Ahojte, neviem ako to definovat. Moja dcera pije pred spanim kravske zohriate mlieko / normalne, nie v mikro/ Nikdy nemala problem, ale dnes vecer si sadla a mala strach. Chcela ist rozhodne von na vzduch, srdce jej tlklo, zrenicky obrovske, cervene lica, spotena a to v priebehu par sekund od dopitia flase. Bala sa! Dopila fl. sadla si na postel a ukazovala na dvere a bala sa! Zobrala som ju na kolena a sedela som s nou na balkone, hovorila o strachu a chytala si hrdlo. Mala uplne tvrde brucho a kropaje potu. Dcera je inak odvazne, mile 4,5r dievca. Je nornalne rozvazna a neplace len tak. Neviem co to bolo. Chcela sa ist poprechadzat a pritom prsalo a bola uz tma /20:00/ o takom case uz normalne spi. Ked sme prisli/ po 10min- dala som jej majorankovy caj a zaspinkala. Co to bolo?
@marinakk to mi pride skor ako epilepticky zachvat alebo nieco podobne....sleduj, ci sa to nebude opakovat, mozno v obmenach.eplileptici sa nemusia len hadazat o zem, zachaty sa mozu prejavovat aj takto podobne....nepritomny pohlad, nezvycajne spravanie, vacsinou sa spustia tesne pred zaspatim.
moja mamina takto bezducho vystrasene pozerala, divne strnulo, sla pustat vodu alebo sa poprechadzat po byte potom lahla a spala.pamatam len jeden zachvat co bol typicky epilepticky.
pozor na to, ak sa to bude opakovat najdite dobreho neurologa.
hadam ho nebudete potrebovat 🙂
este ma napadlo....spytaj sa jej niekedy len tak pocas hry, co ju vtedy nalakalo, nevyzvedaj nutene, len tak medzi recou, mozno ti povie....stava sa, ze deticky vidia veci co mi nevidime, ci naozaj, ci len v hlavickach, to si uz nikto z nas nepamata ako dospely 🙂 kazdy z nas mal asi imaginarneho kamarata alebo oblubene zvieratko pod postelou....mozno sa len niecoho co si predstavovala velmi zlakla.
Zajtra by som sa spojila s jej pediatrom. určite niečo poradí. Najskor neurológa.
Dakujem za podporu, no som z toho nesvoja. Bala som sa, lebo sa tak plytko nadychovala a tie ocka! Mala taky strach. Som pri nej a spi ako dudek. Som sa bala ci to nie je alergia, ale nikdy nic podobne nemala.
Urcite si prever moznu alergiu na mlieko (nie intoleranciu laktozy, to je nieco ine), ja som ju dostal v detstve a mal som podobne priznaky, len som nevedel od coho, lebo som mlieko nepil, len jedlo ktore mlieko obsahovalo, najdi si o tom nieco na nete, z jedneho clanku zacitujem:
.
"ak máte alergiu na mlieko, môžete mať po jeho požití prejavy ako keby u vás začínala viróza: začne vás škriabať v hrdle (hoci aj po obyčajnej zmrzline), začnete pokašliavať, dokonca vám môže aj trochu vystúpiť teplota.
...
Imunitný systém totiž po skonzumovaní látky, spúšťajúcu alergickú reakciu, uvoľní obrovské množstvo chemických látok vrátane histamínu, aby telo chránil – to všetko pôsobí na dýchací systém, trávenie a dokonca aj kardiovaskulárny systém. Pri naozaj prudkej alergickej reakcii môže dôjsť k anafylaktickému šoku, až zastaveniu srdca.."
@dreamer8 - to dieta pije mlieko denne, keby bola alergicka, symptomy prichadzaju postupne a budu sa uz len zhorsovat, neprijde to takto narazovo.
@mamulienka30 - ved prave, prilis caste pitie mlieka, alebo cohokolvek sposobuje alergiu - a mlieko je vsade, aj tam kde by ho nikto nehladal. Videla si tie priznaky, dost sa to podoba a pisu tam ze reakcia moze prist aj hned - a to ze doteraz nemala priznaky, mozno si ich len neuvedomila, ked boli slabe.
.
Najdite si na youtube dokument vysielany na RTVS "Lož o mlieku" odporucam pozriet cely a nepretacat, potom si spravte vlastny nazor.
@dreamer8 - my nepijeme mlieko, nejeme maso a este vela inych veci, ja mam v tomto jasno, presviedcat ma netreba 😉
@mamulienka30 - To je pre vsetkych co to citaju.
.
Inak ja netvrdim ze to je urcite alergia na mlieko, ale tie priznaky su velmi podobne, stalo sa to hned po vypiti mlieka, pije mlieko kazdy vecer - a pri castom piti vznika alergia...
.
Ja som tym presiel a trvalo vtedy velmi dlho kym to zistili, tak urcite by som ako prve preveril alergiu a tiez obmedzil mlieko, alebo docasne uplne vylucil, ak mala tak silnu reakciu, mohlo by to byt nebezpecne, precitajte si ten citat vyssie!
@marinakk Môže sa jednať o idiopatickú epilepsiu rozhodne by som to nezvádzala na alergiu na mlieko. U našej dcéry to začalo podobne, opakovalo sa to a trvalo mi polroka u neurológov kým som si vydupala riadne vyšetrenie
takze, bola som s malou na vysetreniech a nikto nevie co to bolo. ideme este na kardio, tak uvidime. dala som jej mlieko a vsetko bolo v poriadku. asi jej prislo tak strasne zle... aj dcera mi povedala, ze jej prislo strasne zle a ze nevedela dychat. lekarka mi potvrdila, ze nafuknutie moze tlacit na branicu a to je zle. tak este uvidime, co bude na kardiu.
@marinakk neviem čo to bolo, ale pochybujem, že to súviselo s mliekom... z toho by ju prehnalo, povracala by sa, bolelo by ju bruško, ale nemala by strach... skôr ma napadlo, či už nedriemala pri pití mlieka a nemala nejaký škaredý "živý" sen a z toho ten strach...