Zelený soplík

veonli
25. okt 2014

syn ma od vcera zlto-zelene sople,same mu vytekaju z nosa kazdu chvilu,chytil to od sestry,jej tiez zacali teraz take sople+kasle, ma atb,mam ist s nim na pohotovost alebo pockat do pondelka,horucku nema,sem tam zakasle,poradte,dakujem

jorika12
25. okt 2014

Nám sa takéto sople opakovávajú, vtedy nahrievame soluxom na doporučenie lekára až 10 min., dávam Nasivin sirup na uvoľnenie dutín, a ak to neprejde do dvoch dní ideme si od lekára vypýtať Pamycon, antibiotiká do nosa.

erickatt
25. okt 2014

Pockaj do rana ci aspon 8 mej ci mi nestupi teplota

bubelko
25. okt 2014

@veonli nepises ako je syn stary... ale to nie je zrovna novordenec, tak ak posobi celkovo OK, nema horucku, tak by som sa na pohotovst nehnala. pred spanim by som ho dala do vane alebo do teplej sprchy, nech sa mu zvlhcia sliznice a tiez by som mu dala na noc od izby zvlhcovac. ak nemas, tak hrniec s horucou vodou a trochou soli, aby sa mu tam vyparovala 😉 a rano uvidis. ci sa prida teplota, kasel a podla toho sa zariadis 😉

barbora59
25. okt 2014

ked nema teplotu so soplom by som na pohotovost nesla

katarinamarkova
25. okt 2014

@veonli pre sople sa na pohotovost nechodi!

katarinka2010
25. okt 2014

suhlas...so soplami sa na pohotovost nechodi.... Na sople nasad nasivin alebo skratka nejake kvapky vzhladom k veku...na zatekajuci soplik sa podavaju sirupy...tie rozpustaju tieto zatečene hlieny, potom nie je taky kašel.... Neviem aky ma tvoje dieta vek...ale ja odsavam 1,5ročnemu aj 4,5 ročnemu s vysavačom...starši sice vie smrkat ale aj tak to tak dobre nevysmrka....pravidelnym odsavanim a v prvych dnoch aj inhalovanim (inhaluju vincentku) dosiahneme to že detom to zostava len pri soplikoch ktore do tyždna prejdu....nič nezatieklo takže su bez draždiveho kašla.... Pomahame si kvapkami do nosa a solmucolom (na odhlienenie) ...soplik mali deti cely minuly rok...takže už vieme ako na neho....V prvych dnoch odporučam časte naparovanie, inhalovanie alebo ak mate červenu lampu tak nahrievanie.... Vela zdaru...

niki101988
25. okt 2014

@veonli So sopľami na pohotovosť chodia len naši cigánsky alebo rómsky spoluobčania, pokiaľ sa bábo resp. dieťa nedusí nimi tak urobiť ako radí @bubelko naša dcéra má vriacu vodu so soľou odd jesene do jari v zvlhčovači

maca283
26. okt 2014

Treba nahrievat a nasa rodina este pouziva aj timian vynikajuci krem