Ahojte, synovi ( 5r) zistili v hrdle zlatého stafilokoka - masívne. Dostal ATB Klacid. Dr. vraví, že už ho bude mať celý život, že sa nedá zničiť len akoby uspať. Že ak by ho nemal masívne ani by ho neriešila.. Po dobrati ATB cca o 4 až 6 týždňov ho mám prísť dať zaočkovať.. Moja prvá otázka, zbavilo sa niektoré dieťatko, prípadne dospelak natrvalo ZS v hrdle a druhá otázka očkovali ste aj napriek tomuto bacilovi? Ďakujem
@malinovka333 a ako ste sa ho zbavili? Mali ste ATB?
@lubina2 manuka medom
@lubina2 z vlastnej skúsenosti - ak ho už raz máš,nezbavíš sa ho.Len bude,presne ako si napísala,akoby v spiacej forme.Ak bude imunita v poriadku,nebude robiť problémy,ak však imunita bude slabá,môže sa opäť prejaviť.Nám dr.na imunológii vravela,že ak sa už vo výtere nenachádza,môže sa očkovať.Ale je to vždy na posúdenie lekárom.Držím palce,mne sa ho podarilo upokojiť až po asi 5 mesiacoch a vybraní 4 rôznych ATB.+treba podporiť imunitu.Kopec ľudí ho má a ani o tom nevie.
@malinovka333 nevieš, nerobí problémy ak je histaminovu intolerancia?
Ja mam zlateho v hrdle mne pomohol az tekuty vitamin C lipo askor
@lubina2 je to tak ako ti povedala doktorka, už nikdy sa ho nezbavíte ale nemusíš sa báť, nie je to nič vážne. Mne akurát dnes tiež doktorka povedala, že ho mám v nose a dokonca mi predpísala len sprej do nosa a žiadne antibiotiká, keďže sa cítim dobre a nemám žiadne zdravotné problémy.
Dlhodobejsie uzivat od afrabio kapucinku
@lubina2 ahoj, môj brat (dospelý) ho mal v nose, dosť dlho, vybral troje antibiotiká a nezaberali :( potom sme skúsili tea tree olej s manukou a rosalinou - tento si nakvapkal na tyčinku s ktorou sa čistia uši a niekoľkokrát za deň si vytieral s ním nosné dierky a musím si zaklopať, toto mu konečne zabralo - zatiaľ sa mu stafylokok nevrátil už je to cca rok a dúfam, že ani nevráti. Ak ho máte v hrdle dá sa ten tea tree olej nariediť do vody a kloktať, alebo aspoň vyplachovať ústa, len má nepríjemnú chuť aj "vôňu" tak neviem, či Ti to 5 ročné dieťa znesie.
Moja dcéra si ho doniesla z pôrodnice, žiaľ je to tak že sa nedá zbaviť sa ho úplne. Vidím to že má aj úplne iní imunitu ako jej bratia. Absolvovala všetky očkovania a všetko bolo bez problemov, ani zvýšenú teplotu nemala.
Aj na kasel ste nieco mali?
@lubina2 da sa ho zbavit, mojim vzdy robila opakovane kontrolne stery napr o 2-3tyzdne, a nedala by som zaockovat ked ho este ma,davaj mu manuka med