Zľaknuté 14-týždňové bábätko

14. máj 2024

Ahojte. Mam 14 týždňovu dcerku. Dojem , žeby sa niečoho silneho zľakla nemam. Ale v noci sa budila každu chvílu ruky jej vystrelili do stran a strasny krik ,ako keby mala uz 3roky😧 ...rano ked sme sa zobudili sa to opakovalo , strasne jej ruky vystrelovali a kricala pri tom neskutocne. Takto to je dnes cely den , stalo sa dnes aj vela x akoby niekoho videla (ducha?) A zacala hrozne kricat a plakat. Toto sa nam deje skoro cely den. Prosim , stretli ste sa niekto s tymto ? Ze babatko bolo poľakane?

kshu21
14. máj 2024

Nemá skôr bolesti? Určite by som navštívila lekára

autor
14. máj 2024

@kshu21 bolesti nema mat s coho ...ked ju boli brusko je to iny plac , aj pri hlade aj pri unava

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
belasy_motylik
14. máj 2024

Ak to bude trvať dlhšie, alebo sa viackrát opakovať, tak by som sa určite s ňou pýtala na neurológiu.

majka36912
14. máj 2024

Nemohlo by sa jednat o nocny des?

1mina
14. máj 2024

Tak duch by bol to posledné čoby má napadlo. Moja dcéra už teraz 6 ročná bola strašne zlakana, stále sa strhávala, pripísali to nezrelého CNS. Môže ju niečo bolieť, atď veľa možností. Keď tak by som tomporiesila s detskou ak to neprejde

simona1306
14. máj 2024

nemoze to byt morov reflex ?

stanulienkat
14. máj 2024

Boze moj. To je Moorov reflex. Jedna tu spomina duchov, druha uteka k neurologovi. Ved skuste pouzit aspon google.

lenja123
14. máj 2024

@stanulienkat ale no...a doteraz bol kde tento reflex? Veď v troch mesiacoch by mal už postupne vymieňať a nie sa začať prejavovať.

belasy_motylik
14. máj 2024

@stanulienkat ak si zdravotník a orientuješ sa v neurologickej problematike, tak vieš, že Moorov reflex je najsilnejší po narodení dieťaťa, tu sa rieši 3,5 mesačné dieťa a tieto prejavy sa objavili teraz. Ak zdravotník nie si využi svoju radu a použi napr. ten spomínaný Google. Napr. https://www.modrykonik.sk/vyvoj-dietata/novorodenecke-reflexy/

stanulienkat
14. máj 2024

Postupne odznieva....to nemusi byt presne v 3 mesiacoch. A spominat ducha je uz uplne na palicu. Moze sa jej aj nieco snivat, resp hlada mamu, ci je v blizkosti. Nie chodit s kazdou prkotinou k dr.

personality
14. máj 2024

Do ulitky som dávala také malé bábätko

petraj122456
14. máj 2024

Duch? Bože chudák decko čo ho čaká s takou matkou hlupou

autor
14. máj 2024

@stanulienkat och ...morov reflex nam už odznieva , tak ako píše @belasy_motylik
Toto je iné , cez deň sa proste zapozera na neviem čo , proste len tak do vzduchu (naozaj akoby niečo videla) a začne strašne kričať , nohy aj ruky jej vystrelia. Keď ju vezmem rychlo na ruky , upokoji sa asi po 20tich sekundach. Položím ju a opakuje sa to buď do 5tich minút alebo hodiny. Takto to dnes bolo celý deň. Doteraz takato nebola , každe babätko plače , aj to moje ale ja jej plač už poznám a mam aj režim už nastaveny s ňou. Ja deti už mam , toto je moje tretie dievčatko. Ale žiadne mi toto nerobilo. Tak som stoho prekvapena a bojim sa o ňu 💔

autor
14. máj 2024

@petraj122456 To je tak inteligentna odpoveď ako ty 🙂

lenja123
14. máj 2024

Určite by som s ňou išla zajtra k pediatrovi. Tieto stavy by som pre istotu natočila na mobil a ukázala jej to. Nechcem ťa strašiť, ale toto zapozeranie môže znamenať aj epilepsiu. Držím palce, aby to nebolo nič vážne.

aliaray1
14. máj 2024

Presne ako pisu kocky vyssie, Moorov reflex, uplne zdravy prejav. Babatka sa zvyknu viazat do nemocnicnych zavinovaciek, "na panaka". My sme takto zavinovali aj doma, ale len na zaspanie a potom rozviazali. Ale len prvy a mozno cast 2.mesiaca zivota. Moorov reflex mala aj dalrej, samovolne sa casom vytrati, ale uz ju to takto nebudilo.

aliaray1
14. máj 2024

Ahoj, zle som si precitala, 14 tyzdnov a ja ze 14 dni.

V cca 4-5 mes nasa sa tiez takto zobudila a ak sme este nespali (spavame v 1 posteli), tak to bolo ako z hororu...mala hlavu celom od nas a pomaly ju otocila s vaznym vyrazom a vyplestenymi ockami na nas. Skoro sme sa od strachu pototo. No, fakt to vyzeralo desivo. No a nic, lahli sme si k nej, douspali a bol klud. Nasej isli zubky a mala problemy s vetrami.

marianarem
14. máj 2024

Tak tym detom sa postupne vyvija zrak aj celkovo vnimanie. Novorodenci toho moc nevidia a postupne to pribuda. Takze aj moze byt, ze zacala vidiet nieco, co predtym nevidela a boji sa toho - ci uz nejaku konkretnu vec, alebo trebars tiene, nejake farby a podobne. Alebo je pretazena z pribudnutych vnemov
Ja som to na mojom videla v tomto veku, ze niekedy zrazu akoby sa mu to vnimanie skokovo zmenilo a az tak vypliestal oci na nieco, co tam dovtedy bezne bolo.
Ale tak ak by to trvalo dlhsie, tak by som sla k dr.

galikova_mata
15. máj 2024

Ahoj, uz to tu jedna kocka spominala a kedze mam rocneho synceka, s ktorym sme pol roka chodili na neurologiu kvoli podozreniu na epilepsiu, tak by som v tvojom pripade postupovala nasledovne. Urcite si to natoc na mobil. Ukaz to pediatricke a pokial problem pretrvava viac ako dalsie 3 dni, pokial ta samotna pedi neposle urgentom na neurologiu, chod na pohotovost. Aj my sme tak urobili, nechali si nas potom v nemocke na vysetrenia. Existuju tzv.infantilne spazmy, co je druh detskej epilepsie, deticky pri tom maju nieco ako ulakovy reflex viackrat za sebou, aj pri tom casto placu. Drzim palce!

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galikova_mata
15. máj 2024

@matkamirko toto by som netvrdila, zbytocne sa potom mamina vylaka. Mnohe deti maju naozaj ten prvy rok cudne prejavy, aj to cloveka vystrasi a dietatko z toho vyrastie. Velakrat ide o nezrelu centralnu nervovu sustavu, u nas to bola drazdivost. Ale je dobre to aspon skontrolovat.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dariaaa
15. máj 2024

Skus ju dat ležať noe na chrbat.Uplne sa vyhni lezaniu na chrbte a sleduj ci nepomoze.

sisska96
15. máj 2024

Najprv som musela prerátať že 14 týždňov je koľko mesiacov 🫣

marhulka3
15. máj 2024

Kým pôjdete k lekárovi, skús dieťatko jemne zavinúť do niečoho alebo dať do takého hniezda, aby okolo seba niečo cítilo. Prípadne ponos v šatke na sebe. Ak to neprejde, smer lekár. Držím palce nech je to len prechodné ❤️

motorkarka1
15. máj 2024

To mala aj moja malička. Moorov reflex. Nie kazde babo je podla ucebnice. Niektote ma tento reflex silnejsi skor, ine neskor. Zmizol jej priblozne okolo 5teho mesiaca. Pomohla nam zavinovacka na noc. Zaviazala som do nej rucky a bolo dobre. Zo zaciatku sa spinala, ale potom tak zaspinkaka a nerbudila sa rozhadzovanim ruciciek ktie sprevadzal krik. Inak toto robila aj pri kupani. A preslo to postupne. Dufam som poradila. Ta klasicka stara komunisticka zavinovacka fakt pomoze.

pepa251
15. máj 2024

Ahoj! Podávala si malej nejaké homeopatiká? Či už na upokojenie, alebo na prerezávanie zúbkov.... atď.?

any_soj
15. máj 2024

Ahoj. Ako? Prešlo to? Tiež mi pri tom zapozerani napadla epilepsia 🙏

dotka04
15. máj 2024

Náš sa okolo 4.mesiaca zacal vsetkeho lakat aj pocas bdenia, stacilo kychnut alebo zasuchotat sackom a uz mal hysak🙈 do 2mes to preslo. Ale on mal teda aj dlhsie Moorov reflex, minimalne do konca 4.mes urcite a celkovo mu pomalsie dozrieva(la) CNS 🙂 Btw, jemu uz ako 2,5 mesacnemu zacali hrozne nocne desy, raz sme ho nevedeli 30min dostat k sebe a plakal akoby ho z koze drali, a ja som plakala od zufalstva s nim🙈