Ahojte, čo u vašich plne dojčených detí znamenala zelená hlienovitá stolica? Ďakujem
Zelená je vraj hladová stolica 🤷♀️
@mullerova46 a ako si teda zistila ten nedostatok mlieka? Ja mám tuším mlieka dosť, bábätko nevyzerá hladné a priberá nadpriemerne
zelena stolica u cisto dojceneho dietata znamena, ze pije prevazne predne mlieko, to je viac vodove, cize treba nechat dieta dlhsie na jednom prsniku, nech sa dostane aj k zadnemu mlieku. Ze pije zadne mlieko (to je hustejsie) spoznas na stolici, bude ako prazenica
neznamena to nic. je to v poriadku. nie je to ani povestne predne mlieko ani dieta nie je hladne ani nedostatok mlieka. bud v klude, stravuj sa rozmanito a pi vela tekutin, idealne cistej vody a je to v poriadku. problem v stolici je krv, priliz tuha stolica alebo vela hlienov, co vsak moze byt z toho, ze dieta je zahlienene a prehlta hlieny.
aby som doplnila, zelena farba stolice moze byt tym, ze ta stolica je v plienke uz dlhsie alebo vyssim obsahom zeleza v mlieku.
Urcite “nebud v klude a neries” zavolaj pediatra, aspon vzorku stolice na vysetrenie
Začal ma kusat do bradavky a keď som mu dala druhé prso tak nekusal a pil.
U nás to bolo kvôli nedostatku mlieka. Začala som brať bylinky a častejšie ponúkať prsník a postupne sa to zlepšovalo 🙂