Dobrý deň, chcem sa opýtať, mám 12 dňové bábätko s MRSA a už mu vyberali hnis z jedného abcesu a pomôcť dňoch sa objavil další abces na prsíçku. Máte niekto skúsenosti s týmto MRSA? Ak áno, dajte mi vedieť ako s tým bokovat. A či môže mala antibiotiká Biseptol.
iste vam dali aj dezinfekciu a atb mast..a biseptol je vhodny na MRSA. inak je to u deti celkom bezne, najmä v impetigu je MRSA rad.
Treba ist na kozne do nemocnice, aj nasa si to doniesla z porodnice. Mala to ako 5dnova. Nastastie oni tam urobili taku masticku aj vodicku a to jej pomohlo. Netrebalo atb. A to jej zo steru vyslo kadeco. Mala to na celom tele.
@magem https://www.modrykonik.sk/group/6796/ tu je skupina kde su lekarky a sestricky, spytaj sa tam 🙂
@kittykat22 dakujem a napíšem im.
My presne s tymto lezime na detskom. Abces na pravom pliecku, antibiotika 2kombinacia vnutrozilovo a biseptol sa moze az od 6tyzdna zivota, cize ten nam nedavaju. Maly ma 10 dni. Doniesol to z LV porodnice.
@pedra1987 ahoj, my sme utekali do BB a tam nám zoperovali abces na stehienku . Potom sme išli infektologovi v LV Nyitray a ten nám predpísal Dalacin sirup a masť bactrobanom a každý deň ju kúpem v prontoderme aj seba a partnera. Dalacin začala užívať. Keď mala asi 14 dní. Aj Pediatricka s tým súhlasila. Každých 8 hod po 1 až 1,5 ml. My sme dávali 1 ml po dobu 11 dni. Sirup je dostupný len v Rakúsku a vydajú ho aj na slovenský recept. Držím palce. Je to nekonečný boj. Ja som už nechcela mat nič spoločne s LV nemocnicou a v BB nás hneď zobrali a hneď v ten deň jej to aj vyčistili a dali drenazku.
@magem no my sme uz tyzden doma. Antibiitika zabrali ale znovu ma na kozi cervene flaky s bielymi pupacikmi. Presne ako aj predtym..obavam sa ze sa to vratilo. Absesy su v poriadku, tie chirurg vycistil a davam antibioticku mast Baneocin raz denne po kupeli a ocka su uz tiez zatial ok tam som davala 3x denne antibioticku mast Tobradex.. Az na tu kozu.. Ta robi stale sarapatu a som z toho nestastna.
My sme si túto pliagu doniesli z NR porodnice ešte v roku 2017, ale vidím, že to už je pomaly v každej nemocnice.
@magem toto tu nerieš.. 12 dnove dieta.. ries to s lekarom...