Zlatý stafylokok v nose u 5-mesačného sa stále vracia.

efaa
17. máj 2019

Mamičky prosím Vás poraďte mi už som zúfalá. Moj malý 5mesacny synček ma v nošteku zlatého stafylokoka. Liečime sa už druhými celkovými antibiotikami a na cca 2tyzdne je ok a znovu. Cez deň nemá žiadne problémy, nemáme teplotu len v noci sa budí že sa mu nedá dobre dýchať a tak mu cez nos 3 aj 4krat prečisťujem noštek a potom pekne zaspí. Hlavičku si vždy da do záklonu aby mu sople stekali. Dali sme si aj my rodicia urobiť výtery, pozitívne na zlatého stafylokoka ale zato ze nemáme žiadne ťažkosti nám nič nepredpisal doktor a môjmu malému sa to stále vracia a ja už neviem čo robiť. Ďakujem za každú radu.

eliskadad1
17. máj 2019

@efaa a čo vám odporúčal ten lekár? Podľa mňa to akože prejde, len má teraz ešte slabšiu imunitu tak to je také komplikovanejšie, ale ja by som do neho už ďalšie antibiotiká nestrkala :/

martikaus
17. máj 2019

@efaa mne dostal maly 8 mesacny pneumokoka. Antibiotika nezabrali, tak som riesila alternativnu medicinu, cezo mna a cez mlieko..je kojeny. Po 4 mesiacoch sme cisti. Ak chces viac info, kludne napis spravu🙂

efaa
autor
17. máj 2019

@eliskadad1 nedávať mu nič, že keď budem chodiť po doktoroch že ako keby som si prosila antibiotika že to mu prejde....no 3mesiace som mu nič nedavala a maly chrcal cez noc ale už aj cez deň a potom som nasadila antibiotika keď to išlo stále k horšiemu

henriettak
17. máj 2019

@efaa no a nejaké alternatívne mediká? Ako píše martikaus? Je to zaujímavé, ale počula som, že niekomu to pomôže 🙂

efaa
autor
17. máj 2019

@henriettak nechám si od nej poradiť...ale skúšala som rôzne tzv.babske recepty a nič. Maly inhaloval Vincentku, teraz čajovnikovy olej, cibuľa pri posteli...Ja užívam rakytnikovy olej a teraz som kúpila kapucinke tinkturu.

janinah
17. máj 2019

Na 5mes. by som nerobila pokusy..je jasné,že ste bacilonosiči a bez vášho preliečenia to nepôjde,teda atb vyžiadať pre vás oboch...cibulu okamžite preč z dosahu diaťaťa...inhalácia je zbytočná,má svoje indikácie a pravidlá...sople poctivo odsávať,žiadne zakláňanie hlavičky,aby stekali dolu do dých. ciest,,vyrobíte si zápal priedušiel a zápal ušiek....do nosa nasivin kv. pre jeho vek...bola som orl sestra.

janinah
17. máj 2019

kým nie ste preliečení,tak pri dieťati noste masku na tvár s filtrom ako nosíme na oper.sále

efaa
autor
17. máj 2019

@janinah obvodný lekár mi povedal ze mi žiadne ant.neda bo som zdravá aj keď mam potvrdeného zlatého stafylokoka, že to má každý jeden človek. Cibuľu už nemá dávno pri posteli bo to nepomáhalo. Ok nechám si poradiť tak inhaloval tiež nebudeme. Maly sa tak s tou hlavičkou zaklonenou naučil spávať sám. Odsavala som pravidelne a bolo to horšie, teraz len ráno a večer. Cez deň sopliky nemá len po tej polnoci sa mu ťažšie dýcha ale prisat sa na prsník vie len mu to tam chrci. Nasivin som dávala 7dni a pauza ale žiadne zlepšenie. Zlepšenie naslalo len po ant.

sadika
18. máj 2019

kym to budete mat vy,tak to malt bude od vas preberat. Musite aj vy vybrat ATB.

janinah
18. máj 2019

@efaa každý jeden človek ho nemá.....skúsila by som si pozháňať atb inak...

efaa
autor
18. máj 2019

@janinah priateľov kok v nose na ten mu nezaberu ziadne ant.ktore sú na trhu ani na jeden nie je citlivý a pre mňa su dvojo ant.ale zato ze plne kojím a som zdravá mi neodporúča užívať.

stanka8886
18. máj 2019

@efaa My sme riešili tiež zlateho stafylokoka v nose a nám dali keďže bol iba v nose antibioticke kvapky pamycon a zmizol 👍

efaa
autor
19. máj 2019

@stanka8886 nám pamycon vôbec nezabral....vyter z nosa bol negatívny u sestričky keď som doniesla vytiahnutie sopliky tak sa ukázal trvalo nám to kým sme ho zistili 3mesiace 😞

peti7891
22. máj 2019

Prontoderm kvapky su originál na stafylokoka v nose. Tak isto je prontoderm roztok na dezinfekciu ci uz tela, alebo povrchov u vas doma.Sice neviem ci sa mozu uz podávať, ked mate také male bábätko, ale opytajte sa dr.na ne. Ja so stafylokoka bojujem uz rok a tak isto to odomna dostala mala. Jej sa ale urobili vredy na ritke. Mesiac brala biseptol, a tuk tuk chvalabohu pomohol. Ja som tak isto mesiac co mesiac na antiotikach... Pozor ale tak isto hoci ake lieky nezaberaju. Zo sterov by malo vyjst na ktore lieky ste citlivý...

efaa
autor
22. máj 2019

@peti7891 ďakujem za rady...prontoderm zajtra idem kúpiť a opýtam sa aj na ten roztok....momentalne užívam kapucinku veľká tinkturu. Antibiotika už nechcem brat a ani aby bral malý už ich zjedol dosť...skusime to takto uvidíme. Nech sa Vám darí.

aimee77
22. máj 2019

@efaa S.aureus ak nesposobuje ziadne tazkosti v zmysle teplot a opakovanych indektov DC tak sa neriesi.Ak sa vsak nejedna o MRSA.Syn je pravdepodobne nosic.Ak rodicia maju pozitivitu S.aureus bez klinickych priznakov,tak nie je indikovane preliecenie ATB.Ako infektologicka som sa stretavala s nezmyselnym ,,preliecovanim,, asymptomatickych pacientov ich PL.V populacii je vysoke percento asymtomatickych nosicov.

vinetuu
22. máj 2019

skus mu dat homeopatikum Stafylococcinum 30 CH, a podporit imunitu, kapucinka ako davas je super, aj propolis od vcelara po kvapkach, rakytnikova 100 percentna stava, rybaci olej dottera, alebo zralocie gulicky Finclub, B vitamin ... ziadne sladkosti, ziadny cukor, ci mliecne vyrobky vysadit ... bude fit ako rybka zachvilu ... aj pocasie uz bude lepsie 🙂 drzim palce

martikaus
23. máj 2019

@vinetuu presne tak, je to o podpore imunity🙂

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martikaus
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martikaus
23. máj 2019

@vinetuu a mas skusenosti s vcelim pelom pre deticky okolo 1 roku???

vinetuu
23. máj 2019

@martikaus vceli pel som nedavala ..... viac ucinkuje perga ako vceli pel, ma o 50 percent vyssie ucinky, je to v podstate to iste vceli pel sfermentovany vo vcelom plaste, ... ale propolis som davala po kvapkach aj skor .. taky od vcelara ako tinkturu ... je to super vec ...

efaa
autor
23. máj 2019

@tiimka áno mali sme už dvoje....najprv Megamox duo na to dostal aj alergickú reakciu na pokožke a teraz Amoksiklav

efaa
autor
23. máj 2019

@vinetuu ďakujem za rady 😉rakytnikovy olej užívam tiež na imunitu. Uvidím ako zaberie ak tak prejdem postupne na ďalšie Vaše odporúčanie na posilnenie imunity

vinetuu
23. máj 2019

@efaa ja pouzivam rakytnikovu stavu taku z bio obchodu nie z lekarne. a tiez pouzivam pri chorobe vsetko naraz vtedy to najlepsie pomoze ")

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laura84
24. máj 2019

@efaa cudujem sa ze vam dali celkove atb kvoli upchatemu nosu. Vzdy sa zacinaokalnymi atb. Ak by sposoboval vacsie tazkosti ok. Nasa ho mala tiez lekarka vravela ze 80%novorodencov si ho donesie z porodnice ale vacsina sa z nim vysporiada sama. Nam sa tak prejavoval ze mala suche sople. Kazde rano som jej vytiahla zhluk soplov cez den dychala ok. Mali sme uniflox lokalne kvapky a zabrali.

efaa
autor
24. máj 2019

@tiimka obidvoje sme brali 7dni

efaa
autor
24. máj 2019

@laura84 mali sme aj my 2x pamycon kvapky ale nezabrali. Najprv nám malý chrcal nad ránom, potom už aj cez deň....nezlepsovalo sa to.

laura84
24. máj 2019

@efaa nam kazala lekarka jednoznacne uniflox. Ze pamycon nie je na tuto bakteriu. Lebo ak vysli vysledky z vyterov som sa pytala ci mam nasadit lebo som ho mala doma nezarobeny.