Zelenohnedá tvrdá stolica u trojročného

babatkoo
12. máj 2018

Syn dnes vykakal divne hovienko. Malo z polovice hnedu a z druhej pistaciovo bledozelenu farbu. Syn trpi zapchami pre slaby prijem tekutin. Co sa snazim dohanat polievkami a omackami. V pondelok a utorok papal spenat. Potom nasledujuce 3 dni tekvicovy privarok. Stolicu mal v stredu (predtym v nedelu) klasicku. Vo svtrtok nekal. V piatok stolica klasicka. Dnes v sobotu vykakal to čudo. Mohol vykakat dnes este spenat z utorka??? Brusko ho neboli, horucku nema. Je vesely. Mam aj foto stolice ak by niekto chcel posle IP

babatkoo
autor
12. máj 2018

Neporadi nikto? :(

mijunik
12. máj 2018

@babatkoo ahoj, ja Ti síce veľmi neporadím, ale myslím si, že naozaj to čudo bolo výsledkom zloženia jedálnička. ☺️ A keď malý nekaká každý deň... Ktovie koľko sa v jeho brušku toho pomiešalo, kým to dalo pistáciovú farbu... Nezľahčujem samozrejme a najjednoduchšie bude, ak máš pochybnosti, poradiť sa s lekárom. Ale myslím, že keď je drobec inak OK, tak je to zo špenátu mixnutého s tekvicou. Nemal ešte aj nejaký listový šalát? 🙂

babatkoo
autor
12. máj 2018

@mijunik dakujem za reakciu. Okrem toho papal zeleninovu polievku kde bol aj hrasok aj zelena fazulka. Zjedol jej cez 1 liter za 2 dni. Pocas tyzdna zjedol vela hrozna, uhorky salatove aj cuketu. Snazim sa mu davat vela zeleniny a ovocia. Hlavne tekvicove jedla lebo tie zmakcuju stolicu. Posielala som email aj lekarke uvidim co ona odpise.

missguerlain
12. máj 2018

@babatkoo Ty co riesis?🙄🙄🙄 tej doktorke si to poslala aj s fotkou?🥑🥑🥑 tak cez tyzden ho krmis spenatom, hraskom, zelenou fazulkou, cuketou...a pride ti divne, ze ma pistaciove hovienko? Uf👶

babatkoo
autor
13. máj 2018

@missguerlain ano pride mi to divne a velmi preto som sem pisala. Nemam 10 rokov, krmim dieta 3 roky. Nejedol spenat, hraskovu polievku a ine zelene potraviny prvy krat. Dokonca aj hrozna a avokado jeho zaludok pozna. Nikdy nemal takto sfarbenu stolicu. Pol stolica klasicky hneda sfarbena žlcou a druha jasno pistaciova s divnym pachom to mi prirodzene neprislo tak som mala potrebu riesit ci je to ok. Ci naaahodu nemal nieco podobne

mijunik
17. máj 2018

@babatkoo ozaj, ako ste dopadli, čo povedala lekárka?

babatkoo
autor
18. máj 2018

@mijunik cakam na vysledky zo vzorky stolice. Stolica zmenila farbu ma tmavozelenu ale pach chemikaliovy ostal. Dr si mysli ze to bude nejaka bakteria. Dala mu zarabane cipky zatial, Duphalac a probiotika. Zatial bez zmeny 😞 ale na nic sa nestazuje nastastie. Plus mam vymenny listok na Kramare na oddelenie ktore sa venuje iba kakaniu - vyprazdnovaniu.

kbeata
18. máj 2018

@babatkoo ono,musis dbat na stav hovienka:!,s prihliadnutim na to,ze ma podla veku inu fyziologicku spotrebu inu ako v jednom roku,a inu ako v tretom roku
no dieta aj organizmus sa vyvija podla veku,fyzickej namahavosti,ci aktivity,tak isto je to zalozene aj na bunecnej aktivite,nemozes ocakavat hovienko v tom istom stave s predoslych rokov,na toto treba dbat v sirsom konspekte,ale jasnym priznakom je stav ,a pises ze dieta je ok,takze nie farba a konzistencia by mala byt priznakom choroby,nezrovnalosti,ale fyz.prejav,ako bolest bruska,nechut do jedla,tvrda stolica,ci hnacky
neviem co riesis

mijunik
19. máj 2018

@babatkoo tak hádam čo najskôr bude baktéria zlikvidovaná. ☺️ A nemôže to byt neznášanlivosť niečoho, nejakej potraviny?

babatkoo
autor
20. máj 2018

@mijunik celiakiu ma negativnu z genetickych testov co mu robili na gastre. Ine netusim, pockam na vysledok stolice a uvidim. Zatial mu nasadila Nekadex probiotika, Duphalac, a cipky od dr. ja mu davam sliz z pomletych lanovych semienok. Uz druhy den zje 3x 350 ml polievok. Stolica uz nie je taka tvrda ale stale pachne a je do zelena. Na nervy som z toho uz. On ma taku zdravu stravu a papa vylucne makke potraviny ze by iny z toho presedel pol dna na toalete a on nie 😞 Do toho kopec ovocia co velmi rad papa.

babatkoo
autor
21. máj 2018

V pondelok ideme do nemocnice na tyzden :( stolica bola na bakterie negativna takze idu patrat po inej pricine.

jersey87
21. máj 2018

@babatkoo daj potom vediet, co vam zistili.

mijunik
21. máj 2018

@babatkoo držím veľmi palce, nech čím skôr zistia príčinu a nech sa malý dá rýchlo do poriadku. ☺️

babatkoo
autor
21. máj 2018

@mijunik dakujeme

babatkoo
autor
26. máj 2018

@mijunik ahoj tak zatial ma syn vsetky vysledky v poriadku. Ci pecenove, cukrovka vylucena, salmonela, rotavirus ... vsetko negativne. Cakame na vysledky z helicobaktera. A budu sa robit testy na kravsku bielkovinu.

mijunik
26. máj 2018

@babatkoo vyzerá to dobre. ☺️ Helicobakter, ak by bol, sa dá liečiť a kravská bielkovina- že by nezniesol kravské mlieko a výrobky z neho? ☺️☺️

babatkoo
autor
24. jún 2018

Ahojte. Hlasim vysledok maly ma alergiu/intoleranciu na maliny. Jeho creva ich zle metabolizuju. Vdaka bohu ze je to iba takato prkotina

mijunik
24. jún 2018

@babatkoo jeeej, tak to je super, ze je to len toto. Aj napríklad taký malinový sirup, džem? Či len surové maliny?

babatkoo
autor
25. jún 2018

@mijunik iba surove maliny 🙂 on ich v tom case pojedol velmi vela. Tie maliny mi zobrali kus zivota 😂