Žiarenie z počítača

viliama
9. sep 2014

Ahojťom škodí, ak sa hrajú v izbe, kde bol predtým dlho zapnutý počítač?

viliama
autor
9. sep 2014

Prepáčte, malo tam byť či deťom škodí, ak sa hrajú v izbe, kde bol predtým dlho zapnutý počítač.

hradnapani
9. sep 2014

@viliama deti sa mozu hrat aj v izbe, kde je priamo zapnuty pocitac. akurat by nemali pridlho cumiet na obrazovku, zvlast ak je to starsi typ skleneneho monitora, ktoreho obraz sa mihoce pred ocami. Pri novych typoch obrazoviek by som vobec nemala obavy. Ved vsetko so zdravym rozumom treba brat.

tesorinko
10. sep 2014

@viliama 😀 😀 😀 Preboha,co uz Vam svitori zeny?zachvilku sa budete pytat ci im neskodi chodit po vonku,ked je tolko smogu vonku,ci mozu chytat klucky v obchodoch,v skolach,nakolko su tam bakterie atd......to by ani deti v skolach nemohli mat zapnute pocitace,nieto do nich este cumiet....dlho som sa tak nezasmiala,sa musite fest nudit,ked sa take sprostosti pytate 😀 😀jaaaaj

stary_ujco
10. sep 2014

Na niekoho tu asi pridlho ziaril pocitac...
Ale ked ta to trapi, mam v ponuke odstranovac ziarenia. Len 9.99 a druhy k tomu gratis. Zaklada sa to do zasuvky ako detska poistka, ale je to vyrobene z mesacneho magnetu, ktory blokuje zle vlny a ionizuje vzduch v miestnosti, cim prispieva k rozvoju detskeho mozgu...
(ze pisem sprostosti? Tak to sme uz dvaja...)

tesorinko
10. sep 2014

@stary_ujco 😀 😀 😀 😀

zita19
10. sep 2014

@stary_ujco keby eliminoval aj sproste napady, normalka kupim. Dam do kazdej volnej zasuvky v byte (na stareho sproste napady) a v robote. K sefovi aspon 2. Zichcer je zicher 😀 😀 😀 😀 Takto z biznisu nec nebude. Skus popracovat na vylepseni 😉

mimla
10. sep 2014

Ja poznám ľudí, ktorý si vypínajú router, pretože im vraj WI-FI signál im poškodzuje mozog. V paneláku, kde má router pomaly každý druhý byt. V Bratislave, kde len tak počas prechádzky, ti mozog "poškodí" niekoľko stoviek signálov z rôznych routerov.

terezka1947
10. sep 2014

baby,viete kolko ziarenia je vonku?najma medzi panelakmi???
a to uz nehovorim,co sa deje v novostavbach blizko vysielacov...a bohuzial,nie vsetci developer su taki ustretovi a humnanni,ze o tom aj povedia 😠
cest vynimkam....
takze "ziarenie"pc je nic...rfesp.pc neziari 😀

radanna11
10. sep 2014

Boze 😀 😀 neccete si strcit deti do nejakeho atomoveho krytu? 😀 niektorym zenam fakt preskakuje

yanni
10. sep 2014

@mimla hihi to je dobre. Tak to ja musim uz mat riadne zdegenerovany mozog. V office mi totiz "ziaria" naraz tri monitory (som IT), vedla v miestnosti sefovi dva a v miestnosti z druhej strany sedia tri kolegyne tie maju kazda po dva monitory. Takze mam "oziareny" mozog az az. Ale musim podotknut, doma PC takmer nezapiname a na telku cumime tak raz za uhorsky rok. Takze mam mozog zatial zdegenerovyny len na pol 😀 😀 😀 😀

@viliama poviem ti takto, vesetkeho vela skodi. Ale ked sa berie vsetko s mierou, tak sa nic nestane. Neboj, detickam sa nic nestane.
U nas sa vravi, neexistuju hlupe otazky, len hlupe odpovede. Kazdy clovek ma z niecoho ineho strach. Nasa suseda napr. nespava v spalni ale na gauci v obyvacke, lebo zo spalnovej strany je rozdelovac od Telekomu. A ona si neda vysvetlit, ze to nie je nijaky ziarivy transformator a nic sa jej nestane. Na okne ma popriliepany papier 😀 😀 😀 😀 Ale jednoducho su taki ludia. Kazdy je nejak inak "padnuty na hlavu" 😀 😀 😀 😀

lorela
10. sep 2014

Každý má právo na svoj názor, vážení. Ale nikto nemá právo zhadzovať alebo zosmiešňovať názor toho druhého.

terezka1947
10. sep 2014

@lorela tak,tak...clovek sa zo strachu opyta kadeco

terezka1947
10. sep 2014

@yanni manzel mi raz rozpraval,ze boli merat "magneticky prach"....skratka,zena stale pisala ziadosti na firmu s tym,ze jej ziarenie a "magnetizmus"z vysielaca na panelaku sposobuje prach na nabytku...
taak museli ist riesit...dosli do bytu a tam ozajsny prach,bordel a uz vedeli ktora bije 😀
ale pani nevysvetlili,nedalo sa,ze je to "normalny"prach,ze staci sem tam poutierat...inak ta pani je RNDr...takze clovek scitany.....a staznosti vypisuje dalej,najnovsie sa museli obhajovat na ministerstve zivotneho prostredia 😀

takze ludia su vselijaki...ale tato otazka je celkom obycajny a normalny strach mamicky a ani sa necudujem,lebo aj mne manzel hocico vysvetli a niekde vo vnutri mam "cervika" 😀

lorela
10. sep 2014

@terezka1947 Strach je prirodzená ľudská vlastnosť zosilnená materstvom 😉.

simca06022011
10. sep 2014

A ake to ziarenie ide z pocitaca? Si ujasnit treba pojmy... predstavte si vsetky wifi, mobilne a neviem ake siete, potom ziarenie okolo kazdeho elektrospotrebica (k tymto hadam spada aj horespominany PC), dalej mirkovlny a pod... fakt, ak mate strach, obalit sa treba do alobalu.... Monitor je ina vec, ale to je nieco ine... rovnako aj telka (ale aj tak okrem toho ze "obraz" asi nici oci, vydavaju kopec tepla...)... juuuj..mozeme pisat a pisat 🙂)) KLudne sa hrajte 🙂

terezka1947
10. sep 2014

@lorela by som ti vedela hovorit 😀 😀 ale vzdy hovorim,radsej sa bat ako zlaknut 😉

lorela
10. sep 2014

@terezka1947 Alebo radšej žiť v pokore ako v omyle 😀

zita19
10. sep 2014

no od extremu do extremu sa tu kladu otezky... Vcera sa tu jedna kandidatka na titul Matka roka pytala ake rozprávky v cudzich jazykoch ma na PC pustat svojmu 8 mesacnemu babu.... Tu vyzarovanie vôbec netrapilo... Poradila som jej, ja hus sprosta, ze ma CITAT slovenske... No som dostala.
Inac nikto netusi co s nami spravi elektromagneticky smog. Rovnako ako pred 50 rokmi nikto ani netusil co spravi s ludmi ten z aut...
Ale alobalove tieniace odevy asi tiez nie su riesenie, lenze uz sa predavaju. Tu na MK som citala otazku na skusenost s nimi. Aj ponuka na madrac, ktory ma pred nim ochrani pomocou 6polovych magnetov mi uz dosla do mailu. Ano, SESTpolovych, aj ked fyzika vie len o dvoch poloch magnetu... Ale verim, ze na niekom uz zarobili a este zarobia

yanni
10. sep 2014

@zita19 ze 6polove 😀 😀 😀 😀 😀 😀 To musim povedat muzovi. Ten je matematik, IT....Ten by to mal vediet 😀 😀 😀 😀

zita19
10. sep 2014

@yanni ja som normalne zacala patrat po nete, ci som nejaky prevratny objav vo fyzike neprepasla 😀 😀 😀 Vsetko co mi ujo Gogel vyhodil o 6polovych magnetoch boli len tie madrace v mnohých jazykoch... Ale prepasla som uzasnu prilezitost, lebo ma mali ochranit pred Parkinsonom, cukrovkou, infarktom, mali mi eliminovat ekzemy, psoriazu a vyliecit zaludocne vredy a artritidu.... To je len par diagnoz co si pamatam, ale urcite tam bol vymenovany kompletny ciselnik diagnoz WHO

yanni
10. sep 2014

@zita19 no musim aj ja poguglic, ci to nevyliecia aj moju intoleranciu lepku 😀 😀 😀 😀 😀 😀

slimstar
20. dec 2014

Dnes je toho veľa čo ubližuje ľudom. Naša zem voda a vzduch je zamorená ťažkými kovmi. Áno sme neustále vystavovaný elektromagnetickému žiareniu - rádiový signál, wifi, vyžarovanie z tv aj pc. V superobchodoch predávajú potraviny, ktoré sú plné karcinogénov, je to odpad, ktorý spôsobuje rakovinu /mlieko, maslo, sladkosti, chemicky ošetrená zelenina, ovocie, šampony, mydlá ... Ryby sú plné ťažkých kovov. Vonku autá vypúšťajú karcinogény smog / do benzínu sa pridávajú zložky, ktoré obsahujú karcinogény /, naftové autá sú ešte nebezpečnejšie. Do ovzdušia sa dostávajú malé čiastočky, ktoré keď človek vdýchne dostanú sa do krvi a nedajú sa odbúrať. Z vrchu nás "posypujú" ťažkými kovmi z lietadiel, všimnite si dlhé biele stopy za nimi. Oni to robia náročky. Keď žijete v meste, alebo v blízkosti niektorej továrne, ste viac ohrozený, to čo vypúšťajú do ovzdušia nám škodí.

sofia623
21. máj 2022

Ak mám nejako poradiť viem že je toto staršia diskusia a že možno budem hovoriť veci ktoré dávno viete. Teda začnem tým že všetko na svete má určitú radiáciu a ak by človek nebol vystavený určitej radiácií tak by mu to možno uškodilo, ale nadmerne veľa radiácie človeku škodí, a ja som za to aby deti nepozerali veľa do mobilov... lebo vydávajú RFR žiarenie ktoré nemá veľmi priaznivé účinky na ľudské zdravie ale nemôžeme zas hovoriť o tom že sú smrteľné. Určite bude lepšie ak dieťa nebude na takomto zariadení, ale ak náhodou bude tak je to ako pri radiácií proste čím ďalej ste od zdroja žiarenia tým lepšie je to pre vás ale aj čím menej času ste s kontaktom žiarenia tak tým lepšie. Ale nemali by sme to zase brať tak že by sme povyhadzovali všetky veci z domu ktoré vyžarujú RFR žiarenie a že by sme si dali olovenný oblek. Ale odporúčam ak nemusíte byť na PC zariadení tak ho vypnite.