Zhustnutie vláskov u dievčat

12. máj 2021

Dobry den, chcela by som poprosit o radu, skusenosti, co pomaha na zhustnutie vlaskov u malych dievcatiek. Dcerka bude mat 4 roky, narodila sa s vlaskami, niektore vypadli, niektore ostali. Ma dlhsie vlasky po pliecka, nechce sa strihat. Koze byt v tom problem s hustotou? Ma ich velmi jemne a ma ich malo. Ja aj manzel mame huste vlasy, v rodine vsetci huste a nase dievcatko nie. Je moznost ze zhustnu vekom? ja som mala v jej veku rovnake ako mam teraz. neviete poradit prosim?

autor
12. máj 2021

dakujem za odpovede

bobuema
12. máj 2021

Ahoj, tak moja malá má tiež jemne a som sa bála,že bude mať také riedke po manželovi,ale už má 5rokov a má hustejšie ako malá v 3-4rokoch..teraz sme dlho nestrihali kvôli korone.
Ale keď sme prvýkrát ostrihala,hneď vlásky ožili a zhustli časom ..treba často strihať..zabaviť ju mobilom, rozprávkou a cvaknuť. Niektoré kaderníčky to s deťmi vedia..alebo sľúbiť odmenu..to tiež motivuje..

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
12. máj 2021

Moja sa narodila bez vlaskov 🙂 v 4 rokoch mala len také paperie jemnucke, také pavucinky, a teraz v 13 rokoch má dlhé husté vlasy, ktoré jej schnú 3 hodiny 🙂

autor
12. máj 2021

@bobuema dakujem, no ja som ju strihavala vzdy "na hribika", ale potom ma prosila nech ju nestriham, ze kamosky maju dlhe.. tak preto uz cca rok nestriham.. skusim znova snad pomoze

petka_3
12. máj 2021

Nás mala také jemné riedke.
Zistili cca. Ako začala.chodit do školy.
Nikdy sme ju nestíhali nakrátko. Vzdy som ju len podstrihla po lopatky.
Teraz má vlasov a vlasov a skoro po zadok. 🙂

nika23t
12. máj 2021

Moja dcérka mala vlásky ako paperie veľmi dlho. Je blondína, ale aj naša lekárka vravela, že vraj blon vlásky sú dlho jemne. Ja aj manžel mame tiež husté vlasy, mladšia dcérka to vyhrala, tá má vlasy najhustejsie. Mam problém rozcesat. No a staršej začali hrubnut a hustnut vlásky až niekedy v druhom, treťom ročníku. Určite sa tým netráp, je ešte malička. Toto sú ešte detské vlásky. Zhustnu, uvidis.

autor
12. máj 2021

@marcellka32 ah dakujem za povzbudenie, a co pomohlo? kedy sa to zlomilo, az v puberte?

autor
12. máj 2021

@nika23t dakujem😘

autor
12. máj 2021

@petka_3 dakujem za odpoved. aj ste zmenili nieco v strave / starostlivosti?

autor
12. máj 2021

@matkamirko skusim znova..

petka_3
12. máj 2021

Vôbec nič som nemenila.
Prvá dcéra kucerave a extra husté po mne.
Druhá dcéra mala naozaj riedke. Upravilo sa jej to v škole. Teraz 15 rokov a každý jej vlasy obdivuje.
Tretia dcéra tiež riedke, je tretiačka a uz vidím, že je to oveľa lepšie. Už ju niekedy pustím aj s rozpustenymi vlasmi, čo som jej ich doteraz zapinala stále, lebo to vyzeralo zvláštne, čo ich mala len zopár. 🙂

makova333
12. máj 2021

Autorka: Ziadne strihanie vlaskov nezmeni ich hustotu. Kazdy clovek ma urcity pocet vlasovych korienkov a strihanim sa nemnozia. Mozno kratsie vlasky vyzeraju po ostrihani hustejsie, ale je to len opticky dojem. Blond vlasky vyzeraju jemnejsie a redsie a pritom mozu mat rovnaky pocet korienkov, zas len opticky dojem. Vlasky deti mozu hustnut aj neskor. Netreba robit nic, lebo ich hustoru aj tak nevies ovplyvnit, je to geneticky dane a ako huste budu uvidis az naozaj v neskorsom veku.

marcellka32
12. máj 2021

Vekom vlasy zhustli, asi od 6-8 rokov riadne zhustli, nič extra jej nedávam, obyčajný šampón žihľavovy lebo sa jej teraz mastia vlasy

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
makova333
12. máj 2021

@matkamirko po prve nie je to pravda a po druhe, ak by to aj posilnilo vlasovu cibulku (co neposilni) ako by to mohlo navysit hustotu teda viac vlasov = víac vlasovych cibuliek? Co sa tam rozmozia dotykom vlasu o noznice?

syslik81
12. máj 2021

je inak zdrava? vesela? chuti jej jest? ako si si odpoveala ano tak neries... je to dieta vlasy zhustnu a narastu casom ... nie kazdy ma vlasy po pas od narodenia a silne pochybujem ze 4rozna riesi ci ma huste a ci riedke vlasy .. v lete jej aspon nebude horuco .. dbaj na to aby mala pestru zdravu plnu vitaminov a cas co stravis riesenim neriesitelneho sa radsej chod zahrad s dcerou - a nie nemyslim to zle ... len uprimne

ruzasipova
12. máj 2021

Nestrihaj ju, stvorrocne dievcata chcu mat dlhe vlasky. Moja ma blond a jemnucke. A postupne jej hustnu - v 2. rokoch som z toho spravila jeden vrkoc, v 5. uz dva take hrube ako jeden v 2. A to sme ju nikdy neostrihali, lebo vzdy chcela mat dlhe vlasy - momentalne ich ma pod zadok.

miricka77
12. máj 2021

@makova333 konecne normalny nazor.Tieto nazory tu s tym strihanim...mam dost.

poopsie
12. máj 2021

Ja ti poviem len ako mama dievčata čo mala už v 4 rokoch husté vlasy po zadok...aj oni su na oštaru... Ja napríklad mam také husté a hrubé vlasy, že musím mať polku hlavy na krátko aby sa to dalo na tej hlave odniesť... Pokiaľ ich nemá v cope a zapletené, pomotaju sa zuzlia, namoci ich do polievky 🙈... Takže každé ráno boj o to či bude jeden cop alebo dva... Príjmy to čo máš doma ako realitu.. Nestrihaj ju nasilu... Ona z toho bude len smutná.. Aj ja rešpektujem dcéru, že nechce ostrihať vlasy...

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mery80
12. máj 2021

Ja som od malička mala riedke a jemné vlasy. Keď som išla do škôlky mama ma dala ostrihať. Kaderníčka poradila aby ma vždy dávali strihať nakrátko, že zhustnú časom. Nezhustli ani náhodou.

anabella235
12. máj 2021

Aj naša mala jemne a redsie a v okolo 10 rokoch ma najhustejsie z rodiny. Asi to neries, iba udrzuj vizual, prilis dlhe opticky vyzeraju redsie. Veľa zdaru...a nepocuvaj, ak ti doma niekto nieco vravi

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
makova333
12. máj 2021

@matkamirko kvalita vlasov je dana geneticky

maribell
12. máj 2021

Nestačím sa čudovať, že tieto názory o ostrihaní ešte stále fičia 😅...moja mama ma tak vystrihala v roku do hola, a potom na hríbik až dokedy som nepovedala dosť!.. podľa tejto teórie by som mala mať vlasy ako rapunzel a predsa mam na hlave asi 3 vlasy...max 4 😂

malena
7. jún 2021

@makova333 ale strihaním zosilnejú, je ako ako s holením nôh, čím viac holíte, tým pevnejší chlp, je to to isté. mne ako ročnej naší dali hlávku úplne vyholiť a odvtedy mi vraj rástli úplne husté vlasy, áno najdôležitejšia je genetika, ale možno tým, že ma oholili sme preskočili fázu detských vláskov, dovtedy som mala vraj iba plchy.

kalianka
3. sep 2022

Zhusli Vám vlasky? Nás ma 5 rokov a ma tak riedke vlasy a jemne...

miriam1987
11. feb 2024

Môžem sa opýtať zhustli vašej dcérke vlásky? Od založenia diskusie už prešli takmer 3 roky tak som zvedavá. Ďakujem za odpoveď