Zistil by pediater covid u bábätka?

26. okt 2024

Ahojte, idem si po radu. V rodine sa nám vyskytol ťažký covid a boli sme 5 dní dozadu s touto osobou. Malý nám kašle, ale už kašlal pár dní pred tým. Boli sme u pediatra a povedal nám, že dýchanie je čisté a hrdlo tiež. Nevyjadril sa ku kašlu, že to može byť zo slín/zubky, taktiež z refluxu. Myslíte si, že keby mal covid, tak by niečo pri počúvaní videl čo sa týka zmien v dýchaní a pod.? Ďakujem.

rebi789
26. okt 2024

Covid sa dá zistiť iba z testu

autor
26. okt 2024

@rebi789 v poriadku, tomu rozumiem, test zajtra urobime, ale či by bolo pri covide dychanie čisté, keď takto veľa nám kašle..

anjelicek26
26. okt 2024

Ak uz kasle par dni, tak to uz test ani zachytit nemusi a covid mohol kludne mat... mojich test zachyti doslova len par hodin tie posledne covidove kola...

autor
26. okt 2024

@anjelicek26 no musime to skusit, len hovorim, kaslal uz par dni pred tym ako sa dana osoba vobec začala citiť zle tak ja neviem🙄

kacena4
26. okt 2024

ak ma dychanie ciste znamena to ze nam nie je zapal pluc ani priedusiek neznamena ze tam nie je covid

maryetta
26. okt 2024

Tak u mna. Kasel ako kasel. Sopel ako sopel. Kolko ludi okolo nas malo kovid apresciedcali seva i okolie ze len prechladli. Ked nie ine komplikacie tak…
Ja osobne som mala 3x kovid a 3x som sa citila inac. Aj ine priznaky.
Raz to bola iba bolest vsetkeho. Citila som sa unavena. Dolamana. A proste ani pohnut lebo ma vsetko bolelo. Ale to asi iba 3-5dni.
Pri druhom kasel. A kooooooopa hlienov hadam aj 2 tyzdne. Tak ze doost a potom este dalsie tyzdne.
A pri poslednom som aj chut cuch stratila.

U dietata fakt nevies co. Lebo aj keby dychanie bolo ine aj tak nevie ci je to kovid alebo nie.

e1i
26. okt 2024

Maly dvojrocny mal covid na zaciatku oktobra. Isli sme k dr so suchym kaslom. Po vysetreni vsetko ok, dajte sirup na kasel. Na druhy den mi to nedalo,otestovala som ho a testovacia ciarka nabehla ihned ako nasaval a bola silnejsia ako kontrolna. Okrem toho kasla,kt ho potom este 3t drzal mu ine nebolo

autor
26. okt 2024

@e1i to ako u nas 🙄🙈 a co ste malemu davali?

e1i
26. okt 2024

Sirup na kasel. 1.10 sme boli u dr. 2.10 som ho testovala,negativny bol 8.10. Ja vzdy testujem tak o 5 dni aspon alebo proste az do negativneho testu. A kasel mu ustal az tento tyzden po par dnoch presiel do vlhkeho kasla

Aj som s nim teraz v piatok bola,reku uz mu presiel kasel a akoby znovu zacal,ale dychanie ma ciste. Ale zakasle tak 2x denne uz len

Stale bol na mne zaveseny takze druheho vecer som uz bola pozit aj ja a len upchaty nos a trestala mi hlava a 3 dni do 38 teplotu som mala. Ale negat som bola az asi o 3 dni neskor ako on.

gabu_lienka
26. okt 2024

Pediater by zistil covid u babatka jedine tak, ze mu spravi test na covid. “Ciste dychanie” znamena, ze nema zapal priedusiek alebo pluc.

koniarova
26. okt 2024

Jedine testom to zistí. Urob mu ho zajtra

anavixy
26. okt 2024

Ci ma alebo nema konkretne covid nic nemeni na nicom. Je chory, ma virozu, ak nema vysoke crp, liecba je rovnaka, symptomaticka.

anna777115
26. okt 2024

A čo ti pomóže, že spravíš test. Veď, riešia a liečia sa symptony danej choroby. Niekto prechodí virus a nič mu skoro nie je a niekto skonči na atb a kortikoidoch. Vsak, keď ho pediater počuval, tak ti povedal , že má dychanie čisté, takže, tam nie je žiadny zápal. Teraz,sú rozširené také virorozy,ktore začinaju soplami a končia nekonečnum kašlom. Máme, to cela rodima už viac ako mesiac.

lev26
26. okt 2024

Mali sme niečo podobne mala bola zahlienená doktorka jej tiež nerobila covid len test na čierny kašeľ. Nám mala kašlala a kašľala . Keď pila mliečko vygrcala všetko lebo kašľala. Nam dala antibiotika. Ja som po pod matrac jej dala vankusik aby bola vyvyšena a do difuzera morskú soľ prešlo za 3dni.

lulu2014
27. okt 2024

@gabu_lienka zapal pluc moze mat. Nemusi pocut Dr. Niekedy odhali az RTG
Alev tomto pripade si nemyslim ze by bol.