Zhrubnutá stena pažeráka u 3,5 ročneho dieťaťa

lienkaninka
12. nov 2015

čaute maminy, dcéru bolieva bruško, boli sme na sono vyšetrení, na ktorom nám našli zhrubnutú stenu pažeráka. Majú vaše detičky takéto problémy? dakujem

inull5
12. nov 2015

@lienkaninka testy na helicobaktera má spravené?zhrubnuta stena totiž býva často následkom chronického nelieceneho zápalu.

lienkaninka
autor
13. nov 2015

@inull5, brali nám aj krvy na hb výsledky budú v pondelok, ja to nechápem také malé deti a helikobaktera?

inull5
13. nov 2015

@lienkaninka hb mávajú aj menšie detičky..A keď náhodou bude mať negatívny výsledok,neznamená to ze ho nemá,pretože krv nemá na hb až takú vypovednu hodnotu ako ster ktorý sa robi gastro vyšetrením.

lienkaninka
autor
13. nov 2015

@inull5 sme objednaný aj na gastro tak som zvedavá, ako to tam dopadne, ty si doktorka?

inull5
13. nov 2015

@lienkaninka som právnička🙂 ale hlásila som sa na medicínu,no nedostala som sa,takže nejaké poznatky mam.A keďže má lekárstvo strašne láka,namiesto zákonov teraz študujem knihy a kazuistiky medicíny. Tak dufam ze dobre dopadne,hb sa dá ľahko vyliečiť,horšie je keď zostane nelieceny lebo dokáže napachat škody v tele.potom si dajte aj vy vziať krv či to nemá od Vás,lebo samozrejme po prelieceni sa môže vrátiť.držím palce.

jannadr
13. nov 2015

@lienkaninka Ja by som trosku upresnila toho Helicobaktera. Da sa vysetrit aj z krvi a ked je vysledok negativny, velmi pravdepodobne dieta infekciu nema. Ak je vsak vysledok z krvi pozitivny, neznamena to, ze dieta infekciu ma (dokonca aj dlhe mesiace po prelieceni, niekedy aj rok, pretrvava pozitivita H.v krvi napriek nepritomnosti infekcie) Ak je teda vysledok pozitivny, treba doplnit este dalsie vysetrenia, napr.vys.stolice na pritomnost H., alebo sa realizuje gastroskopia a priamo sa berie vzorka zo zaludka na vysetrenie pritomnosti H. Kazdopadne, zhrubnuta stena pazeraka byva u deti najcastejsie sposobena zapalom a ten zapal moze sposobit vselico, napriklad aj obycajny reflux. Ale viac vam uz urcite povedia na gastre. 🙂

lienkaninka
autor
15. nov 2015

baby akujem trochu ste ma ukludnili