Čaute ..
Naša dcéra má už asi týždeň zdurené bradavky (resp. prsia), trochu napuchnuté a trochu začervenané ... nie sú citlivé na dotyk ... lekárka nás poslala na vyšetrenie k endokrinológovi, ale tam nás objednali až na budúci týždeň. Neviete od čoho to môže byť, resp. čo s tým ??
Dcéra ma 7 a 3/2 mesiaca a papá UM + príkrmy ...
moja mala to mala asi ked mala dva tyzdne. Dr. povedala ze sa je to vplyvom mojich hormonov, ktore sa vyplavuju cez mlieko. Lenze u vasej to asi bude z niecoho ineho kedze uz nedostava MM. Ale odporucila nam len na to davat octanovu mast. Ja som ju ani moc nedavala lebo to smrdi, a vsetko sa od toho zaspinilo. A preslo to same asi za tyzden 😉
nas maly mal tiez ked mal asi mesiac zdurene prska - lekarka povedala, tak ako pise gangulienka, ze je to z mojich hormonov /dojcim ho/. potom sa mu to este zdurilo asi 2 alebo trikrat - vzdy tak dva dni to trvalo a potom to zmizlo. nic som mu na to nedavala.
drzim palce, aby vysetrenie dobre dopadlo
Ahojte, my sme síce podobný problém nemali, ale lekárka mi ho spomenula, keď sme začali s príkrmami. Práve preto mi odporúčala aspoň so začiatku výlučne bio potraviny, keďže všetky ostatné- predovšetkým mäsá sú plné rastových hormónov a to sa vraj môže prejaviť práve zdureným resp. zväčšením prsníkov u detičiek (vraj mala zopár takýchto detičiek, ktoré práve preto tiež poslala endokrinológovi). Ja preto Hanke dávam výlučne bio výživy-teda Hipp čiste BIO) a v Rakúsku dostať aj Nestlé, ktoré obsahuje bio mäsko. Skús teda vylúčiť prírkmy, ktoré dávate a kúpte len Hipp, ktoré sú garantované bio produkty. Držím palce a verím, že to pomôže 😉
To iste povedala lekarka mojej sesternici. Jej dcerka ma 10 mesiacov a zdurili sa jej prsicka. Kazala jej vynechat masko, lebo to je napichane rastovymi hormonmi. Skus vynechat a uvidis, snad to pomoze.
kamoskina mala to mala tiez a odporucili jej prestat jest psenicu(a vsetko co preslo okolo muky...)nepomohlo.zacala jej davat kozacie mlieko pit a vsetky problemy sa vyparili 😉
Mozu to vyvolat aj ftalaty obsiahnute napr. v hrackach alebo aj v inych plastoch, najma "made in china" vyrobky. ( problem je , ze ine sa uz ani nedaju kupit). ☹
kamarátka bola s dcerkou u lekára a zakázali jej papať hydinu....práve kvôli tomu ako píše kadea...rastové hormony...
Macho, niekde som citala, ze dievcatka v prvych mesiacoch mozu aj krvacat z "pipiny" a mozu byt aj zdurene bradavky. Je to vraj normalne, telo sa vyrovnava s hladinami hormonov a hlavne odchadza s telicka uz niekolko stoviek vajicok.....
Kedze dcerka ma skoro 8 mesiacikov, nieviem, ci je to aj jej pripad, ale v ziadnom pripade by som sa nestresovala.
Urcite to nie je nic vazne. Ani na endokrinologii nebudete prvy pripad...
Vysetria jej hladinu hormonov v krvi a zistia, preco sa to deje. 🙂
Prajem vela krasnych chvil s vasou usmiatou dcerkou.....