Maminy, kde ste si dávali zisťovať krvnú skupinu bábätká? Všade robia iba pre "veľké" deti alebo dospelých
@motogirl699 v pôrodnici vám to nerobili? Mala by si to nájsť v prepustacej správe.
@motogirl699 ahoj, všetkým mojim 3 deturencom v pôrodnici robili a zapísali do papierov, ktoré som dala pediatričke. Takže sa mi stačí len spýtať doktorky ale keďže som to chcela vedieť tak som si to prečítala a zapamätala 🙂 takže podľa mňa to majú v zdravotnej karte. Stačí sa spýtať svojej pediatričky 🙂
@konikkon nie nie.. už sa to práveže bohužiaľ dlhšie nerobí
Nám to pediatrička dala zistiť, keď brala krv kvôli niečomu inému.
V pôrodnici nezisťujú všetkým bábätkom, iba ak má matka 0 a - či ako.
@evica8370 tá to vraj tiež nevie.. v prepúšťacej správe to nemala napísané
@thereisabear čiže musí mať na to nejaký dôvod? Bez toho to nemám ako zistiť? Ja by som si za to aj kľudne zaplatila
@motogirl699 Ja som kúpila z lekárne test na určenie krvných skupin a urobila z krvi z prsta. Lebo novorodencom kvôli tomu pichaju do hlavy (odber krvi z hlavičky), a aj to už len za peniaze.
@motogirl699 zaujímavé, rodila som v žiari nad Hronom r.2016, 2019 a 2021 a všetkým zisťovali a zapísali v pôrodnici...
@motogirl699 akoze nie, ved moj ma rok a ma skupinu v karte napisanu
@denden77 no ja som tiež na to vždy zabudla a dnes som si konečne spomenula a nič som sa nedozvedela 😂
@lenkakravcova ďakujem, vyskúšam
@motogirl699 v pôrodnici zisťujú ak je krvná skupina matky negatív, a dieťa je pozitív treba jej pichnúť protilátky, tak len preto zisťujú
@evica8370 mojej nie.. a čo som čítala, tak vraj to už v nemocnici nerobia
@motogirl699 podla mňa ti aj bez dôvodu vie pedi zistiť, opýtaj sa. Ja som len nechcela stresovať dieťa, tak som to dala vziať až keď to bolo potrebné.
@evica8370 tak asi aj od nemocnice záleží
@thereisabear ak to naozaj robia z hlavičky, tak to sa mi moc nepáči tá predstava
@motogirl699 hmm zaujímavé, možno nie každá pôrodnica ale aj tak mi to príde čudné, veď keby sa niečo stalo tak hneď vedia akú ma krvnu skupinu a nečakajú
@evica8370 vraj či si dieťa, dospelý, ktokoľvek.. ak potrebuješ krv, vždy si ju na mieste preveria a neriadia sa vôbec podľa toho čo máš v záznamoch
@motogirl699 zrejme všade inak.. ja som rodila v apríli, mám krv pozitív a malej zistili a aj napísali do prepúšťacej správy
@motogirl699 asi... Čo som prekvapená, ja som to pokladala za samozrejmosť, že robia v každej pôrodnici
@evica8370 aj ja som si myslela, že to je samozrejmosť, že to zisťujú v pôrodnici
@motogirl699 ja som si tiez myslela, ze automaticky.. kazdopadne moja ma uz 2 a stvrt roka a furt to nemam zistene 🤣
@denden77 tak na jednej strane je dobré, že si to nepotrebovala vedieť.. ja by som chcela dať malej spraviť "psie známky" ako máme všetci
Ani nasej malej to nespravili pytala som sa hladala v karte ale nikde ani zmienka.je narodena 2016 ked jej prvy krat bali krv ako 5 rocnej poprosila som doktorku aby hned zobrala o jednu ampulku viac na zistenie krvnej skupiny.prezili sme to dovtedy..
Keby sa ozaj nieco stalo a bolo by treba transfuziu robi sa rychlotest alebo sa.da nula negativ ta moze ist myslim kazdemu..
Tuším to náš tiež nemá nikde zapísané (narodený 12/2019) a ja som aj chcela vedieť z čistej zvedavosti, ale hanbila som sa pýtať sa, aby to nevyzeralo nejak podozrivo, že to hneď riešim 😅 tak vlastne doteraz netuším, akú má krvnú skupinu
@motogirl699 ja som rodila v decembri 2021 a krvnú skupinu zisťovali. Tak ak ju nemáš takto zistení, tak u pediatra si vyžiadaj odber a zaplať.
@konikkon v januári ideme na ďalšiu poradňu, tak skúsim zistiť.. ďakujem
keď budú brať dieťaťu krv, tak povedz že chceš vedieť skupinu...možno to bude za e, ale zas budeš vedieť...
pred x rokmi to robili ešte na novorodeneckom. Každé bábo skôr ako išlo domov malo v prepúšťacej správe napísanú kr. skupinu...