Živé mäsko v pupku - pupočný granulom. Čo mám robiť?

tina2010
4. dec 2010

Ahojte 🙂
Dnes pri prebalovani maleho Eliota (1.mesiac) som si vsimla, ze ma v pupku, akoby masko, nalakala som sa, ze je to pruh, ale podla internetu je to pupocny granulom. Pritom kazdy den mu ho cistim liehom, tak neviem, kde som spravila chybu :(
Mate s tym niektora skusenosti? Co s tym mam robit? Prelepovat? Zmizne to? Dakujem vopred vsetkym, co mi poradia 🙂

gaby21
4. dec 2010

No ja by som kontaktovala pediatricku a ziadala o radu, s pupkom nie ziadna sranda, pre malinke babatka je to vstupna brana pre infekcie 🤐

jazmina83
5. dec 2010

@tina2010 ahoj, my sme to mali asi pred mesiacom, napriek tomu, ze sme to neustale cistili. To "dive masko" vsak ale rastlo a tak sm isla za pediatrickou nech to malemu vysetri. Poslali nas s tym na chirurgiu, kde mu ten vyrastok niecim potreli sa uz napamatam s cim 😀 a mali sme mu to 2-3 dni sledovat, necistit neumyvat a potom sa to zacalo zmensovat. Na chirurgiu sme isli znova, trosku mu to hnisalo a tak mu to vycistili betadinom a teraz to uz ma peknucke aj ked taky maly vyrastok este ostal ale uz mu nerastie dalej ale tam zrejme ostane ako chybicka krasy 😅

tina2010
autor
6. dec 2010

Ahojte 🙂
Pre tie, ktore zaujima, co to masko vlastne je .... dnes sme boli u pediatricky a je to predsa len granulom, osetrila to nejakou vodickou, ze mame prist o tyzden, aby to sledovala ..... je to tkanivo, ktore malo odpadnut .... vlastne cast pupka, tak teraz ta vodicka by mala spravit to iste, vlastne to vysusi a malo by to odpadnut po case, ze sa to bude sledovat. Neboli ho to a ani to osetrenie ho nebolelo, chvlabohu 🙂 Tesim sa, ze to nie je pruh 🙂)