Dobrý deň, syn má 17 rokov a sťažuje sa na bolesť kolena. Bolesť trvá už asi dva mesiace, o probléme mi povedal pred týždňom. Kúpila som mu masť flector nezabralo. Nasadila som mu Ibalgin tabletky no aj napriek lieku bolesť neprejde. Nešportuje, neudrel sa nikde. Včera sme boli u doktora, vyšetril a poznamenal, že ma to pod kolenom zhrubnute. Čo to prosím znamená, že zhrubnute? V pondelok máme prísť na odbery. Prečo odbery? Na zistenie zápalu alebo prečo? Po odberoch nás pošle na ortopediu a rentgen. Prosím vás mali ste niekto niečo podobné? Lebo ja sa už začínam strašne báť. Vôbec neviem čo znamená to zhrubnutie a či sa máme niečoho báť? Ďakujem za každý komentár. Lekár mi neodpovedal, vraj sa to musí dovysetrovat. Preto som z toho dosť v strese či to nemôže byť nádorové ochorenie, lebo cez Google mi hneď píše o rakovine 🙁
Na toto ti nikto neodpovie,ked sam lekar neurcil diagnozu .potrebuje k tomu dalsie vysetrenia ,co je samozrejme kedze nema rontgenove oci.Musis byt trpezliva.Drzim palce
@egonsk aj v mladšom veku? To som nevedela ale ďakujem za koment
@mmoni89 ďakujem, ja chápem že rentgen oči nemáme len mám proste strach
Tiez ta chapem,nieje nic horsie ako strach o dieta,tiez som si prezila svoje,ale naozaj to moze byt len nejaky zapal ,dna-tam je opuch klbov napriklad
Samozrejme,reumu majú už napríklad aj 6 ročné deti 😞
https://www.danieldrazan.cz/casta-onemocneni/os...
U puberťákov nič nové. Smer ortopédia, MRko a budeš mať pokoj na duši. Tvoj syn asi nešportuje, keď má 17 a problémy až teraz 😅. Neboj, dnes už má niečo skoro každý puberťák.
Vyšetrili ste?
@kalianka áno, rentgen bol v poriadku, bolo tam vidno niečo ohľadom rastu, doktor nepovedal nič extra k tomu na to urobil aj sono a tam sa ukázali rastové štrbiny, povedal len že toto si aj myslel na základe rentgenu.. takže chodili sme na laser. Pomohlo a už bolesti nie su... Plus ešte dostal na predpis také pásky podkolenne z protetiky... Nosil ich chvíľu, už netreba. Máte podobný problém?
ano, dceru prvy raz bolelo koleno pred rokom, boli sme u ortopeda, robil rtg a sono, vsestko ok. Potom klud. sem tam, ze ju boli koleno, ale nič extra. V lete zasa take bolesti, ze musela zastat a plakala, tak sme sli na ortopediu, uz jej nerobil rtg, iba sono - povedal, ze ak by to neprestalo, bude robit dalsie vysetrenia, ale skusal, magal, skakala tam, kadeco a nic nezistil...
Lenze podchvilou dcera pride, ze ju boli koleno, aj na dotyk niekedy, niekedy si v nom az tak musi puknut. Kamaratka mi hovorila, ze tiez to moze byt rast tych strbin, ale presne mi google vyvalil rakoviny kosti, a je mi z toho tazko.
Len sa ukludnujem, ze ved aj na sone by snad doktor niečo videl a tam sme boli v auguste... a bol to sukromny ortoped, tak snad by to nebral na lahku vahu.
Este dodam, ze dcera tancuje - mava dvojhodinove treningy 2-3x do tyzdna.
este dodam, dcera ma 10 rokov.
@kalianka aj ja som sa bála nádorového ochorenia. Skúste ešte odbery a ešte raz RTG. Nás vystrašilo to, že lekárka cítila niečo zhrubnute. Inak asi vynechať tréningy, možno potrebuje dať dokopy to koleno a oddych len pomôže. Ale určite by som trvala ešte raz na RTG a či neskusia magnetoterapiu alebo tiež ten laser. My sme chodili aj k fyzioterapeutovi, robil mu masáže a cvičil s ním pod dohľadom - na doma kázal kľúčový režim ale najviac pomohol laser. Môjmu nezaberali ani tabletky od bolesti preto aj lekárka spozornela a hneď riešili odbery ortopéd. Ortopéda sme mali súkromného lebo všade sa dlho čakalo. A fyzio a laser sme si tiež platili ale neľutujem a veľmi držím palce aby ste to čím skôr dovyšetrovali.Tie štrbiny je vidiet na sone skúste sa aspoň tam objednať.
Ved presne sa aj ja bojim toho nadoru... ani som na to nikdy nemyslela, ale ako napotvoru mi minuly tyzden instagram vyhodil dve dievcata v tomto veku, ze mali nador a zacalo to bolestou kolena. Hned mi zostalo zle.
@kalianka verím ti ja som tiež mala stresy a preto som riešila všetko súkromné a čím skôr lebo čakať na ortopéda tri mesiace som odmietala. Ale na 99% to nebude nádor, neboj sa, len Google vystraší naozaj. Treba malú objednať čím skôr a nech si dá prestávku od tréningov ak to je možné, myslím, že je už dosť veľká na to, aby pochopila že zdravie má prednosť. Paradox že môj syn je športové drevo aj lekár sa čudoval, že väčšinou športovci mávajú problémy na tomto mieste.
veru, hned zajtra budem volat, nech som v klude, lebo ma z tych diagnóz už máta :( Dakujem
@kalianka veľmi držím palce aby bolo všetko v poriadku ❤️
aj dna a reuma robi zmeny na kostiach. Nestresuj, uvidis.