Ahojte brali vase deti trifed zeleny vo veku cca 9 mesiacov? A zabera vobec ? Som pocula ze detom maloco .Mala dcerka je zahlienena dr.nam.to predpisala ale zvazujem ci si radsej neopytat solmucol? Ten skombinovat s fenistilom ktory uz dcera uziva asi 2-3 tyzden. Boli nam odporucene antibiotika aby sa dcera preliecila kedze sa to uz dlhsie taha ale zase nema teploty,nema chytene priedusky,iba horne dychacie testy, tak niesom za
@zuzula507 načo chodis k lekárovi keď potom chces ordinovať iné lieky? Nechápem. Mala si jej teda rovno dať solmucol a fenistil a ušetriť si čas strávený u lekára. 3 týždne ju nalievas fenistilom, ktorý nič nelieči len tlmí príznaky, sama vidíš, že to k ničomu nevedie, no aj tak chces pokračovať?! Trifed je účinný sirup na predpis, za pár dní má po chorobe. Skús ho a keď nezaberie tak potom by som riešila ATB.
Prepáč, ale načo si vlastne šla k tej dr? Mohla si jej rovno kúpiť ten Solmucol, keď neveríš lekárke, ale veríš tomu čo si počula...Každý organizmus je iný. To čo zaberie jednému nemusí druhému a naopak. Dokedy ju chceš nechať trápiť sa len preto, že niesi za ATB? Niekedy to proste bez nich nejde a je lepšie 7 dní užívať ATB ako sa mesiac trápiť s kašlom. Trifed je len na lekársky predpis. Nestretla som sa počas môjho pôsobenia v lekárni s tým, že by nezabral. Skôr by som povedala, že niektoré deti sú po ňom viac utlmené, druhé zase viac hyperaktívne. Niektoré ho zvládajú bez problému. Experimentovať so solmucolom a fenistilom je zbytočné, keď vám lekárka dala liečbu.
Trifed je antibiotikum????
Pokiaľ viem nie…
Nase obidve deti brali na hlieny,ked boli malé,do roka...a stále nam pomohol aj sa im po ňom dobre spalo
@zuzula507
@kacenocka2
Vidíš, spánok pri trifede nie je dobrý.
Moje deti boli strašne ospalí po ňom a lekárka ho potom kázala hneď vysadiť.
Akurát včera som čítala myslím že na FB skúsenosť jednej mamičky s týmto liekom a bolo to strašné.
Potom sa dozvedela, že sa tam pridáva niečo čo sa dáva aj do drog
Ja by som trifed už nedávala, pýtaj si v lekárni niečo podobné
Jeden lepší príspevok a rada ako druhý
A čo, keď Ti to predpisala po telefóne a poslaní videa?ona vyštudovala a zhodnotila, že lieky treba.
Trifed je veľmi dobrý liek áno niektoré deti sú utlmenejsie aj moja vždy zadriemala.Prve ATB jej nemuseli zabrať, alebo bola oslabená a chytila niečo iné 2x.Ja by som nespekulovala a ATB jej nasadila.Ved detto su ľudia utlmeni aj liekoch na alergiu
@zuzula507 ak vám predpísala trifed, daj jej ho. Väčšine deťom, čo sme sa bavili, zaberá dobre a rýchlo. Niektorym samozrejme nesadne, tak ako každý liek.
@jana005 obsahuje tuším pseudoefedrín, ale ten obsahujú aj iné lieky, nad ktorých užívaním sa bežne nikto nepozastavuje. Len trifed chudák doplatil na hystériu, aká sa vie spustiť asi len na FB
@kristiii ja len píšem, čo mne povedala lekárka.
Moje deti boli po ňom strašne ospalé,a lekárka hneď na to, že im ho nemám dávať.
A keď nám ho chcela predpísať inokedy, tak sa stále opýtala, či ho deti dobre znášajú, keďže si nemôže pamätať všetko, a keď som povedala, že po ňom veľa spali, tak nám ho nedala.
Čiže niečo na tom bude.
A niekto sa teší, že po ňom deti veľa spia, pričom to je zlé
Podla mna je to uplne jedno, lebo zeleny Trifed sa nikde neda zohnat ☹
@zuzula507 prečo sa neriadis lekárkou?na horné dýchacie cesty dostávam ATB ja ako dospelá a ty máš bábätko, keď to lekárka odporúča ver jej..Solmucol je na vykasliavanie Trifed sa dáva na úplne niečo iné.