Ahojte dcéra 3,5 roka vo štvrtok začala soplit priesvitný sopel, teplota 37,5 volala som dr či nám predpíše fenistil. Predpísala. Od dnes sopel zhustol a je zelený. Včera bez teploty, dnes bez teploty len teraz k večeru sa drží na 37,4 . Neviem myslíte že keď je zelený hustý sopel že treba antibiotiká? Dávam nasivin, fenistil, calciovy sirup. Treba ísť k lekárke? Inak je hrava, behá, skáče.... len som sa zľakla zeleného hustého sopla taký sme ešte nemali.
Zelený sopeľ nie je hneď dôvod na ATB.
Sopeľ "zelenie" aj dobou tj ak si nevie poriadne vyfukat nos a sopeľ jej tam "kvasi" dlhšie ozelenie.
Napr.syn ma vždy ráno sople zelené..
Super na toto je preplach nosa
Zafarbeny sopel su vlastne biele krvinky bojujuce proti chorobe🤗 je to bezna postupnost pri soploch - najskor cire a tekute a potom zhustnu a zafarbia sa. Mozes podavat cokolvek na riedenie soplikov - napr sinupret a lepsie sa budu dat vyfukat
@zuza265 môžem aj solmucol dávať? Snáď to bude ok
Ano mozes🤗 tiez riedi
moze a nemusi alw tak mala by si kupit sterimar alebo physiomer a poriadne jej cistit tym nos a mozno aj inhakovat.Zvkhcovat nech to ide a sinupret kvapky nech sa to rozpusti.Fenistil nie je na sopel len sa dietatu lepsie dycha,calcioby sirip je okacebo a dava sa ked uz na zachripnutie nie sopel.A nasivin tirz neobolybni sioel,cize mas zlu,domacu liecbu dost. Pri soploch je najsolezitejsie cistit nis morskou vodou-sterimar,inhalovat je fajn a sinuoret na rozpustenie soplov alebo solmucol.mucosolvan
@elmivelmi calcium dávam lebo je zachripnuta, kázala mi tak pani v lekárni a plus tie lizatka na hrdlo. Morská voda samozrejme to dávam a aj inhalujeme vincentku. Dnes už je lepšie už tie sople nie sú také husté našťastie. Dnes aj úplne bez teploty a dokonca aj hlas už má pekný. Možno to dáme aj bez návštevy doktorky.
@dzulli1980 lebo strácala hlas a hovorila chraplavo
ved hej hlvne nieco na rozpustenie hlienov a soplov treba davat,ako sinupret,solmucol,mucosolvan.
Calcium,nam lekar vravel ze podl novuch studii je to len placebo.A ani v Rakusku som sa stym nestretla.Nam kalcium nikdy nezaberalo.
Áno, minimálne Pamycon bude potrebovať ... calciový sirup jej dávaš prečo?