Živé svedectvo účinnosti colostra a carnosinu

daska58
24. nov 2012

Prosim vas o prispevok do diskusie. Akceptujem kladne aj negativne príspevky, budem velmi rady, ak si najdete cas napisat svoju skusenosť. Moj syn ma urcity problem, ako kazda ina mama hladam riesenia, a kedze ostatne terapie nas uz finacne vycerpavaju, chcem zabranut dalsiemu odlivu peněz a nervov. Velmi pekne dakujem. 🙂

katecameron
24. nov 2012

ja som ocakavala viac od kolostra zmena sa nekonala carnosina neviem co je? 😕

daska58
autor
24. nov 2012

@katecameron co ste riesili? Mozem vediet?

katecameron
24. nov 2012

@daska58 imunitu

anjelicek26
24. nov 2012

Colostrum sme brali dva mesiace, teraz davame treti mesiac a bohuzial nulovy efekt :( Chory v podstate non-stop.

katecameron
24. nov 2012

@anjelicek26 teda nieze by sa mi to pacilo ale aj u nas to tak bolo chory nonstop a to my sme na imunitu vyskusali uz kadeco

daska58
autor
24. nov 2012

@katecameron akoze imunita... mi pripadá ako chiméra... nikto ju nemame....ako je meratelná? Nemam skusenosť
@anjelicek26 takze zmarena nadej... reklamny ťah

daska58
autor
24. nov 2012

@katecameron
@anjelicek26 nechcem to hned uzavriet, ale m.dedo hovoril , ze never tomu, co je na sračku aj proti sračke.... skoda

katecameron
24. nov 2012

ja ti neviem ako je meratelna ale ked mas viac detí a v priebehu dvoch mesiacov su ip chore vzdy ine zvalujem to na imunitu aj ked 😕 😕 😕 len ten najvyssí vie v com je pes zakopany

katecameron
24. nov 2012

ale ved vyskusat mozes na kazdeho ine platí viem aj podla svojich ratolestí

janinah
24. nov 2012

colostrum nám nepomohlo (alergický kašeľ/ a to druhé nepoznám..možno keby si tu uviedla synov konkretny problém,tak by niekto poradil adresnejšie

anjelicek26
24. nov 2012

@katecameron
@daska58 - nas maly ma kopu vysledkov mimo normy (aj kvoli tomu, ze mu crievka zle absorbuju), takze asi tak, hlavne zeleza strasne malo, ma kvapky kazde rano + skolka a tie bacile boli pre neho privela, teraz je u opatrovatelky a UZ je tyzden zdravy. Uvidi sa 😖 Objednala som koloidne striebro, ale nejake zazraky neocakavam 😖

domique
24. nov 2012

@daska58 imunita je meratelna. Teda aspon Mudr su o tom presvedceni. Meraju sa tzv. imunoglobuliny.

daska58
autor
24. nov 2012

@anjelicek26 ja som chudokrvna, teda minusove Fe. Doplnam kompotom z lulku cierneho jedleho. Uzasne, len pozor aj prudko jedovata nizkokmenna forma. Treby poznat, lepsie sa znasa ako liekova forma.
@janinah ja to chcem vseobecne, specifikacia je niekedy skreslujuca.
@katecameron jasne ved o tom to je ,vsetko nslepo vyskusat nemozem... uz nie, aj tak je to max.nad ramec beznych vydavkov

anjelicek26
24. nov 2012

@daska58 - vsak to, ked to zratam na mesiac, tak 80€ a efekt nulovy je ze pekna palka 😖 U nas to bude posledny mesiac, co mu ho budem davat... musime skusit nieco ineho.

daska58
autor
24. nov 2012

@domique dakujem🙂 musim pokukat, ako to funguje

kris557
24. nov 2012

@daska58
@anjelicek26 presne som to chcela napísať. Nemám skúsenosť priamu s koloidným striebrom, kt. je "všeliek", ale jedna známa mi ho stále radí na akýkoľvek problém (to sa aj pije aj sa s tým rany potierajú, aj výplachy všetko) jej synovi sa výrazne polepšil zdravotný stav, aj keď neviem, čo mu presne bolo a vraj ho poradila priamo nejakej lekárke a tá jej je vďačná dodnes, ani sama vraj o tom nevedela aké to má účinky a neverila tomu. Takže len čo viem z počutia. Stojí to od nejakých 10 - 15 eur, ako kde a keď som sa na tento "všeliek" informovala v lekárni, tak tam lekárnik povedal, že to sám pije ako prevenciu proti chrípke a hocičomu inému stále. Za pokus to stojí si myslím, keď ste už všeličo vyskúšali. Držím palce! 🙂

maznacik007
24. nov 2012

imunita je isto meratelna ... a je jej viacero typov viem to isto lebo my mame uz dva roky vysledky z oboch zakladnych typov na p.d a musime teda brat stale lieky .... aktualne nam menili liecbu lebo to povodne uz nezaberalo....

aktualne som sa dala na homeopaticku liecbu ale taku ze priamo nasa pediatricka je aj homepatka a po hodine a pol stravenych s malym studiom vysledkov atd mi namiesala nejake homeo ale teda u nas aj na pedopsychiatricku diagnozu nielen na imunitu, davala nam neskutocne vela otazok, a zatial musim povedat ze zabera .... tak uvidime

colostrum nam nepomohlo... a uprimne neverim v nejake zazraky aj je problem vo fungovani v mozgu, vo vnimani sveta ako co sa tyka vitaminov a pod
jasne ze clovek sa chyta aj poslednej slamky niekedy...

daska58
autor
24. nov 2012

@anjelicek26
@maznacik007 prosim ip otazka, dakujem
@kris557 dakujem vam. Cele je to zalozene na tom, ze zufalci si kupia, urobme reklamu pre cielove najsilnejsie skupiny a predame hroznovy cukor .... mozte si vybrat, srdciari, cievne prihody, pre deti, na chudnutie, antiage

anjelicek26
24. nov 2012

@daska58 - nas mal oslabene zdravicko asi stale kvoli neutichajucim hnackam vyse roka (to sa mu spustilo po ockovani), postupne sa to zlepsilo, ale na krvnom obraze uz podpisalo.. v auguste mal kiahne a odvtedy je chory stale, prisiel v tom case do skolky a dovliekol odtial mozne aj nemozne 😖 Hnacky su lepsie, v podstate len ked zje moc sladkeho alebo kysleho, a to si ja uz regulujem, aby take veci nejedol.. ale kym sa dostane krvny obraz do normalu to potrva 😖 Pediatricka nam z jeho imunitou odporucila ho vybrat zo skolky, co sme aj spravili, uz je tyzden u opatrovatelky.

kris557
24. nov 2012

@daska58 no veď neviem, skús si pozrieť o tom na nete. A ako sa tu už písalo, topiaci sa aj slamky chytá.

bamb27
24. nov 2012

chvilku som zvazovala ci sa zapojit do diskusie, lebo "zive svedectvo" neponuknem, ale vzhladom na priebeh diskusie sa zapojim,, ved hadam kazdy nazor dobry,, kolostrum mne sa principialne nepaci, snad aj preto ze u nas je problem bielkovina kravskeho mlieka,, sice kolostrum je udajne tychto bielkovim zbavene,,, ale nemam doveru, zazrak na pockanie to isto nie je rovnako ako ako koloidne striebro nepriklad,,, ak mozem hovorit o imunite, mozem s urctostou povedat aj to ze ta je prvorada, meratelna teda, i ked len tak sa neda zmerat, ale iste parametre ano, ale jej nedostatocnost sa nemusi prejavit len castou chorobnostou ale roznou s velmi sirokou skalou inych problemov,,,
a teda len tolko, ze ziadny pripravok nezabezpeci jej zvysenie, urcite nie jeden, musi sa zmenit vela faktorov, zivotny styl, stravovanie,, velka vacsina problemov vychadza z creva, aj napriklad nizka hladina zeleza,,, doplnanie zeleza vo forme potravinovych doplnkov len dokona skazu, lebo crevo obsahuje aj bakterie ktore sa zelezom zivia a tie sa tym padom namnozia a robia problem dalej a este vacsi,,, koloidne striebro myslim ma cosi do seba,,, ale tiez by som ho neriesila na vsetko a este aj preventivne,, je to prirodne antibiotikum ktore v organizme neselektuje bakterie prospesne a nebezpecne, nici vsetko,, opri sucasnom pouzivani probiotik, ktore tam urcite maju svoj vyznam, ale tiez to nie je ziadny zaruceny sposob ako sa zbavit zdravotneho problemu
a teda len tolko som chcela,, konkretnu radu nemam, na to sa necitim, stale hladam co a ako, bolo by fajn mat navod, navyse sa clovek fakt nevyzna v tom co je marketingovy tah a co za istych okolnosti moze pomoct
a carnosina tiez neviem co je,, ale idem pokukat 😉

daska58
autor
24. nov 2012

@anjelicek26 v podstate zelezo trochu zapeka, mozno to je k tomu benefit. Ockovanie ani nespominajme, to sa tu uz narobilo hriechu. Ale u nas rovnako. Neosvietene matky by nas ukamenovali, ale tiez viem svoje. Dobre riesenie s tou au pair,len ci to postaci miesto kolektivu. Joalis ma dobre vysledky, a nevhcem ta nahovarat, skukni na nete...ak mas este chut, mozno do buducnosti, ako dalsia nadej.

ivanka.7
24. nov 2012

je to karnozin (carnosine), nie carnosina
ale svedectvo nemam, neuzivam 🙂

daska58
autor
24. nov 2012

@bamb27 och, si vítaná... o tom zeleze y striebre! Super tenky lad. To tolko neviem. Carnosin nehladaj, tiez take podozrive.

anjelicek26
24. nov 2012

@bamb27 - maly dostava zelezo v kvapkach, lebo ho ma skutocne malo, v strave moc nemam moznost - lebo dcerka ma nadbytok a to o dost - a stravuju sa samozrejme spolu. Takze tak je to ok? Pridala som mu oriesky, melasu, to tak jedine z prirodnych zdrojov zeleza.

anjelicek26
24. nov 2012

@daska58 - ja som uz o pol roka znova na materskej, tak bude zabiacik doma, dovtedy to s opatrovatelkou hadam nejako zvladneme, ono je to hrozne, dcerka nebola okrem jedneho jedineho prechladnutia nikdy chora a teraz toto, je to dost kruta zmena 😖 A krpec 4x antibiotika za tri mesiace a po kazdy raz boli veru nutne :(

bamb27
24. nov 2012

@daska58 presne tak, vystihla si,, super tenky lad, tazko sa aj radi ..co sa striebra tyka tak odskusane, zabera ale nie na vsetko, vnutorne sa bojim, i ked teda WHO ho povazuje za bezpecne aj na vnutorne uzivanie, no farmapriemysel si (z pochopitelnych dovodov) 😔 vydupal aspon konsenzus ze ho bude odporucaj len na vonkajsie pouzitie,, ale teda ked by som do toho sla, tak s tym ze ozaj je to kvazi ATB...
@anjelicek26 je to isto viac ok riesit melasou, orieskami,,, zaradila by som aj niektore za studena lisovane rastlinne oleje, tiez su fajn co sa zeleza tyka (tekvicovy, sezamovy, kokosovy) ,,nakolko toto dava telu aj ine benefity ako nejake cisto chemicke Fe...

ale konkretne sa fakt necitim na nejake rady,,, uz, zlozita tema,, mna celkom inak oslovila kniha Syndrom travenia a psychologie (Natasha Campbell McBride) ziadne pohodove citanie, aj 3 krat som musela niektore casti,,, ale dost poucne v otazke toho ako imunita funguje a co vsetko nespravna stravovanie vie narobit a preco,, cize odporucam,, i ked priznam sa, nepreluskala som ju celu, no aspon zhruba sa da docitat ako tieto veci v tele funguju a preco a co sa s tym da robit,, k casti co sa s tym da robit som sa este nedostala,,, taktiez to sem tam az priliz daleko zachadza,, k vaznym psychickym problemom,, ale da sa pekne vyselektovat to co cloveka oslovi

daska58
autor
24. nov 2012

@bamb27 super typ, dakujem... musim povedat, ze nemam vzdy obdobie citat tajeto materialy, ktore by som potrebovala mat v hlave. Co si aj bolestne uvedomujem, ale moja psychika potrebuje tiez reset. Fungovat len v bazalnej rovine domacich prac. Potom si uvedomim, ze akosi som osprostela a zacnem, ale niektore zistenia mi beru chut do zivota. Pretodobre padnu aj taketo info v skratke . A za to ti dakujem 🙂

anjelicek26
24. nov 2012

@bamb27 - maly ma za sebou strasne moc testov, nastastie nema ziadne alergie ani nic podobne, crievka mu poskodilo ockovanie, aj ked to nikto nevyslovi, znasame teraz nasledky, aj ked sa to lepsi... ale na skolku to jeho zdravicko proste nestaci 😖 On ma to zelezo fakt nizucke, paralelne budeme davat aj prirodne, o dva tyzdne ideme na kontrolny odber krvi a uvidi sa, ci to ide hore, musime dufat.

bamb27
24. nov 2012

@daska58 presne tak,, na to treba mat chut a naladu, lebo nie je to zrovna na odreagovanie,, zhrnula som len veeelmi veeelmi strucne, a potrebujem sa tiez naladit na to aby som to docitala,, aaa aplikacia rad z tej knizky v praxi,, zatial az prilis pozvolne 😉 ,,ale zas je to len literatura,, isto je kopec dalsich kniziek co povedia nieco ine,, ale je celkom fajn napisana,, no tazka tema 😉