Žihľavka u 4 ročného - recepty na diétu?

mirecka15
2. máj 2019

Ahojte mamičky...dnes sme boli u dr a zistila,že malý (4roky) má žihlavku.Kazala držat diétu, a len tak okruhov povedala čo malý môže /nemôže jesť typu žiadne ovocie, zeleninu, a že môže ryžu, zemiaky , mäso.rada by som teda vedela čo vlastne môže nejaké nápady a rady... ďakujem

michelle567
2. máj 2019

Asi ovocí a zelenine sa vyhnúť ako alergenom... A mliečne výrobky môže? Tak prílohy máte ryža zemiaky zemiaková kaša cestoviny.. K tomu nejake dusené mäsko na stave, alebo rôzne ryby. Vyhla by som sa vyprazanym jedlám, skôr niečo ľahšie a varené/dusené, pripadne k ryži este pečené kuracie nozky. Môj ma rad napr aj také domáce fliacky a len s maslom

mirecka15
autor
2. máj 2019

Ďakujem za odpoveď ..no práveže že mi to až tak nepovedala, či aj tie mliečne výrobky....samozrejme takéto veci to mi je jasné, len mňa skôr napadlo čo mu dať papať na raňajky, desiatu...

michelle567
2. máj 2019

Aha...tak vianočka s maslom, rohlík/chlieb a maslo a šunka/taveny syr/biely cottage cheese/maslo a džem, jogurt, piškóty s čajom, bábovka prip.nejaky iný domáci koláčik bez ovocia.. večere môžu byť aj teplé alebo z obeda...alebo nejaká polievka. Ryža v mlieku šúľance a tak .. no skúste pozrieť ešte na nete či mliečne výrobky sú ok pri zihlavke. My sme sa pred týždňom vrátili z nemocnice a tiež mal diétu po operácii a teda toto mu nosili v rámci diéty v nemocnici na jedenie

mirecka15
autor
2. máj 2019

Ďakujem ešte raz za odpoveď ;) no veď to by som aj pozrela na nete ale na kazdej stránke je písané inak....a hlavne sa bojím aby som mu nedala niečo,čo by mu mohlo uškodiť....

michelle567
2. máj 2019

Aha tak ani ryby sa neodporúčajú. O mliečnych výrobkoch sa veľmi nepíše len tie tvrdé syry vylúčiť. A ma to dlhšie? Nevšimli ste si po čom sa zvykne vyhadzat, nejaká konkrétna potravina?

lulu1812
2. máj 2019

@mirecka15 nam pri zihlavke bola nastavena bezalergenova dieta cize ani mliecne vyrobky.

mirecka15
autor
3. máj 2019

@lulu1812 prosím vás a mohli by ste mi prosím teda poradiť , čo ste dávali papať?a čomu sa mám vyhnúť?

lulu1812
3. máj 2019

@mirecka15 tam mala maximalne obmedzenia u nas zihlavku vyvolal dzus dodnes si ho pamatam karotka, banan, jablko sklenena flasa lidl 😃 boli sme v nemocnici, viem ze jej nic nekorenili, ziadne mliecne(moje dieta mliekoholik) ovocie zeleninu tiez vo velkom vysadili. Bola viacmenej na diete ako ked mas problem so zaludkom, a postupne pridavali. Skusili zeleninovu polievku, zemiakovu kasu a pridavalo sa postupne ako ked zavadzas prikrm. U nas to bolo o nejakom konzervante v tom dzuse. Inak si to vysvetlit neviem kedze vsetko jedava nema z nicoho reakciu. Skus si mozno premietnut co papal podla toho. Mozno to nebude reakcia na nejaky vysledny produkt ale konzervant. Ja by som skusila den takej diety a postup e skusat co to spravi. A ist na alergologiu, my sme uz neboli nakolko sa nam neopakovala

soco
4. aug 2019

@lulu1812 ako dlho trvala zihlavka keď sa objavila a potom vymizla?

mirecka15
autor
4. aug 2019

@soco u nás to trvalo cca tri týždne ...mali sme diétu a postupne vyrážky zmizli a odvtedy máme kľud 🙂 ale u každého je to iné...u niekoho to trvá dlhší čas alebo sa môže opakovať

lulu1812
4. aug 2019

@soco u nas sa to stratilo po par dnoch. Ale boli sme v nemocnici. Bezalergenna dieta plus fenistil a preslo to

nikolkaa100
8. júl 2023

Ahojte, co ste mu nakoniec varila? Moja 6 rocna sa vratila po 4 dnoch z nemocnice a ma tiez prisnu dietu.. len ryza zemiaky postne masko suchare.. ziadne mlieko/mliecne vyrobky ziadne sladke, ziadne ovocie+zelenina.. este mi povedali ze max sol ked nieco uvarim..
Som zufala neviem co jej dat jest nic z toho jej nechuti :( stale je vyhadzana berie kortikoidy a je aj alergička.
Stale dokola vyvar jej ties uz nechuti :(