Môže to mať súvis? Dcéra rok . V lete mi pila mlieko iba 1x denne teraz jej nejak zachutilo a objavil sa ekzém a zhoršuje sa to vie nám kožná spraviť testy na alergie?
moze a asi aj ma, syn je na eliminacnej diete mesiac, takze nic mliecne nema v jedalnicku a ekzem uplne zmizol, nahradzam ovsenym mliekom a ma aj specialne mlieko na predpis
Moze. Ja aom ako dieta pila pravidelne mlieko, stale som mavala ekzemy. Odkedy som prestala, pijem ho len trosku do kavy, tak ziadne ekzemy nemavam
a myslite, ze staci nahradit klasicke mlieko bezlaktozovym alebo radsej tym rastlinnym?
@zankapetro urcite rastlinnym, ekzem je prejavom alergie. Laktozova intolerancia je traviaci problem, nie alergia. Bezlaktozove mlieko obsahuje vsetky alergeny.
@simsalabim oki, dakujem 🙂
mam 1,5 rocneho a presne najhorsi alergen je mlieko, med, citrusy, kakao, cokolada, vela sladkeho, cukriky, paradajky. po obmedzeni ekzem pomaly zmizol. klasicke jogurty som vymenila za biele jogurty, pridavam lyzicku lekvaru, palacinky robim z kokosoveho, ryzoveho alebo ovseneho rastlinneho mlieka.
Dievčatá idem s kožného už sme ho navštívili 2 krát furt povie že to má s prášku na pranie a dá imazol
ja si vyrabam vlastny gel z mydla a sody a to len kvoli tomu ze ma to bavi, po klasiickom prasku moji nikdy nemali ekzem, ekzem sa nam prejavil zo stravy.
Žiadny lekár na pohľad nemôže určiť, z čoho to je.