Dobrý deň maminky, prosím vás dieťa mi už od pondelka horúčkuje aj nehorúčkuje. Dvakrát mi volali zo škôlky že si mám pre neho prísť lebo mal 37,8 v ritke. Doma teploty nemalo. Nemá žiadne príznaky choroby nie je malátne ani nič podobne. Pani doktorka dietatu robila aj odber krvi crp z prsta ale vsetko je úplne v poriadku.
Neviem ako to mám ďalej riešiť alebo čo to môže byť či prichádza nejaká choroba ?! stretli ste sa s týmto prosím?
Dieťaťu začali rásť posledné zadne stoličky. Nakoľko s manzelom MUSIME pracovať , môže chodiť dieťa v takomto stave medzi iné deti? Alebo dávali ste vy vaše deti do škôlky ak nemalo žiadne príznaky? Dokladuje sa to od doktora nejakým papierom že nemá žiadne infekčné choroby?! Ďakujem
37.8 je mierne zvysena teplota, v ritke uplne bezna, staci byt rozjasene, male deti do 37.5 je normalna telesna teplota, toto je len trochu cez...
Len nejako nechapem, preco pises, ze dieta nemalo priznaky choroby... pevne verim, ze v skolke nemaju cas do radu merat vsetkym teplotu...urcite sa im dieta nezdalo a preto odmerali... nepovedali ti, preco mu meraju teplotu? Nechce sa hrat, jest, je spavy, unaveny, sedi v kute, cervene lica, nejaky dovod musia mat...
@mama4444 To sú určite zúbky. Mali sme tri dni dozadu. Mala mala teploty vyššie 38,5-38,7. Dávala som capik, pomohlo. Ako píšeš žiadne iné príznaky choroby. Tiež som nevedela prist na to, čo by to mohlo byt, čítala rôzne diagnózy. Bola iba podráždená, spava, rozhorucena. Zostala by som s nou doma, ak je nekludna. Netrvá to väčšinou dlho take 1-3 dni.
...a odcitali v tej skolke pol stupna z ritky?
Inak to standardne vsetkym detom meraju v skolke teplotu v ritke?
Zubky-nezubky, to je jedno. Ak bude mať v pondelok 37,1+ urcite nepatrí do škôlky.
presne tak pri 37 uz sa moze a zvatsa sa aaj jedna o virusove ochorenie.Mozno v tele prebieha slabsi zapal,vase dieta moze byt uplne hrave a ok ale druhe to moze chytit a priebeh bude mat horsi.Myslim si ze kqudy vie ze sa odratava 5 hl ucitelky,Cize to bude teplota po odratani najskor co nieje az taka mala.
@anjelicek26 bolo mi povedane , ze odmerali lebo ked ho obliekali bol teply
@fantaghiro21 merali na čele , v ritke a podoazuchu povedali 🤷🏻♀️
@simona20201309 tak to by moj nechodil do skolky asi vobec.. Mal stale 37,2/3.. Dr urobila vsetky mozne vysetrenia,sledovala ho par mesiacov a nakoniec skonstatovala, ze to vyzera tak, ze je to proste jeho “prirozdena” telesna teplota…
Aj stres spusta teplotu
Kúsok nad 37 ale nie je horúčka. Nie je v škôlke viac oblečený ako by mal byť a neprehrieva sa?
@jarmillka tak akceptovala by som to jedine v tom prípade, že by mi to lekárka dala písomne- že je ti prirodzená teplota dieťaťa a dieta je zdravé.
@simona20201309 a tych cca 8 mesiacov ,pokym mi to dala pisomne, som ho akoze mala nechat doma?🙈😂
@jarmillka jednoznačne áno. Dieta s permanentne zvýšenou teplotou nepovažujem za zdravé dieťa. Ak bolo zdravé, lekár by nemal mať problém vydať potvrdenie ze dieta je napriek zvýšenej teplote v poriadku. Nedal ti ho, lebo si tým nebol istý. Tým pádom si nemala ohrozovať ostatné deti.
@simona20201309 urcite 😂 a zivila by si nas ty 😂😂crp a vsetky krvne testy mal od zaciatku dobre. Nemal ziadne priznaky, problemy, nic.. Tieto reci uzkostlivej premudrelej matky od PC si radsej odpust..
@jarmillka ale mňa absolútne nezaujíma kto vás bude živiť. Do MS ma nastúpiť dieta zdravé bez príznakov ochorenia. Zvýšená teplota je príznak ochorenia. Opakujem, ak mal všetky výsledky ok, lekár dá potvrdenie. S tým by som problém nerobila. Nie som uzkostliva, ty si egoistka
@simona20201309 a mna absolutne nezaujima co si myslis ty 🙂 moje dieta bolo zdrave, aj ked nemalo tabulkovu teplotu..ak by s tym dr mala problem, tak by mu do kolektivu ist zakazala.. Co neurobila. Chcela byt len dosledna, tak ho posielala este na dalsie vysetrenia ako bol alergolog a pod. Neviem ktora chora mater by drzala dieta bezdovodne doma, prisla by o zamestnanie skoro na rok aby sa tu na MK mohla pochvalit aka je uzasna.. ale evidentne take su, no co uz ✌️ pekny vecer prajem
@elmivelmi nemyslim si.. Skor to bolo psychikou.. On mal neskutocny strach z lekarov.. A zakazdym ked pocul ze ma ist na nejake dalsie vysetrenie(hoci nas objednali az o 2-3 mesiace) uz vtedy stresoval..Cele dni na to myslel, pred spanim sa aj 1000x opytal co mu tam budu robit.. Ja som jej to vtedy hovorila, ale nepocuvala ma.. 🤷♀️
@jarmillka zvysena teplota nemusi byt cisto len z chorobneho hladiska.
Po strese,zvysenej aktivite,alergia, neinfekcne choroby ,prehriatie ,viac naobliekane dieta,to je uplne normalne
Moja dcera je VFA, PAS a ked ma svoje vrtochy,stres,ataky a nekontrolovatelne zachvaty,teplota jej vylety na 38,5-39 ,niekedy aj nad 39 .Ked sa ukludni,pomaly klesa...
Ja som iste obdobie mavala zvysenu teplotu,ale problemy s krvou....
@mama4444 mne pediatrička vypísala papier tiež sme raz šli predčasne zo škôlky domov, lebo sa im v škôlke nezdala. Keď som potom o dva dni doniesla papier, nebol žiadny problém 😉
Ak ma tepltotu do skolk nie.Zreba hladat pricinu,