Zelená stolica u bábätka vplyvom byliniek

katarina146
17. dec 2016

Mate skusenosti so zmenou farby stolice babatka pri uzivani byliniek? Uzivam senovku grecku a benedikt lekarsky, taktiez caje na podporu tvorby mlieka. No posledne dni sa nam nejako zmenila stolica na zelenu. Taku hraskovo zelenu. Mala kaka tak 2-3 krat denne, stolica je pekna kasovita, nezapacha, len je zelena. Neplace, usmieva sa, dzavoce si, takze nevyzera, zeby ju bolelo brusko, len ta stolica... Trochu strajkujeme pri papani, takze ju krmim v polospanku.

delmondo
18. dec 2016

Stolica dojceneho bábätka môže byť hocijaka, pokiaľ prospieva, netreba to riešiť. Skús ponúkať castejsie, aj každú hodinu, hneď keď sa začne mrvit. Môžeš ponúknuť 2kojenia z jedného a 2 z druhého prsníka, aby sa lepšie vyprazdnili

lauricka
19. dec 2016

@delmondo co to je ze dve kojenia z jedneho a dve z druheho? nerozumiem tomu vobec. A inak, dojit sa ma tak, ze jeden prsnik, kym babo chce, ked pusti, tak ponuknut druhy, ked pusti, tak zasa prvy, az kym nie je nadojcene dosyta. Striedaju sa pocas jedneho dojcenia a rozhoduje o tom babatko, ze kolko krat a ako dlho. Tak to mam naucene od laktacnej a presne tak to aj funguje.

lauricka
19. dec 2016

@katarina146 treba konzultovat s pediatrom, pravdepodobne povie, ze je to OK, ale ja by som sa spytala pre istotu.

lavender273
19. dec 2016

To je normalna stolica, zlta, zelena. Aj moja to ma sem tam, ale stale sa to upravi. Nepanikarila by som pokial je dieta spokojne.

delmondo
19. dec 2016

@lauricka v tom čo píšeš máš pravdu. No pokiaľ je dieťatko malé a počas kojenia zvykne zaspať a prsník nevyprazdni dostatočne, tak pri ďalšom kojeni je dobré ponúknuť ten isty. Podporí sa tým aj tvorba