Žihlavka, HIT a diéta

miselar
25. dec 2022

Ahojte ženy ,idem s kramarou dcéra má silnú zihlavku .Má HIT a drnnam napísala do papierovú že máme držať koziarku diétu ....Googlim Ale nič mi nenašlo 🥺.Prosím pomôžte mi .

marianarem
25. dec 2022

@miselar Ide ztejme o nizkohistaminovu dietu, to najdes lahko.

miselar
autor
25. dec 2022

@marianarem čize eliminacnu ?

marianarem
25. dec 2022

https://alergoimun.sk/nizkohistaminova-dieta/
Treba zacat prisne, ked sa koza upokoji, tak mozno skusit opatrne pridavat jednotlive potraviny a zistovat, co robi problemy a co nie

terry658
25. dec 2022

@miselar pri HiiT najviac na začiatok pomôže švajčiarsky zoznam. Potom postupne pridávať suroviny a skúšať.

miselar
autor
25. dec 2022

@terry658 áno poznám ho keď máš dcéra 10 mesiacov sme dostali zihlavku a zistili nám hit ....no a teraz sa to znovu zopakovalo ..aké teda tá zihlavka bola o dosť horšia

terry658
25. dec 2022

@miselar treba zistiť, na ktorú potravinu tak reagovala.

miselar
autor
25. dec 2022

@terry658 práveže nič nové nepapala aspoň som nezaregistrovala že by niečo zjedla .Akurát som jej dával stavu z kompótu slivkoveho kvôli stolici ...ale tri dni ho píla nemala žiadne reakcie a na kramaroch mi povedali že reakcia by bola hneď nie o tri dni
..tak neviem

ivanis267
25. dec 2022

@miselar ja mám HIT, toto mi najviac pomohlo sa zorientovať https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...

denda007
26. dec 2022

Tiez mam presne tento problm celkom mi pomaha Daosin ale stoji 60 eur mesacne balenie

terry658
26. dec 2022

@miselar ja na niektoré potraviny reagujem s odstupom jedného dňa. Ono to ani nemusí byť jedna potravina ale blbá kombinacia za ten deň. Stačí keď zje 3 jedlá v ktorých je viac histaminu, síce oddelene ale za ten deň presiahne tú svoju hranicu a môže zareagovať.

miselar
autor
26. dec 2022

@ivanis267 ahoj ďakujem za link ale nejde mi to otvoriť .neviem nenacita sa to

miselar
autor
26. dec 2022

@terry658 vieš čo rok a pol nemala žiadnu reláciu ale teraz to bolo strašné išla som s ňou na Kramáre lebo som mala strašný strach celá bola červena a flakata .Papala všetko nič jej nerobilo problém a zrazu bum

terry658
26. dec 2022

@miselar chápem, takýto stres neprajem nikomu. Niektoré veci ani nemusia byť z HiiT, môže to byť reakcia aj na prášok, aviváž, mydlo. Tých alergénov je fakt veľa.

miselar
autor
26. dec 2022

@ivanis267 už mi to išlo Ďakujem

miselar
autor
26. dec 2022

@terry658 no veď to nič som jej však nemenila len malá problém so stolicou dala som ten kompót ale že by bola relácia aj po dvoch dňoch ...dr na kramaroch mi povedala že to by bolo hneď

terry658
26. dec 2022

@miselar v podstate aj keď je zapcha tak sa do tela reabsorbujú toxíny zo stolice. Takže sa mohla otráviť aj nevylúčenou stolicou. Faktorov je veľa. Inak doktorom na pohotovosti by som v tomto veľmi neverila. Väčšina doktorov u nás ani nevie, čo to HiiT je a ako sa to prejavuje. Vzhľadom nato, že každý má iný priebeh je nejaké zovšeobecnenie asi dosť scestné. Na Slovensku je to ešte veľmi v plienkach.

miselar
autor
26. dec 2022

@terry658 šak jasné nedala som jej ho ale už dva dni zase nemala stolicu .Neviem je teraz na diéte papa len ryžu a kuracinu .A vývar .Takto sme začínali keď nám zistili hit.

terry658
26. dec 2022

@miselar tak skúste pridať niečo s vyšším obsahom vlákniny. Celozrnnú ryžu, jablko, mrkvu. Je to ťažké,ale ono sa to za pár dní upraví.

miselar
autor
26. dec 2022

@terry658 určite skúsam jablko papa každý deň ryžu dávam bielu nezje mi žiadne celozrnné veci ...ani cestoviny nič také

terry658
26. dec 2022

@miselar tak zvýšiť množstvo jablka denne, nech sa tá vlaknina aspoň trošku zdvihne. U mňa aj tá mrkva veľmi pomáha proti zápche.

miselar
autor
26. dec 2022

@terry658 skúsim no ja do nej dostanem ledva to jedno jablko ...a zeleninu vôbec nechce ani mrkvu z polievky ....

terry658
26. dec 2022

@miselar moji majú tiež radšej surovú mrkvu, či už v celku alebo postruhanú.

miselar
autor
27. dec 2022

@terry658 ona vôbec v žiadnej forme zeleninu ...a možem robiť čo chcem

terry658
27. dec 2022

@miselar našťastie je vláknina aj v ovocí. Tak už len skúšať, čo jej bude chutiť a čo jej nebude vadiť. Ja som mojim zvykla pomixovať uvarené ovsené vločky do kaše. Zjedli ani nevedeli, že to tam je

miselar
autor
27. dec 2022

@terry658 kúpila som jej psylium tak snáď na začiatok zaberie než otestujem čo môže a čo nie ...