Žilky na lícach trojročnej dcérky

matuskka222
19. jún 2020

Prosím Vás dcérka ide mať tri roky a robia sa jej čím ďalej väčšie žilky na lickach. Neviete mi dáko poradiť? U dermatologičky sme boli ta iba skonštatovala že sa s tým v podstate nedá nič a v staršom veku dá odstrániť čo viem aj sama ale nechcem aby sa jej to dovtedy zhoršovalo, má na lickach aj také trobne maličké vyrazky take biele pupaciky. Dcérka je atopic ale robí sa jej ekzém len na tele na tvary nie, môže to mať súvis? Ďakujem

m_o_n_c_a_k
19. jún 2020

Ja mám také žilky od malička. Mne povedali, že to je Rozacea. Zdedila to aj moja malá. Dá sa to nejakými laserikmi či čo, ale aj sa to vraj môže vrátiť. Takže ja som to neriešila. Keď niekam idem dám stredné krycí make up a vybavené. Moja malá to má ešte také jemnúčke. Vekom to bude trošku viac vidno. Ale žiť sa s tým dá. Treba dávať pozor na extrémne počasia. Horúčavy a priame slnko a mráz, pripadne vietor. Vtedy tie časti krémovať a držať pred týmito vplyvmi zakryté. Potom sa to tak nebude zhoršovať. Ak je to teda Rozacea vo vašom prípade.

m_o_n_c_a_k
19. jún 2020

Ešte jedna vec, žilky a pupaciky sú dve rozličné veci. Pupáčiky sú asi exém, alebo niečo také. Nemyslím si, že to má súvis so žilkami.