Zlatý stafylokok MRSA u 12 dňového bábätka

magem
18. júl 2020

Dobrý deň, chcem sa opýtať, mám 12 dňové bábätko s MRSA a už mu vyberali hnis z jedného abcesu a pomôcť dňoch sa objavil další abces na prsíçku. Máte niekto skúsenosti s týmto MRSA? Ak áno, dajte mi vedieť ako s tým bokovat. A či môže mala antibiotiká Biseptol.

macekovam
18. júl 2020

@magem toto tu nerieš.. 12 dnove dieta.. ries to s lekarom...

magem
autor
18. júl 2020

@macekovam riešime to od začiatku s lekármi v nemocniciach, ale aj tak by som potrebovala radu ako proti tomu bojovať.

samrolka2019
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzka251
18. júl 2020

iste vam dali aj dezinfekciu a atb mast..a biseptol je vhodny na MRSA. inak je to u deti celkom bezne, najmä v impetigu je MRSA rad.

pininka1
18. júl 2020

Treba ist na kozne do nemocnice, aj nasa si to doniesla z porodnice. Mala to ako 5dnova. Nastastie oni tam urobili taku masticku aj vodicku a to jej pomohlo. Netrebalo atb. A to jej zo steru vyslo kadeco. Mala to na celom tele.

macekovam
18. júl 2020

@magem nemá ho aj niekto z vás alebo v rodine?

magem
autor
19. júl 2020

@macekovam doteraz sme sa s tým nestretli, ale v Levickej pôrodnici je rozšírený MRSA

magem
autor
19. júl 2020

@pininka1 ahoj, predpísali nám umývať ju v mangáne a pronthoderme. ATB nesmie, lebo by to narobilo väčšie škody.

kittykat22
19. júl 2020

@magem https://www.modrykonik.sk/group/6796/ tu je skupina kde su lekarky a sestricky, spytaj sa tam 🙂

magem
autor
20. júl 2020

@kittykat22 dakujem a napíšem im.

pedra1987
21. aug 2020

My presne s tymto lezime na detskom. Abces na pravom pliecku, antibiotika 2kombinacia vnutrozilovo a biseptol sa moze az od 6tyzdna zivota, cize ten nam nedavaju. Maly ma 10 dni. Doniesol to z LV porodnice.

magem
autor
22. aug 2020

@pedra1987 ahoj, my sme utekali do BB a tam nám zoperovali abces na stehienku . Potom sme išli infektologovi v LV Nyitray a ten nám predpísal Dalacin sirup a masť bactrobanom a každý deň ju kúpem v prontoderme aj seba a partnera. Dalacin začala užívať. Keď mala asi 14 dní. Aj Pediatricka s tým súhlasila. Každých 8 hod po 1 až 1,5 ml. My sme dávali 1 ml po dobu 11 dni. Sirup je dostupný len v Rakúsku a vydajú ho aj na slovenský recept. Držím palce. Je to nekonečný boj. Ja som už nechcela mat nič spoločne s LV nemocnicou a v BB nás hneď zobrali a hneď v ten deň jej to aj vyčistili a dali drenazku.

pedra1987
6. sep 2020

@magem no my sme uz tyzden doma. Antibiitika zabrali ale znovu ma na kozi cervene flaky s bielymi pupacikmi. Presne ako aj predtym..obavam sa ze sa to vratilo. Absesy su v poriadku, tie chirurg vycistil a davam antibioticku mast Baneocin raz denne po kupeli a ocka su uz tiez zatial ok tam som davala 3x denne antibioticku mast Tobradex.. Az na tu kozu.. Ta robi stale sarapatu a som z toho nestastna.

monika12486
6. feb 2022

My sme si túto pliagu doniesli z NR porodnice ešte v roku 2017, ale vidím, že to už je pomaly v každej nemocnice.

ananasv
26. dec 2022

@pininka1 v akej porodnici?

pininka1
26. dec 2022

@ananasv Nova nemocnica Kosice