Žihľavka po každom jedle u 2 ročnej - čo s tým robiť?

terezia1988
31. dec 2019

Dobrý deň malej sa vyhadzuje žihľavka po každom jedle, je mierna vždy sa objavia 4 vyrážky po nohách.... Zistili jej histamin DAO hodnotu 5...a alergiu na mlieko... Držíme dlhodobo diétu no žihľavka sa objavuje aj po kuracej polievke aj po banáne, po hocičom...uz neviem co jej mam dat jest

diewcatqoo
31. dec 2019

Ahoj, a dodrziavate dietu? Kuracie, ani banan nie su moc vhodne jedla pri histaminovej intolerancii.

deedol
31. dec 2019

drzali ste eliminacnu dietu pri HIT? kazdemu robi zle nieco ine, ja som mala DAO podobnu hodnotu a robia mi zle len zopar veci, inym ludom napr. ryby, kuracie alebo ina bielkovina, je to rozne. ja som to robila tak, ze som na mesiac vynechala vsetko problematicke a postupne som zaradovala jednu vec za druhou.

terezia1988
autor
31. dec 2019

Doktorka povedala ze zatiaľ nenavrhuje diétu... Mala ma 2 roky a 12 kg... Veľmi málo priberá... Varím všetko čerstvé.... Je veľmi ťažko držať diétu pri takom diétati a lekárka mi stále prízvukuje aby nabrala na váhe

deedol
1. jan 2020

@terezia1988 tak ked nedrzi dietu, tazko povedat, co jej skodi. niektorym ludom skodi takmer vsetko z toho vyssie uvedeneho zoznamu :(

deedol
1. jan 2020

inak moj maly ma 20m a nieco cez 11 kg (a to je chalan) a lekarka vobec neriesi jeho vahu, hlavne aby rastol do vysky. aj podla tabuliek je v norme.
a ked pozeram tabulky, tak 2r dievcatko ma mat (priemer) 11,90 kg, tak neviem, ci je to naberanie na vahe az taka priorita...

nikolla88
1. jan 2020

@terezia1988 a dr ti povedala, že je to zihlavka? Nie je to iba reakcia tela na nevhodnú potravinu, keď len 4pupenceky má? Ma alergiu na kravské mlieko alebo intoleranciu laktózy?
Moja dcéra má síce už v pohode dao ale aké ona mala ekzémy,lisaje,zihlavky, aj kontaktnu dermatitidu má,tak to by som nikomu nepriala. Nesmie jesť jahody, špenát, oriešky, pistácie atď. Tiež ma sukňu laktózovu int. Kým som to zistila, tak mala také zihlavky, že bola komplet posiata po celom tele. A musela som ju nadopovat antihistam.,prednisonom, aby sa mi dieťa nebodaj neudusilo, pretože pri zihlavke ti môže upuchnut aj ústna dutina. A ešte väčší pozor treba dávať, pokiaľ je dieťa alergické a má astmu. Chodíte aj na alergické, kožné?
Sleduj či sa maličká škriabe a kedy? Lebo z toho čo spapa ju môže aj svrbiet telíčko, nemusí sa hneď vyhodiť. Môže ju aj hlávka a bruško bolieť.

deedol
1. jan 2020

@nikolla88 presne, moj HIT priznak je priserna bolest hlavy ako po opici :(

diewcatqoo
1. jan 2020

@terezia1988 mojmu synovi sa uz vyse roka drzi dao na hodnote okolo 5, ma taktiez abkm a alergiu na vajecny bielok. Tiez je slaby jedak, ma 3 roky a ma 12,5kg. Vzhladom na vahu nam tiez lekarka neodporucila dodrziavat prísnu dietu, ale dlhsi cas som si zapisovala, ako syn reaguje na ktore jedlo a podla toho som prisposobovala stravu.
Ta histaminova intolerancia je hotova veda, co sa tyka jedla, pretoze je to strasne individualne. Zoznam, ktory som tu postla, je len taky orientacny. Vela robi aj to, ako danu potravinu pripravis, tepelne opracujes.. potom treba davat pozor na mnozstvo potraviny a pod.
Na synovi mam odpozorovane, ze napr chlebik vo vajicku znasa bez problemov a po prazenici ma zihlavku.. znesie lipanka, pribinacka nie, lebo hned hnacka. Cerstve jahody neznesie, ani kompot, dzem ano. Vlasske orechy pomlete znesie, nepomlete nie. Pripadne znesie urcity druh rajcin bez problemov, z inych ho boli brusko.
Ak si budes zapisovat, co papa, postupne sa naucis co davat mozes a co nie.
A ako tu uz bolo spomenute, priznak hit nemusi byt len kozny alebo hnacky. Cim je syn starsi, tym mi vie viac specifikovat, co ho boli. Mava aj bolesti hlavky, zavrate, obcas mi vravi, ze nevidi dobre alebo ze ho nafukuje.