Idem si po radu. Ja viem najlepšie je ísť k lekárovi ale už sa cítim ako nejaká matka stíhačka. No dcérka jasné alergická na pele tráv plus pes a roztoče.
Ale z ničoho nič ( myslím tým že nepredchadzala žiadna choroba) z dna na deň vykasliava zelené a z nosa tie fúka zelené škole. Ale že naozaj veľa. Každé ráno vykasle zelené lebo ju ti dusi. Z nosa ani nehovorím čo jej ide ale kašle aj fúka cez deň. Nebola chorá žiadny sopel nemala. Ani z nosa jej netečie lebo je ti husté a jej to drží v nose. Ale keď fukne tak je to humus. Lekárka jej na kašeľ dala erdomed. Na 5ty deň zabral. Všetko super!!!! Ale iba na týždeň a po týždni znova to isté. Lekárka urobila vytery nos a hrdlo a dala summamed na 3 dní. Summamed tiež zabral. Ale po týždni opäť dnes ráno vykašľala zelené. Volám o výsledky všetko dobré. Tak ja už neviem. Ide o to že naozaj hrozne kašle. Máte pocit že je úplne zahlienena. Aj učiteľky má už upozorňovali, rozprávala som sa s nimi že proste nevieme čo jej to spôsobuje. Chodí na spev tak nemôže spievať lebo jej tie hlieny nedovolia. Pôjdem jasné zase k lekárke len či nemáte nejakú podobnú skúsenosť že čo by som ešte mohla doma vyskúšať.....ďakujem ❤️😍😍😍
@carrot_apple áno veď to. Ja som tiež zvyknutá že ona keď ma príznaky alergie tak ma upchatý nos ale iba priesvitné. Ale toto je masaker. Až mne je zle keď to vidím čo z nej ide. Vytery boli ok čo tiež nechápem a musím povedať že sestrička riadne jej to tam strkala a vytierala takže asi výter zobrala dobre. Som už naozaj zúfalá lebo keď vidím ako stále kašle a už aj učiteľky hovoria že to je hrozne ale tak čo mám robiť. Nekasle že celý deň. Ale keď zákasle tak je to naozaj hlienovity kašeľ s vykaslavanim zeleného a o nose ani nehovorím. A prepláchy robíme ale teraz sa práve bojím lebo aby to zelené jej nesadlo na uši. Mala už aj zápal stredného ucha keď bola menšia tak neriskujem lebo som počula že zelené sopliky môžu zaniesť baktérie aj do uška pri prepláchu. Ale inhaluje vincentku. Už neviem ako jej pomôcť.
Na čo robila testy ? Výter? Krv ? Chlamýdie , mykoplyzmy?
treba to opakovať tie vytery trvaj na tom, ked to ma take
@kleopatra114 zatiaľ iba vyter nos a hrdlo. Uvidíme čo urobí následne. Budem to musieť riešiť lebo nemôžem už na dcérku pozerať. No mám pocit že lekárka si myslí že je to ok. Lebo keď jej pozrela hrdlo a dýchanie tak sa oprela a povedala je to čisté všetko, čo chcete antibiotiká? A ja že neviem tak aspoň výter lebo veď to je naozaj zelené az kým som jej nepovedala že aj učiteľky už ti registrujú tak bola taká skeptická ako keby som si len vymýšľala. Proste ona tam nic nevidela tak ako keby bolo všetko v poriadku.
A k tým chlamydiam a mycoplasmam viem že tma je suchý kašeľ a drazdivy ona tak nemá vôbec. Ale možno jej urobí testy aj na to
@vera55555 najdôležitejšia je hygiena nosa, aby sa hlieny nehromadili a nezatekali. Poriadne smrkať, inhalovať Vincentku, čistiť nos konvickou nosovými výplachmi, ak vám malá bude spolupracovať.
Je to také typické škôlkarske 🙂 časom sa sliznice stanú odolnejšími, dovtedy veľa trpezlivosti.
Výtery veľa krát veľa nepomôžu, deti v kolektíve- škôlke majú často v nose niečo- moraxellu, hemofila,..
A nemusí to byť príčina choroby.
@vera55555 nie je pravda , čo pises ohľadne chlamydii a mykoplaziem. U každého sa prejavujú inak . Ja som mala viac menej len kasel s malou primesou hlienu , nie drazdivy . Požiadaj o rozbor krvi , sk to trvá dlho . A budes múdrejšia .
Mozno potrebuje rozriedit tie hlieny, aby sli lahsie von a nezatekalo dole. ma nejaky sirup? Nam dr radila solmucol rano a na obed a vecer zase na utisenie stoptussin alebo cosi podobne. A tiez vincentku alebo inu morsku vodu striekat do nosa na zriedenie a az potom fukat. A s nou vlastne kazdy den cistit nos, ci ma sopel alebo nie. A ako alergik, tak aj casto umyvat, aj vlasy, vsade kde kde sa drzi pel, prach,.. Vincentku aj inhalovat 3x denne.
A este, mozno sa skuste na orl pytat, ked uz neviete u detskej pochodit, aspon, ze na kontrolu, ci je vsetko ok. Mozno dostanete inu liecbu
No a už mi teraz v noci vyfukala aj zelené z nosa 😭😔
@vera55555 yabro môže určite, kúpiš v lekárni ampulky,,,len potrebuješ striekačku k tomu, aby si ho vytiahla z nej a aplikuješ do vincentky. Aj ambrobene zaberá pekne, tiež na inhalovanie zriedený.
Syn je alergik, astmatik a veru aj mňa natiahlo pár krát, keď som videla, čo mu lezie z nosa 🤢
Keď už bolo veľmi zle, dostal gentamicin na inhalovanie, ale ten je na predpis.
@vera55555 ja mám syna alergického a stále kašle, ale teda zelené sople nemá, to že sú zelené hovorí o prítomnosti baktérie a nerozumiem ako výter z nosa vyšiel OK, ešte by som navštívila imonoalergo. Ja som mu dávala spirabel, ten ako tak pomohol, ale musela mu na tie husté sople dať TRIFED, a preplachujete nos konvičkou ? to je najúčinnejšie pre človeka s alergiou, inak sa z nosa všetko =z dutín, nedostane.