Zlatý stafylokok v nose a streptokok na koži

31. dec 2023

Syn je niekoľko týždňov vyhadzany okolo nosa a úst. Z nosa mu zistili zlatého stafylokoka a zo steru z vyrážok okolo úst streptokoka. Najpr dostal na týždeň masť Bactroban, takmer sa vyrážky stratili, no nie úplne. Kožná povedala, že mu dá ešte na týždeň Fucidin. Ale ako mu to s nim natieram, tak sa to zase zhoršuje, toto mu nezaberá. Budúci týždeň mame ísť na ďalšiu kontrolu a vraj mu už dá normálne ATB keď to nebude stále OK. Tomuto scenáru by som sa ale chcela vyhnúť, syn má 2 roky, mal alergiu na mlieko, kým sme na to prišli, mal úplne rozhádzané trávenie a hnačky. Konečne sme ho ako tak dali dokopy a teraz mu mam dávať ktovie ako dlho a aké silné ATB?! Nemá niekto radu ako sa dá tej pliagy zbaviť bez ATB? 🙏🙏

ildiko36
1. jan 2024

Vyskúšaj manuka med,no je to kus drahé ale u Nás to pomáha, a na hrdlo tiež cukríky s citrónom alebo zo zázvorom +manuka med.
zničí stafilokokk a streptokokk, a helikobakter pilory, dobre proti plesne, zapareninam atd

marticka85po
1. jan 2024

Nedavno som si tym presla. Urcite antibiotika. Netreba to podcenit.Ja som brala dva rozne druhy.tiez masticka Fucidin k tomu. Zistili mi Zlateho stafylokoka,nejaku odolnu nebezpecnu radu. Prisla som s tym k lekarovi v hodine 12tej.urobil sa mi z toho absces 20x10cm, a flegmona obrovska ,museli ma rezat. Stafylokok je riadna pliaga.

misinka0611
1. jan 2024

Syn mal a z mňa ak zhodnotí dr. že treba ATB tak treba ATB. Viem, niesu to vitamíny ale viac sa bojím takýchto nedoliečených pliag ako ATB. Do týždňa sme mali pokoj a krásne bolo vidieť ako deň odo dňa sa to lieči.

patricia2511
1. jan 2024

A je nejak chory ? .. na zlateho stafylokoka v nose staci aj pamycon..ja by som naor tiez hned nezatazovala organizmus antibiotikami a skusila najskor vsetko ostatne … inak v kozi maju ludia bezne aj sfatylokok aj streptokok ..ja mam bezne hnisave vyrazky na prstoch a viem ze to je jedno alebo druhe a velmi rychlo sa to roznesie .. kedze som atopik velmi lahko sa mi nanesie infekcia .. treba to dezinfikovat najlepsie niecom co nestipe napr nejaky mikrodacyne alebo nieco na ten styl a potom natiret kremom ..aky vam dala fucidin ? Obycajny alebo fucidin h ? Lebo mne obycajny nezabera na toto to je len antibioticka ..a ked je to aj s +h tak to je s hormonom a rychlejsie sa to hoji 🙂

autor
1. jan 2024

@patricia2511 nebýva často chorý, občas voľáke sople, kašel keď prinesie starší zo škôlky tak od neho chytí. Inak nič extra. No tiež je atopik a s tou kožou sme sa trápili dlho, teraz bol od leta pokoj. A pred par týždňami sa mu objavili tie vyrážky na tvári ale boli iné ako ekzém, dávala som mu na to biodermu a linolu ale to nezabralo. Tak sme išli na kožné, spravila výter a toto... Čize okrem tých vyrážok mu nič nie je. Mal baneocin a teraz ten fucidin ale obyčajný. Okrem toho to dezinfikujem betadinom a hypermanganom.

patricia2511
1. jan 2024

No len tym ze je atopik je viac nachylny na infekcie zvonku a po dalsie stafylokok a streptokok v kozi sa sprava herpes ..ak ho raz dostanete je v tele cely zivot a prejavi sa ked sa oslabi imunita alebo proste on si tam zaskrabne a zapali sa mu to napr. …
No podla mna mala pani dr dat antibioticko hormonalnu ..ak by som si ja na ruky dala obycajny fucidin nezaberie mi lebo je slaby .. 🙂 mozno sa opytat ci nenapise skor fucidin h ? ..
a stale ma hnisave vyrazky alebo mu to mokva alebo uz je to vysusene? ci v akom stave ma tie vyrazky aktualne ? ..

patricia2511
1. jan 2024

Este mi napadlo ..skuste mu doplnit vitamin b ..nejaky b-komplex kvapky 🙂

autor
1. jan 2024

@patricia2511 ma to suché momentálne také šupinky. Ale on nemal ani na začiatku hnisavé. Keď pozerám na nete obrázky kde je koža napadnuta streptokokom nepríde mi to rovnaké. Na začiatku to mal mokvave ale len minimálne, no určite nie hnisavé.
Ja myslím, že tá kožná mu už nedá žiadnu masť, na začiatku som mu ešte ja sama dala framykoin červený co som mala doma, potom mu ona predpísala ten baneocin a teraz fucidin. Čize vyše 3 týždňov mu to patlem s ATB mastami a nič. Ešte môžem poprosiť pediatricku o ten Pamicon.

patricia2511
1. jan 2024

No to uz ked takto stiriedate dlho tie antibioticke maste tak ano to uz by som nedavala dalsie .. tak mu ozaj skuste to becko doplnit mozno aj probiotika si davam ked mam zlu velmi kozu .. pripadne nejaku zinkovu mast a mastit to 🙂 .. alebo mi velmi pomaha imunoglukan krem ak to nieje uz zapalene ..ten udrziava v kozi ph …no a ten nostek by som urcite preliecila aspon pamyconom ..i ked je antibioticky tak stale lepsie ako zatazit cely organizmus celkovymi atb .
Budem drzat palce 🙂

autor
1. jan 2024

@patricia2511 dávam mu D, C uz dlhšie a pred týždňom plus k tomu imunoglukan a probiotika. B k tomu môžem pridat. Imunoglukan krem mam, ten je dobrý lebo nie je mastný, ťažký a vidím, že si to po ňom toľko nechyta, síce nelieči ale zmierňuje príznaky. Zajtra zavolám Dr co povie na ten nápad dat Pamycon. Ďakujem 🙂

lenka58
22. feb 2024

Vyter z kože vám brala pediatrická ? Či to musí len kožná ??

autor
23. feb 2024

@lenka58 nám brala z kože na tvári kožná ale myslím si, že by mohla aj pediatrička.

lenaer
31. máj 2024

Dobrý večer, ako ste na tom? Podarilo sa vyliečiť? Dcérka s tým bojuje už rok a stále sa to vracia, chvíľu je dobre aj 3 mesiace a potom zas naspäť vyrážka okolo úst..to isté fucidin,. framykoin dokola..

autor
31. máj 2024

@lenaer tak isto ako vy. Chvíľu je dobre a potom sa zase vyhadže okolo úst. Už mu žiadne maste od Dr. nedávam. Ak má vyrážky, dezinfikujem s betadinom a natrem rakytnikovy olej alebo propolisova masť. Po pár dňoch to väčšinou zmizne.

lenaer
31. máj 2024

To je super, držím palce..tak sa vám to podarilo dostať pod kontrolu 😊🙏 maste vôbec nezaberajú, dcéra minulý týždeň dobrala ATB vnutorne,fucidin +s kortikoidmi, do 3 dní naspäť..v iných fórach tu spomínali stafal, ten sa už nevyrába, ale zohnala som podobné v Rakúsku - sprej na kožu tak skúšame.. začal pekne zaberať, tak uvidíme či to zmizne tak ako Vám. Pekný večer prajem