Zhoršený sluch u 6 ročného

nikola81
19. mar 2022

Dobry den ma niekto skusenost? Syn bude mat v juni 6 rokov, prekonal covid (24.2. AG test) Priebeh mal v podstate bez problemov, obcas zalaslal. Po 10 dnoch mal bakterialny zapal v ociach, dr predpisala Uniflox, ten zabral. Teraz ma dutiny chytene, netecie mu z nosa ale rozorava nosom akoby bol zahlieneny. Davam calcium a sinupret. Co ma ale znepokojuje, ze sa mu viditelne zhorsil sluch. Uz si to aj manzel vsimol, trva to asi tyzden. Dnes sme skusali aby opakoval co hovorime. Pri zvysenom hlase opakuje dobre ale pokial sepkam nevie uz opakovat hoci manzel ma pocul dobre. Aj ked je v inej izbe a kricim na neho tak ma nepocuje. V minulosti nemal nikdy taleto problemy ale je to uz viditelne ze zle pocuje. Pripadne sa stane ze zopakuje spravne len cast vety a zvysok povie nezmysel. Moze to mat suvis s covidom a teraz s tymi dutinami? Samozrejme na vysetrenie pojdeme

brigelka
19. mar 2022

@nikola81 ahoj, čím skôr na ORL. Tam mu zmerajú sluch. Možno pôjde aj na operáciu,ale nemusíš sa báť, to býva jednodňová chirurgia. Alebo mu da lieky.

bambulienka25
19. mar 2022

@nikola81 treba ísť na ORL urobia mu audio metru, tu žiadna OP neexistuje, jedine mu dajú nejakú liecbu

bambulienka25
19. mar 2022

@brigelka by ma zaujímalo o akú OP sa jedná

brigelka
19. mar 2022

@bambulienka25 prepichnu mu ušné bubienky, vyčistia a zavedú stipulky. Odborný názov je tuším paracenteza.

bambulienka25
19. mar 2022

@brigelka to ešte v dnešnej dobe robia?

brigelka
19. mar 2022

@bambulienka25 a ako inak majú odstrániť tekutinu v strednom uchu, keď lieky nepomáhajú a dieťa nepočuje?

bambulienka25
19. mar 2022

@brigelka ja sa len pýtam lebo som počula ze to neradi robia, aj mne v detstve to robievali a sluch sa tým viac poškodil

anna318
19. mar 2022

@nikola81 moja dcéra toto mala v 6rokoch , nezaberali lieky sirupy nič.Poctivo sme fúkali balonik otovent a to nám pomohlo Dcéra bola dokonca objednaná na operáciu,a týžden pred ňou sa jej to konečne upravilo,trápili sme sa asi 4 mesiace ,vystriedali 3 ORL lekárov.

kacena4
19. mar 2022

moze to mat suvis aj s kovidom, aj s ocami aj s dutinami, vsetko ide do usi, treba ist na orl spravia vam vysetrenia

annamivo
19. mar 2022

@nikola81 ORL vyšetrenie, tam zistia čo mu to spôsobuje. Syn to mal zo zväčšenej nosnej mandle.

nttnnt
6. apr 2022

@nikola81 ako ste dopadli prosim s tym sluchom ?

nikola81
autor
6. apr 2022

@nttnnt Dostal antibiotika, zeleny trifed a 5-6x za den sme museli striekat morsku vodu, fukat a fukat a potom Nasonex.
Hlieny mu nesli z nosa von ale zostali dnu a tekutina tlacila na usi, z toho mal aj zahnisane oci. Zistene mikroskopom a aj audiometeiou. Uz je to teraz v poriadku

nttnnt
6. apr 2022

@nikola81 vdaka tak super

junjunior
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
junjunior
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
junjunior
19. dec 2022

@anna318 Dobry den,ak mozem kolko krat za den ste fukali a davali Vam ako napriklad nam Nasonex, len som to po tyzdni vysadila a zase mu to dam, lebo jeden doktor povie najviac tyzden, dalsi, ze aj mesiac neublizi a maly to uz nechcel ..... ten balonik to je fukanie nosom ? idem to pozriet i cez net. Dakujem. Barbora

anna318
19. dec 2022

@junjunior Dobrý deň,balónik sa volá otovent,treba ho fúkať nosom,jednu dierku zatlačiť a druhou fúkať,ústa zatvorené,nafúknuť do veľkosti pomaranča, vzduch potom postupne do seba polykat,fúkať každú dierku 5 krát 3x denne,my sme fúkali aj 20 krát 5x denne,ak by sa vám zdal balónik tuhý že sa ťažko fúka tak vymeňte za obyčajný,alebo ho ponaťahujte

junjunior
19. dec 2022

@anna318 Dakujem a brali ste vtedy i nejake lieky, alebo vtedy uz iba toto fukanie ? Este by som sa chcela spytat ci Vam zistili i zvacsenu nosnu mandlu, ci sa to napravi tiez, ako pani pise, alebo to len tekutina sa tym uvolnila ? B.

anna318
20. dec 2022

@junjunior lieky sme už nemali,a mali nám vyberať aj mandle aj uši pri tom zoperovať ,ale našťastie sme sa tomu vyhli,dnes má dcéra 13 rokov a počuje aj to čo netreba

junjunior
2. jan 2023

@anna318 dakujem.