Zhoršený atopický ekzém pri pití mlieka

3. jan 2023

Môže to mať súvis? Dcéra rok . V lete mi pila mlieko iba 1x denne teraz jej nejak zachutilo a objavil sa ekzém a zhoršuje sa to vie nám kožná spraviť testy na alergie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronika_sk000
3. jan 2023

moze a asi aj ma, syn je na eliminacnej diete mesiac, takze nic mliecne nema v jedalnicku a ekzem uplne zmizol, nahradzam ovsenym mliekom a ma aj specialne mlieko na predpis

zenulkaaa
3. jan 2023

Moze. Ja aom ako dieta pila pravidelne mlieko, stale som mavala ekzemy. Odkedy som prestala, pijem ho len trosku do kavy, tak ziadne ekzemy nemavam

zankapetro
3. jan 2023

a myslite, ze staci nahradit klasicke mlieko bezlaktozovym alebo radsej tym rastlinnym?

simsalabim
3. jan 2023

@zankapetro urcite rastlinnym, ekzem je prejavom alergie. Laktozova intolerancia je traviaci problem, nie alergia. Bezlaktozove mlieko obsahuje vsetky alergeny.

zankapetro
3. jan 2023

@simsalabim oki, dakujem 🙂

myrra81
3. jan 2023

mam 1,5 rocneho a presne najhorsi alergen je mlieko, med, citrusy, kakao, cokolada, vela sladkeho, cukriky, paradajky. po obmedzeni ekzem pomaly zmizol. klasicke jogurty som vymenila za biele jogurty, pridavam lyzicku lekvaru, palacinky robim z kokosoveho, ryzoveho alebo ovseneho rastlinneho mlieka.

autor
3. jan 2023

Dievčatá idem s kožného už sme ho navštívili 2 krát furt povie že to má s prášku na pranie a dá imazol

myrra81
3. jan 2023

ja si vyrabam vlastny gel z mydla a sody a to len kvoli tomu ze ma to bavi, po klasiickom prasku moji nikdy nemali ekzem, ekzem sa nam prejavil zo stravy.

simsalabim
3. jan 2023

Žiadny lekár na pohľad nemôže určiť, z čoho to je.