetkeho systemovy problem, ktory odstranenie zlcnika nevyriesi. Ja by som operaciu zrusila a zacala ocistami. Kamoska si urobila jednu ocistu, kopec kamenov z nej vyslo, spytala sa na to kekara, ci sa vie vyhnut operacii a on ju vysmial, ze takemu veri. Nechcela byt za blbu, tak si dala vyoperovat. Teraz lutuje velmi!!! Ale ona nebola na alternativu a nie kazdy sa vie obhajit pred lekarmi a slepo im veri.
Je to na tebe. Ale ide o tvojho syna. Zavolaj do tych dvoch poradni a porad sa aspon telefonicky! Drzim palce!
Oprava: aj ked das zlcnik odstranit....
..... So zlcnikom nieje sranda. Zazila som si to. Nemam ho od 15 rokov. Nikto netusi, preco sa mi vytvorili. Mavala som fakt silne zachvaty. Vtedy sme netusili, co bolo pricinou. Az ked som raz ozltla a s podozrenim na zltacku ma vzali na infekcne. Tam mi zistili sutriky, a hrozili dalsie komplikacie (pankreatitida) keby sa upchal zlcovod az. niekde dalej, kde sa uz napaja pankreas. To by uz nebola sranda. Operovali ma este klasicky. A to co mi vybrali, pripominalo hlinu. (neskor sa to rozpadlo na prach. Mam to niekde este schovane u rodicov) Nebolo to takej pevnej konzistencie. Kamene mozu byt rozne, a principy detoxu.... No tak ako mozu pomoct, mozu aj uskodit.
@sweetsuzi s travenim problemy nemam. Mastne jedla nemusim, a ani v detstve som ich nejedavala, nebola som tlste dieta. Nerobia mi problem mliecne veci, ani ovocie, a ani ked si dam nieco vyprazane, tak bez problemov...
@didi35 ....psychicka stranka, no suvis to moze mat, povahou som cholerik, ale tu zmenim tazko.
Ahojte, my mame podobný problém s 10.r.dcerkou,už mesiac ma bolesti brucha, vyrážajú tie bolesti do chrbta, má nepravidelne vyprázdňovanie, striedajúce hnačky so zapchami, lekár na ultrazvuku zistil útvar vo veľkosti 2,4cm na pečeni, tak nás poslal ešte na CT vyšetrenie, podaním kontrastnej látky, na výsledky zatiaľ žiaľ pri našom skvelom zdravotníctve, musíme čakať.. 5dní.Ale pravdepodobne to bude kameň, čo myslíte, treba ho vybrať alebo, sa dá nejako rozpustiť? Dakujem za názory a odpovede.. 🙄
Prosím vás nenašla by sa nejaká mamička, ktorá má skúsenosti ako to dieťatko zvládlo po operácii žlčníka!!! PLS Odporúčajú nám vybrať žlčník a chcela by som vedieť skúsenosti či to je lepšie a ako ďalej dieťa zvláda stravovanie.
Pri dietati by som najskor vyskusala alternativu, pozri si detox zlcnika a pecene na magazin luna. Vygoogli. Robila som si to 3 x, dieta by to v pohode zvladlo vypit grepovu stavu a olivovy olej, aj glauberovu sol. Tym sa da predist operacii. Ake velke ma kamene?