Žihľavka u syna

lamadea
14. okt 2022

Ahojte. Synovi sa už asi 4 mesiac robí po tele ochvat/žihľavka. Vyzerá to ako štiepanec od komára. Každý deň sa mu to tvorí a svrbí ho to. 5-6 takychto vyrážok ma každý deň. Absolvovali sme alergologicke testy na potraviny a všetko bolo negatívne. Skúšala soma zmeniť prášok, aviváž či náhodou to nieje z toho, no nič. Žiadna zmena. Doktorka mu vzala aj krv na boreliózu. Nič. Všetko negatívne. Nechápem od čoho to môže mať. Potieram mu to fenistilom. Máte s tým niekto skúsenosť??? Neviem čoho sa chytiť, aby sme konečne prišli na to, čo mu vadí...

gabika9878778
14. okt 2022

@lamadea ja mám žihľavku tiež raz ju mám raz nie. Nikto nevie čím to je. Väčšina zihlaviek sa nezistí. Tak mi povedala lekárka skratka niečo ju vyvoláva ja si myslím že u mňa je to stres.

lamadea
autor
14. okt 2022

@gabika9878778 syn má 7 rokov. Je to pokojné dieťa, usmievavé. Školu má rád. Stres by som vylúčila

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marci987
14. okt 2022

Moze mat aj alergiu na teplo ,alebo zimu.

denda007
14. okt 2022

Moju zihlavku spusta histaminova intolerancia. Najviac ju pocitujem pri prechodoch zo zimy do tepla a pri strachu a zlaknuti.

leona45
15. okt 2022

Moj 7 rocny syn ziez dostal 1x ziihlavku. Bol chory, nadcha, teplota a zihlavka. Moze to byt aj z toho. Zatiaľ sme nezistovali

lamadea
autor
15. okt 2022

@leona45 momentálne sme zdraví, tak stále hľadáme príčinu.. 😔

lamadea
autor
15. okt 2022

@majamat histamin bol tiež negatívny.. 😔

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lamadea
autor
17. okt 2022

@majamat vzali mu krv na vyšetrenie, či im tam náhodou nevyskoči alergia na mlieko, múku a histamin. Všetko z toho bolo negatívne. To boli robené testy cez obvodnu lekárku. Teraz sme spravili testy aj u alergológa. Tiež mu tam brali krv a výsledky taktiež negatívne. Vôbec neviem ako ďalej. Zdá sa, že ten ochvat nespôsobujú potraviny. Ale skôr nejaký vírus v tele? Alebo prekonanie vírusu? Sú to už len moje dohady. Ináč tie alergie.. Keď bol syn menší vždy keď zjedol čokoládu, alebo horalku. Spravil sa mu tiež ochvat. Pár vyrážok, nič strašné. Tak čokoládu nejedava. Bola som si istá, že bude mať na to alergiu. A nič. Robili mu vraj len základné testy z krvi. Kožné testy mu tiež nerobili.

renifi
13. nov 2022

Môjmu synovi sa objavila začiatkom septembra žihlavka. Má 10 rokov. Postupne sme zistili, že vždy sa objaví vonku, keď je chladnejšie. Krvné testy u obvodnej mal negatívne. Teraz čakáme na kožné vyšetrenie. Zohnať alergologa je umenie. Najbližší termín nám dali na apríl. To už aj zima skončí.