Zelená hlienovitá stolica u dcérky

rebeka2022
22. okt 2024

Viem, že tieto témy tu už boli, len by som chcela vedieť či niekto mal podobný problém ako my. Dcéra má mesiac a pár dní. Je plne kojena a posledné dva týždne má zelené hlienovité, riedke stolice. Výter aj stolica na rozbore boli v poriadku. Nakázali mi teda držať bezmliecnu diétu. Je to už vyše týždňa čo nejem vôbec mliečne výrobky ale stolica je stále taká istá a nevidím žiadne zlepšenie. Malá je po napapani vždy uplakaná a kŕči a pučí sa. Vidno, že ju strašne to brucho bolieva, vôbec nie je spokojná. Už nevieme čo stým. Na detskom oddelení mi povedali nech doktorka predpíše Neocate. Nechcem skončiť s kojenim len tak.

anavixy
22. okt 2024

Mozete skusit este coliprev kvapky, aj ked pri eliminacnej diete by sa to malo zmiernit aj keby bol problem len v laktoze… a v eliminacnej diete pokracovat, chce to urcite dlhsi cas, nez tyzden.

simona92101
22. okt 2024

@rebeka2022 ono sa to neupravi do tyzdna.a si si ista ze si vyradila vsetko mliecne?t.j aj kravsku bielkovinu?k tomu sa odporuca vyradit aj vajcia aj soju,aj kuracie a hovadzie maso (skrizene alergie).isla by som skor na alergologiu/gastro

kristina82
22. okt 2024

@rebeka2022 tyzden je este malo,chce to dlhsi cas,vladtna skusenost,asi aj 3 tyzdne,a jevto prisna dieta,vela potravin obsahuje mlieko,prever si to co jes

rebeka2022
autor
22. okt 2024

@simona92101 áno snažím sa na to dávať veľký pozor. Ďakujem ešte teda vydržím aspoň tie 3 týždne.

rebeka2022
autor
22. okt 2024

@kristina82 ďakujem teda, snažím sa na to dávať veľký pozor. Študujem všade zloženia všetko. Asi treba len vydržať 🙏

hanicka1995
22. okt 2024

ahoj, riešili sme toto isté. syncek mal mesiac a pol a do troch sme to riesili. mal tam aj krvave hlieny obcas..... teraz ma 5 a stale to sem tam ma.

výtery aj vzorky stolice boli ok, opakovane sa to to robilo. boli sme na sono a chir.vyšetrení v NUDCH, všetko tam ok.. dr mi kázala vynechať aj banany, hovazdie maso, vajicka. ked som sa vykaslala na dietu, malemu sa vratila zlta stolica :D teraz sem tam ma zelenu, ale berie teraz atb kvapky tak to bude asi z toho.
na brusko nam pomohol pupik krem, kupanie na brusku, spanie v perinke paperovej - nie na tvrdom, ale makkom poddajnom.

rebeka2022
autor
22. okt 2024

@hanicka1995 a keď si aj skúšala tie diéty vôbec sa to nezlepšilo ?

rebeka2022
autor
22. okt 2024

@hanicka1995 ešte ak sa môžem spýtať, zlepšili sa tie bolesti bruška po 3 mesiacoch ?

basska_b
22. okt 2024

No ono, mesacne babo mava casto po kojeni kŕče, hlavne ked si nevie odgrgnut alebo ho nedame odgrgnut. Ja sama som zazila krce z naduvania, ked mi zacali vadit kvasnice a to boli take bolesti, ze som chcela stenu škrabať. Take male babo je este malo mobilne... preto sa nevie popretacat, vyprdiet, odgrgnut si samo. Ja len teda k tej nespokojnosti po kojeni. Pomohlo mi aj nekojit dlhsie ako 10 minut a potom nosit alebo vylozit na seba do kresla zvisle par minut