maminky aku mate skustenost-v cera nas ockovali proti rotavirom a mala ma teploty a boli ju brusko-rano kakala 5x.a potom uz len plakala a kakala zelenym este 2x teraz sa skludnila-moze to byt reakcia na na ockovanie ze?a co s tym?
ved to bojim sa ...tak ci niekto nema podobnu skusenost-rano som volala doktorke -a povedala ze ak sa to zhorsi mam prist-teraz je to v norme ale taka reakcia..
no ja neviem ci je to take tazke si domysliet, ze sa mala nakazila z vakciny??? Co este potrebujete, ludia, aby ste si zacali chranit to najcennejsie - deti???
tato tema zacala aj skoncila zrejme. jasne ze je to z vakciny ! a este si za to aj rodicia platia ...
pomohla by skor rada co by malej pomohlo-ako konstatovanie....jasne ze som sa rohodovala este ked som bola tehu...zhanala info...
@dankapap 😉 nevsimaj si ine baby. ked ti bude este velmi hnackovat tak chod s nou rano k dr. u takto malych deti je to nebezpecne. sleduj prijem tekutin. a kolko asi cika. na teplotu ked bude vyssia ako 38,5 daj nieco proti teplote a na nozicky(asi vas aj tam ockovali vsak?) ked nahodou opuchnu octanovu mast.
dostal iba rotavirus alebo aj ine vakciny?? lebo ziva s nezivou sa kombinovat nesmie v ziadnom pripade. a najdu sa aj taki dr. ktori to robia... a je to velmi, velmi nebezpecne!!!!
to sú možné reakcie po očkovaní rotarixom, uvádzajú sa v príbalovom letáku. chápem že ťa to znepokojilo ale podla mňa je to lepšie ako skončiť s ťakžkým vracaním a hnačkami v nemocnici... toť moj názor , dúfam že ma niekto neukameňuje...
zaockovali nas púroti vsetkemu..prve ockovanie +pneumokoky ja neviem mam jej dat hilak alebo staci ked si ho dam ja-kojim
no prehnalo ju este teraz je to vodnate s hlienami a aj zelena kasicka no nie je toho vela dala som jej aj mrkvu a puci sa chuda-ved skusala som tu napisat ci niekto ma podobnu skusenost ale asi sa to neoplati...tak dakujem za vase postrehy...
@dankapap a co ti poradila dr. nehovorila ti o tychto neziaducich ucinkoch a ak tak co treba robit?? spytaj sa jej nabuduce preco ta neinformovala... ja totiz neockujem NIC, takze ti bohuzial poradit neviem. ale dam ti jednu radu do buducna. ak chces ockovat tak ockuj dalej. ale nie 3 vakciny na jeden krat. rozdel si to. radsej kazdy tyzden jednu... inak to moze zle dopadnut... teda este horsie ako teraz, kedze teraz nezvladlo telicko 3 vakciny naraz. nabuduce to moze stat zivot!
dobre dik ved asi aj tak spravim..
@dankapap a prosím ťa, so zrážaním teploty by som bola radšej opatrná - telíčku, ktoré práve dostalo tri vakcíny naraz, lieky na zrážanie teploty môžu veľmi uškodiť - je celkom možné, že Maroško by ešte žil, ak by mu nezrážali teploty... myslím na vás, buď opatrná a nonstop drobca sleduj, nechcem strašiť, ale už to, čo dostal do tela, je nebezpečné, viac chémie už ale nepchaj, aj horúčka má svoj význam pri obrane organizmu.
A ozaj, ak by si mala doma vitamín C - telo ho teraz môže potrebovať vo zvýšenej miere. Hoci aj cebion, ak nemáš v inej forme.
@dankapap vakcína proti rotavírusu je živá, teda priamo obsahuje infekčný agens v minimálnom množstve, zriedkavo ,ôže byť nežiadúcim účinkom aj slabšia infekcia. Akby sa stav zhoršil alebo nezlepšoval, určite by som dieťatko vzala k pediatrovi- a dovtedy postupuj ako pri akútnom hnačkovom ochorení- pokiaĽ je bábo djčené, dojči ho čo najčastejšie. Ak je na UM, skonzultuj presne postup s padiatrom- či vysadiť mlieko a nahradiť ryžovým odvarom alebo ako- ja neviem, lebo môlj malý mal akútnu hnačku až ako vačšie dieťatko. Dúležitá je hydratácia- ak bude treba, tak aj rehydratačné roztoky- Humana, Kulíšek....Držím palce!
PS- teraz sa nezamýšľaj nad tým, či si mala dať malú očkovať alebo nie, urobila si to, čo si považovala za najsprávnejšie. Očkovanie 3 vakcnami naraz je normálny lege artis postup pediatra, snáď vedia, prečo je to tak a prečo sa to tak robí. Nie som nejaký extra priateľ vakcín, ale na druhej strane- v minulosti sa síce očkovalo menším počtom naraz, ale vakcíny obsahovali viac antigénov...Ja som tiež dala synčeka očkovať 3 vakcínami naraz, dcérku proti rotavirom nedám, lebo má ťažký reflux a to je kontraindikácia- ale inak by som zaočkovať dala...
mile maminky -dakuejm za postrehy-a odpovede-no potrebovala som poradit a povzbudit a nie vystrasit a potopit....malinkej je lepsie-no vecer mala velke krce v brusku preslo to a teraz sme ok bez teploty a hnacie-taka zla reakcia na vakcinu....
@dankapap s tym musis pocitat tu na mk.. ak si chcela iba povzbudit a poradit, si mohla zavolat pediatricke... ta by tak isto urobila... ale nezabudaj, ze tu su mamicky aj neockovacky a tie ta urcite nebudu chvalit, ze si dieta dala ockovat 3 vakcinami naraz- smrtelnou kombinaciou. to si fakt na omyle... to musis tiez pochopit!
@dankapap ktovie ci nema ten rotavirus z vakciny.. podla mna to normalne nie je 😖