Ahojte milé mamičky .
Potrebovala by som sa s vami poradiť , lebo sa mi zdá niekedy že sa zo všetkého zbláznim .
Chcela by som veľmi moc spoznať mamičku ktorá ma podobne problémy ktoré práve ja ako matka prežívam svojou dcerkou.
Ja ani neviem kde poriadne začať aby ste to správne pochopili.
Mám dcérku ktorá ma 1,4 rok .
Narodila sa mi dcérka pridusena nedychala 5 minút . Chvála bohu bolo potom všetko poriadku . Mojej dcérke pri pôrode aj vyklbily rameno ktoré je tiež chvála bohu už poriadku aj nožičky mala veľmi zle ale tie mame tiež poriadku .
Ide vlastne o to že moja dcérka ma od 5 mesiaca na hlavičke hrcku vzadu . Čo sa mi zdalo veľmi nepraktické a okolie mi tiež hovorilo že to mám riešiť . Keď som išla do nášho mesta neurologické ktorej chodíme od narodenia kvôli tomu priduseniu pri pôrode tak doktorka povedala že to je úplne normálne že to ma len takú lebku . Lenže ja som si stala za svojim že nezdá sa mi to chcela som nech to poriadne vyšetrí dala ju na sono hlavičky keď mala 1 rok lenže chcela lekárka od mňa aby mi dcéra spala lenže ona sa budí už na každý zvuk a moment a ešte k tomu jej na hlavičku dávala ten kremík čiže jasne že sa zobudila lekárka bola tak nahnevaná že mi dcéru pozrela ale len tak hala-bala do správy dala že nevidela do zadu lebo je dcéra už veľká a hýbe sa , no do správy dala aj že tam na hlavičke ma naozaj hrcku ale že je nezhubna lebo nemá príznaky . No tak som sa nahnevala že som navštívila lekára v Bratislave v NUDCH ktorý mi hneď povedal či neurologicka v našom meste je poriadku že zato že plače bábätko je úplne normálne veď to je dieťa . Vysmial ju . Hneď mi povedal že by ju dal na ct ale musia ju uspať na ct potreboval rôzne vyšetrenia ktoré mala urobiť mojej dcérky obvodná lekárka ktorá jej tie testy aj spravila lekár v Bratislave v NUDCH povedal ze moja dcéra je veľmi žltá ze podľa nebo bude mať problémy s pečeňou ze aj s tým môže byt spojená ta hlavička a ze tak nech obvodná správy všetky vyšetrenia ktoré potrebuje . Moja dcéra dokym sme čakali na termín na odbery bola vždy taká nepokojná taká ze v noci sa budí s veľkým plačom niekedy sa mi to zdá ze je to až záchvat niekedy sa mi zdá ze ma aj bolesti v brušku . Moju dcéru milujem nadovšetko dávame jej neskutočnú pozornosť určite sa nebudí kvôli tomu ze by sme jej pozornosť nedávali alebo ze by sa bala lebo spinká s nami ma istotu ze sme tam . Keď sme išli na odbery tak lekárka obvodná samozrejme si myslela ze je všetko ok nič jej nebolo nič jej nieje totiž moja dcéra je vážne veľmi silne dieťa ktoré od narodenia somnou podstúpilo veľa veci napríklad aj tie nožičky ktoré mala úplne vytočené sme napravili doma sami nechodili sme na žiadne rehabilitácie proste je veľmi silná dnes chodí smeje sa pozná zvieratká teší sa hnevá sa proste je to úžasne dieťa . Vrátim sa k tým odberom ako jej ich spravila mi volala už v ten deň okolo jednej čo som vedela ze je už zle zrejme keď ona sama volala lebo mi povedala ze mám volať ja na druhý deň . Výsledky mala veľmi zle zvýšené leukocity a iné testy . Musel nastúpiť do nemocnice kde jej zistili ze ma vírus ktorý jej poškodzuje pecen nakoniec aj zistili ze ma poškodenú pečeň viroticku čo do dnes neviem čo znamená no pustili nás po dvoch dňoch domov ze veď nemá príznaky lieky na pečeň Nie su pre také malé bábätka a mať len diétu a brat probiotika no o tri dni nato sme išli naspäť na pohotovosť moja dcéra mala vysoké horúčky a vracanie a bolesti bruska . V nemocnici sa to ustalilo a urobili jej unava sono kde už zasa povedali ze ma pečeň ok . No výsledky krvi ma stále zvýšené .
A teraz konečne otázky na vás myslite si ze po troch dňoch môže mať akože pečeň ok keď ju mala pred troma dňami poškodenú veď to je až smiešne normálne neviem čo skôr či smiať sa alebo plakať veď ani ja nie som lekár ale viem ze po troch dňoch sa nemôže dať všetko do poriadku neverím tomu proste neverím . Moja dcéra je veľmi problémová plače pri každom vyšetrení je ťažké ju vyšetriť veľmi sa bráni je to vážne veľmi ťažké .
Ďalšia otázka ten spánok mne sa poriadku nezdá čo si o tom myslite ?
Ďalšia otázka na mojej dcére som spozorovala veľmi zle správanie začala sama seba byt ubližovať si búcha si hlavu o všetko škriabe sa robí si veľmi zle a začala to robiť aj okoliu .
Ďalšia otázka všimla som si na dcére ze ma divne bruško .
Môže to súvisieť zrejme s tou pečeňou keďže nás neposlali ani na gastro ani na ďalšie vyšetrenia .
Ďalšia otázka už riešim nemocnicu v NUDCH no myslite si ze nespravím chybu ? Keďže lekári v našom meste tvrdia ze ma už pečeň ok len krvné testy su poriadku . Veľmi sa všetkého bojím moja dcéra sa boji ešte viac a preto sa neviem rozhodnúť . Lekár neurológ v Bratislave tvrdí ze mame dôjsť na pohotovosť do NUDCH kde ju prezru lenže dcéra momentálne nemá problémy myslím také ze vracanie a horúčky ma len problémy ktoré som spomínala výssie . Na neurologiu s hlavičkou ešte nemôže ísť keďže na ct musí byt dieťa úplne poriadku zdravotne . Ja už vážne neviem čo mám robiť cítim sa ako matka ktorá je už taká ze si domysla no cítim ze niečo sa s mojou dcerkou deje .
Veľmi krásne ďakujem za akúkoľvek pomôcť či radu .
Pisete,ze nie ste spokojna z Vasou dr,tym.padom by som ja nevahala a hned by som hladala dalsie moznosti,do Nudch chodime aj my,som velmi spokojna aj s vysetrenismi aj s pristupom,za mna radsej vysetrenia u 5 doktorov ako nieco zanedbat
@amana97 ahoj, velmi drzim palce s dcerkou. Zelam vela sil a modlim sa nech sa da vsetko do poriadku. Je to naozaj obrovska bolest takymto niecim si prechadzat. Ako baby hovoria, necakaj a chod tam kde treba ist.
ono lekári majú pravdu v tom, že ak aj má niečo s pečeňou, tam sa dávajú silné lieky na regeneráciu pečene a tie nie sú pre také maličké deti....ale dieťa má úžasnú schopnosť regenerácie...ak išlo o vírus ktorý poškodzoval pečeň tak ano, výsledky sa mohli zlepšiť aj za pár dní keď si telo s vírusom poradilo a ďalej nepoškodzovalo pečeň....veľké brušká deti mávajú, to nemusí byť znak ničoho pokiaľ nemá bolesti v oblasti bruška...išla by som na tú pohotovosť kde ťa posielali a rovnako by som zmenila pediatra....
Ak mate ponuknute vysetrenie v Nudch treba ist,my sme mali hrozne ake fakt hrozne pecenove testy a klesali 3 mesiace!!!! Nie zo dna na den