Zlatý stafylokok v nose dvojročného syna

slnieckoalex
15. máj 2015

Dobry den,vie mi prosim vas niekto poradit,co by mohlo pomoct mojmu 2 rocnemu synovi.Nasli mu zlateho srafylokoka v nose,zacalo to horuckou a soplikmi,ale uz 3 tyzdne ma sople...strasne,kazdu pol hodinu odsavame a stale ich tam ma.Nevieme sa ich zbavit. Ani spat poriadne nevie,ani nepapa.Dr.nam dala Aerius,co nie som nadsena,lebo to je od alergie a on predsa ma toho ...koka. Dnes nam predpisala aj ant. ale rada by som skusila este nieco ine.Doteraz antb.nebral a nerada by som mu ich davala.Skusam aj Sinupred na riedenie hlienov,aj sterimar do noska,ale vobec sa to nezlepsuje.Poradte mi prosim,uz sme z tych soplikov zufalí.Dakujem

janinah
15. máj 2015

neveríš svojej lekárke,ale uveríš kdejakej rade z netu? 😒 ..nezlepšuje sa to,lebo potrebuje atb,bez atb to lekárka aj ty ste skúšali a bolo to o ničom....a hlavne poriadne odsávať alebo fúkať nos /skús ho to už učiť/

slnieckoalex
autor
15. máj 2015

chcela som si precitat niecjaku inu skusenost,ci by som jej uverila je zase druha vec.............................................ide o to,ze lekarka sa ma pytala,ako ja to chcem riesit,ci mu chcem dat ant. tak skusam,ci je aj ina.menej chemicka moznost. Fukat nostek vie,ale ani vysavac mu nevysaje vsetky sople.Vysajeme a stale mu crapcia v nose...

janinah
15. máj 2015

v prípade zl. stafylokoka sa atb dávajú v prípade,že tento bacil robí problémy/lebo aj nemusí/....ešte si pozri anatomiu nosovej dutiny,či odsávať správne,veľa mamičiek smeruje hadičku hore k čelu,treba ju smerovať dozadu na záhlavie

katka1981
15. máj 2015

@slnieckoalex, dcerka ho mala 5 mesacna, nerobil jej nic, ani nic na neho nebrala, zmizol sam , nemala ho uz viac roky. Ja ho mam uz skoro 6 rokov a nepomaha mi nic, beriem uz 2 mesiace na to vakciinu. Ak ma tvoje dieta dobru imunitu zmizne sam. Ak nema nep0omozu ani ATB. Pamycon do nosa by mu mohol pomoct.

radlinka
15. máj 2015

@slnieckoalex a myslis ze s tymi smiesnymi nosnymi kvapkami znicis zlateho stafylokoka ? no my sme tym obaja presli a ja viac krat v minulosti. Moj maly mal mesiac-dva, malinkate baby, takze som to riesila navstevou odbornika - ORL ambulancia, spravili vytery, naordinovali lieky pre mna aj pre maleho sirup. Obaja sme dostali ATB. Odporucam stale dookola odsavat, cistit nostek a pocuvat rady lekarov. Nech spravia vytery aj z nosa aj hrdla kompletne. A potom opakovane vytery po dobrati ATB a nasledne zase po urcitom obdobi, ci sa stav znovu nevratil, pretoze je to niekedy boj na dlhe lakte.

veriiii
15. máj 2015

@slnieckoalex az ma raz zlateho stafylokoka,a robi problem,ako vam,tak bohuzial ho treba riadne preliecit antibiotikami..niekedy treba aj viac krat,,.ci uz ze nezabrali prve antibiotika alebo pre opakovanu reinfekciu....a nie ste niekto bacilonosicom v rodine?lebo mozno to bude kolkobeh novych infekcii..dajte si urobit aj vy vytery..i ked,zasa ta infekcia nie je az taka zriedkava, vela ludi su nosicmi..a kde si dr mysli,ze je zdroj ?nosove mandle?
a sterimarom ani ziadnymi kvapkami ho nevyplavis z nosa, on moze byt uchyteny na mandliach napriklad..

katka1981
15. máj 2015

@slnieckoalex, inak mne nepomohlo ani koloidne striebro a nedoporucjem ho ani detom, jasne kazdy nech sa rozhodne sam za seba, ale malej z toho krvacal nos a ja som ho tiez mala vydrazdeny z koloid. striebra viac ako z ATB. Ale to je len moja skusenost, niekto ma mozno inu.

simonaxxx
15. máj 2015

moja 5-rocna dcera ho mava, je aj teraz chora. v pondelok jej brala dr vyter. sposobuje jej sople, ktore trvaju aj mesiac-dva. potom jej to sadne na oci, usi a dostane pamycon, kvapky do oci a usi. orl odporuca vybrat nosne mandle, alergologicka nam uz rok dava aerius, detska nam na to dava pamycon. po pamycone jej sople vzdy prejdu.

nikushka1
15. máj 2015

@slnieckoalex moj krpec mal zisteneho stafylokoka ako 2,5mesacny.dr mu predpisala antibioticke kvapky uniflox.po tyzdni uzivania bol kontrolny ster sterilny.
viem ze aj uniflox su antibiotika ale len lokalne a nie celkove.

m.i.r.i
15. máj 2015

zlateho sa je zbavit tazko....antibiotikami sa zbavit da ale zvycajne docasne...pride spat...potom daju dalsie atb a treti krat uz nezaberu.....vacsinou zbytocne zatazovanie detskeho organizmu...a zvlast ak ste napriklad nosicmi doma vy ( zlateho ma vraj az okolo 70% populacie, len je v kludnom stave), tak sa malemu bude aj tak stale vracat...
Mne sa paci, ze zkusas ine moznosti -- nam ORL doktor povedal ( syn ho ma tiez)...ze v klinicky kludnom stave netreba riesit vobec a ked vystraja a su sople tak sa snazit ATB vyhnut...ale treba ratat s tym, ze sople budu trvat vzdy dlhsie ako u cloveka bez neho..to znamena, ze moj syn ked dostane sople, vacsinou trvaju minimalne 2 tyzdne, kym ine deti sa vedia zbavit nadchy aj do 3-5 dni, max tyzdna.....kazdopadne, nikdy sme na neho atb nebrali...uniflox kvapky su super, tiez davame koloidne striebro, morsku sol, vytierame stavou z cibule atd...zlateho sa mozno nezbavite, ja neriesim ci ho syn ma ci nie...ale zbavit sa da soplov...ked bude mat syn lepsiu imunitu, bude mat priznaky stale miernejsie...
Samozrejme su uz potom aj chronicke pripady
Bola si aj na ORL ci ti dala atb detska? Lebo ORL lekari zvycajne maju par inych moznosti ako to na zlateho skusit, aby sa nestal syn na atb rezistentny

latvia
16. máj 2015

@slnieckoalex daj si predpisat Stafal
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/sta...
na stafylokoka by to malo pomoct. inac by som skor odporucila solmucol na riedenie hlienov, sinupret je sice dobry, ale nie kazdemu pomoze. a na dutiny nosa je este aj Nasivin sinus sirup, skus aj ten.

slnieckoalex
autor
16. máj 2015

Dakujem pekne za rady, viem,ze vsetko je o imunite.Maly ma ale problem s krvinkami od narodenia,bol na tom velmi zle a dodnes sa este z toho nedostal.Preto sa tak obavam antibiotik,co mu predpisala detska lekarka. Predpisala mu biseptol a ked som si precitala letak... :( . Neviem co je horsie,dat mu ich,ci nie.Aspon sa zbavit tych strasnych soplov nech moze dychat normalne,nech sa vie vyspat a papat... odsavame stale....