Ahoj maminky,mam 2,5 ročnu dcerku ktora ma v celku dobru imunitu,nikdy sme nebrali žiadne antibiotika,teplotu mala asi raz za život a ked tak sa pretlkame len soplikmi,ale pri každom stere jej zistia zlateho stafylokoka,akurat že len čo prijdu vysledky už sme bez soplikov alebo akehokolvek priznaku choroby. Svokra je zdravotna sestra a ta vravi že treba preliečit dcerku antibiotikami a na druhej strane pediatrička vraví,že to riešit netreba,doverujem obom,svokra je vyborny odbornik a naša pediatrička zase nič neberie na lahku vahu,vždy ked bolo treba,aj ked mala dcerka len koliku,poslala nas na všetky možne vyšetrenia ,dokonca aj sono bruška,len aby si bola ista že je to v poriadku,ale ako mama som teraz na vážkach,kedze nie som zdravotnik ,preto by som sa chcela poradiť s maminkami ktore riešia u svojich deti zlateho stafylokoka,aky postup zvolili vaše pediatričky u detí a poprosim napisat aj priznaky ,vek a poprijpade komplikacie ktore vaše detičky maju,dakujem vopred za všetky odpovede a len chcem dodať že poprosim odpovedat ozaj mamičky ktore s tym maju u ich detičiek skusenosti.
zlaty stafylokok je dnes uz casto povazovany za beznu floru a ked nerobi problem tak ho netreba riesit.
Ked malu preliecis s atb,rozbijes jej akurat crevnu floru a len co pride medzi deti chyti ho naspat.
Pokial jej nerobi horuckove stavy,dlhodobe kasle sople....tak nechaj aby sa jej prirodzena imunita popasovala so zlatasom.
ahoj, moja má 18 mesiacov a tiež jej vychádza zlatý stafylokok v nošteku, vždy keď soplí a ideme dať spraviť výter...naša pediatrička povedala,že to netreba riešiť antibiotikami, kým to nespôsobuje problémy...malá bola chorá raz na priedušky, to bolo ťažké, ale asi za to môžem z časti aj ja, mala vtedy 8 mesiacov, soplíky sme neodsávali dostatočne a zliezlo jej to dole...odvtedy mala raz črevný vírus...inak soplík asi 3 krát...takže tiež si myslím, že celkom ok...ja som bola pýtať na stafylokoka v lekárni homeopatika, ale to som jej nedávala nakoniec...jedným časom som vytierala noštek rakytníkovým olejom, ten vraj tohto bacila ničí...ale ani to už nerobím 🙂 neviem, či je to dobre, ale ja jej sem tam kvapnem cebion, keď mala málo železa, tak sme ho užívali, tak to jej občas dám, potom rybí olej a aj multivitamol, keď ide takéto obdobie chrípok...možno to nieje dobré, dávať umelé vitamíny, ale nepreháňam to, ani pravidelne to nerobím, dcérka sa mi nezdá zatiaľ chorľavá, ale ten stafylokok jej vyšiel oba razy, čo sme boli so soplíkom...ak dcérka nebýva chorá, tak asi to naozaj netreba atb riešiť...ak sa môžem tak z cesty opýtať...ste očkovaní? nás čaká mmr a to zvažujem, či dať.
@siska53 Dakujem za odpoved,tiež sa chystame dat si spravit ster aj ja aj manžel,možno je to začarovany kruh a chytame to všetci od seba,ale nikto z nas nema nejake problem,obcas nadcha,nic važne a dcerka teda obcas sopliky,odsavame ,kvapkame noštek a ako pišem kym prijdu vysledky zo steru (lekarka berie vždy ster aj ked nie je teplota,ci ine komplikacie) tak je po soplikoch. Možem sa opytat ako sa prejavil stafylokok u deti? sopliky,teplota,kašel? počula som že ked uz raz v tele je tak sa da len uspat nie zlikvidovať,len neviem či dcerku preliečit aspon preventivne (uz ho ma v steroch cca rok) a zistit teda co to spravi,alebo nechať to tak kym nie su problemy
@sarinka2012 Po dobrati 4ATB ma uz strasne nahneval ten stafilokok 😠 , vyskusali sme koloidne striebro do nosteka a rakytnikovy olej-3mes.kura. My sme to museli liecit,lebo mala mala vysoke teploty.
@kaja73 Tiež som naklonena skor tejto alternative,nechcem do nej davat antibiotika,len ako pisem doverujem aj svokre,ktoru povazujem za druhu maminku a viem že chce malej len to najlepsie,ale zase viem že vela ludi je len nosič,virus v nich spí a nerobi problem,v kolektive sme stale,dcerka chodi na rozne kruzky (angličtina,tanečna,plavanie) ,chodime do herniciek,detskych kutikov a teraz zacne aj adaptacny program v školke,tak cakam naval chorob len neviem co je normalne a co uz nie,ako casto mozu byt sopliky aby sa povazovali za normalny prejav budovania detskej imunity s prihliadnutim na to že dcerka je casto v kolektive a kedy uz to moze byt prejav stafylokoka a sopliky by sa zmiernili po preliečeni
@leilac Dcerka ma len tie sopliky, tak cca raz za dva mesiace,obcas ked je ich vela sprevadzane kašlom ,ale iba v lahu ked zatekaju,vacsinou bez teploty,to striebro do nosteka mi odporučali uz viacerí,je to viazane na lekarsky predpis? pozorovali ste zlepsenie po tej kure ktoru ste nasadili?
@sarinka2012 môj starší syn je na tom tak isto... so zlatým je to tak, že sa preliečiť nedá.. to má na celý život. aj keď vyberieš atb, tak sa to iba potlačí, ale stále tam bude spinkať, a každým soplom, a každou nádchou sa prebudí, a zas bude nájdený vo výtere.. môjmu synovi na ORL predpísali ATB, vybral ich, kontrolný ster bol OK, ale zas pri ďalšom sopli ich mal... tak asi tak 🙂 skús zájsť na ORL, tam sú na to odborníci, a možno sa dozvieš ešte niečo iné
@sarinka2012 koloidné striebro nekúpiš v lekárni 😉 hľadaj na nete
@sarinka2012 nemusíš sa báť, stafylokok nie je prenosný... teda švagriná ho má, ale nikto iný od nich z rodiny, teda ani jej mama, ani manžel, ani deti ho nemajú. a pritom ako správna matka tiež olizovala deťom lyžičky, cumle, atď
@sarinka2012 no presne,dajte si to spravit,ja som tiez nahnala celu rodinu vratane starych rodicov. 🙂
Mali silnejsiu nadchu.. Oni zvacsa len to,kaslu len obcas a raz maleho bolelo ucho,len nepamatam si,ci to bolo vtedy,co mal zlateho...
Ja som mala klasiku-nadcha a bolelo ma hrdlo..oni myslim,nemali hrdlo chytene alebo len trochu,skor tie sople.. Tiez sme odsavali a vtedy aj synovi pre istotu,hoci fukat vedel,ale este ta intenzita nie je taka silna u nich,to sa musi naucit.
@nikusssik Ano dcerka ma všetky očkovania a aj niektore nepovinne,nemala nikdy ziadnu reakciu a ja som určite za očkovania 😉 stery jej boli robene v obdobi aj pred aj po očkovani a stafylokoka to nijak nezmenilo ,ale to je ina tema a určite to sem nechcem miešať 🙂 Umele vitaminy nedavam vobec,ale minulu zimu som davala imunoglucan,lebo uz od augusta zacala mat kazde tri tyzden sopliky (vtedy nam prvykrat zistili stafylkoka) a ked som v polke oktobra nasadila imunoglucan tak problemy prestali ,dostala jedine chuda v decembri ovčie kiahne 🙂 ,ale aj tie zvladla bravurne,par virazok,bez teploty,ziadne svrbenie nic 🙂 a ked som v marci imunoglukan vysadila,kedze som jej ho nechcela podavat nonstop,tak pomaly zacali sopliky znova,ale tazko pvedat ci tak dobre ucinkoval alebo to bola nahoda,samozrejme aj cez zimu bolo par soplikovych chorob ale nic extra
@sarinka2012 mne dr.vravela,ze imunoglukan sa ma brat aspon pol roka,ak ma naozaj ucinkovat. Ja som ho nasadila teraz a v marci vysadime..plus obcas kupim rakytnickov,to nam k tomu tiez pomahalo..maly zacal chodit od dnes do skolky,tak uvidime,co na to jeho imunita..
@vefi89 vazne..mame ho doma a kupili sme v lekarni..mm sice kupuje aj cez net,ale v ziadnom pripade nie lieky ci vyzivove doplnky.
A ja to nemienim pouzivat casto,kedze striebro sa tazko odburava..kto to s nim prehana,zosivie mu pokozka...ja to beriem ako alternativu k dacomu inemu,kedze tiez som rada,ze uz nas tolko necpu atb (aspon nasi lekari,ku ktorym chodime).
@vefi89 Dakujem za postreh,ja sa v zdravotnej oblasti velmi nevyznam,ale svokra uz nesie palicky na odber ze nam vsetkym spravi stery 🙂 na je uzasna žena len asi trosku profesionalne deformovana 🙂 ale zase za to nic nedam,aspon uvidime ci ho ma este niekto z nas
Aj ja a moje deti mame vkuse stafylo a streptokoka. Pomohli nam az sirokospektralne atb. Je potrebne vediet citlivost tych kokov ale podstatne je tiez mnozstvo. Pokial dr. Nedala atb. Zjavne niesu premnozene.este som zabudla daj urobit vyter tebe manzelovi popripade detom ak este nejake mas. U nas som bola nositelom ja a nakazila som si vsetkych. Dokonca aj synovi do ranky som zaniesla a mal z toho zahnisanj polku tvare
@sarinka2012 davala som jej po 2kvapky,od vtedy nie je chora - bolo to vo february 🙂 Teraz sme zacali zase chodit do skolky,tak uvidime. Aj syn mal stafilokoka,on mal len sopliky,raz dostal pamycon,zase sa to vratilo,tak naraz som im spravila tuto kuru- syn mal len 3m,tak som dala len po 1 kvapke ... U syna to lekary neriesili,lebo nemal nic vaznejsie. Rakytnik som davala na posilnenie imunity ,lebo to je najdolezitejsie 😉
@majulino To je prave ta dilema co mam,ja sa logicky ako lajk nerozumiem vysledkom,svokra tvrdi ze je tam v masivnom mnozstve ale zase nie je pediater aj ked je profesional v zdravotnej oblasti a zase naša pediatrička,ktora ozaj nič nenechava na nahodu a da robit radsej aj vyšetrenia ktore nie su potrebne,len aby si bola ista tak nikdy tohoto stafylokoka neriesila. Mozem sa opytat ake problemy mali tvoje detičky?
@leilac Dakujem,tak vyskusame aj my to striebro 🙂 u dcerky to tiez nie je nic vazne,ale riešit kazdy mesiac - dva sopliky,ja neviem ci je to normalne 🙂 ja som trosku hysterka v zdravi a riešim už kychnutie 😀 takze radsej podla seba nesumarizujem co je ok a co je uz vela aleb casto co sa tychto lahkych chorob u deti tyka ako soplik,nadcha a kasel ,samozrejme ked ratam stav bez teploty 🙂
svokra je "stará škola" voľakedy sa tento bacil ozaj liečil atb vždy,ked sa vyskytol,teraz sa lieči a rieši len ak spôsobuje problém,mm je orl lekár a u našich detí sa kvôli zl. st. atb nedávali
@sarinka2012 tea tree do kvapiek do nosa. je to prirodne antibiotikum. dcera mala v pupku zlateho a nic nam nezaberalo po mesiaci som dala tea tree a do tyzdna sa nam pupcek zahojil
@sarinka2012 ahoj, mi sme ho normalnepreliecili antibiotikami...pokial ichneberieme casto tak razdoroka tak to urciteneuskodi 😉
@sarinka2012 iba sople vkuse. U mna zase hnisavy zapal hrdla a hnisava angina. Eaz mal moj syn natrhnute usko a ako som mu na to fukala a pusinkovala ked sa buchol zaniesla som mu tam streptokoka tak to mal zahnisane skarede vola sa to impentigo alebo aj sladke chrasty. Potom sa im to trosku zhorsilo z tych soplou presli na zapalene hrdla a dcerja mala aj v usku. Akutny hnisivy zapal stredneho ucha. Skus si zobrat tie vysledky z vyterov a opytat sa ineho dr. Moje deti brali megamox duo ospamox a este jedne nazov si nepamaram ale take som brala aj ja. Vraj sa davaju aj zenam co dojcia a maju zapal prsnika. Tie posledne co bral syn ked mal hnisavu anginu sa brali 1x denne . Atb sa detom dali az ked sa ten stafylo a streptokok nedal vykynozit domacou medicinou a veacal sa kazdy mesiac.
@majulino Dakujem za radu,poslala som vysledky z toho steru pediatricke a aj jednej znamej do Zvolena,tiež pediatričke a ta mi odporucila UNIFLOX kvapky,lokalne antibiotika,s tym že preliečit to treba ale urcite nie celkovymi antibiotika pokial nema ziadne priznaky,ale zase aby jej to nevliezlo na uska kvapky su adekvatne riesenie pri tomto stave
@sarinka2012 rado sa stalo. Moja slavka uz mala v ustach nose usiach a syn na tvaricke a v ustach. Drzim palce nech sa ich cim skor zbavite. 🙂
@sarinka2012 ja by som radsej dala Stafal-ak teda vobec nieco. Je to priamo na zlateho stafylokolka a kvapka sa to tiez lokalne. Uniflox je dost silne atb.....ale napriek tomu nemusi na zlatasa zabrat.
Navrch je ofice do usi a oci-nie do nosa-aj ked ho takto casto Dr predpisuju.
@kaja73 Dakujem za radu akurat že je to viazane na lekarsky predpis,takže tažko prijdem lekarke a nadiktujem jej co na to chceme 😒 zatial mame recept na ten UNIFLOX tak vyskusame a uvidime,ak budu stery aj potom pozitivne budeme to riesit dalej,naša pediatrička povedala že to riešit netreba vobec,ale teda ta druha zo Zvolena lokalnu liečbu odporuča s tym že po skusenostiach (robila aj seminar o stafylokokoch) dporuča Uniflex ktory nam aj napisala,v prvom rade mi islo o to aby sme sa vyhli širokospektralnym a celkovym antibiotikam,s lokalnymi kvapkami som zmierena 🙂
@sarinka2012 moji dostali pamycon do nosteka...a mne dr.nasadila atb..to je riadne svinstvo,ja som ho mala 1.xv18,mesiac som sa toho nevedela zbavit,az 3.atb zabrali...a zlikvidoval mi na daky cas imunitu....
Vlani sme ho mali tiez,co sme dostali,som ti napisala vyssie.. Vtedy im to nastastie zabralo,teda synovi,dcerka mala moraxellu. A syn mal oboje.
Niekto tvrdi,ze na to pomaha koloisne striebro do nosteka,ak ma dieta z toho nadchu..
Dr.mne vravela,ze to,ze tam je,neprekaza,riesit to treba vtedY,ked zacne robit problemy.