Neviem, ci ste sa niekto s takymto niecim stretli. Na syncekovej plienke sa objavuju ruzove skvrny (najma rano). Najskor som si myslela, ze to je krv, Ale vysledky z mocu boli negativne a podla doktorky su to nejake krystaliky soli, ze deticky to niekedy mavaju. Zacalo sa mu to objavovat, ked mal asi mesiac a teraz ma 2,5 mesiaca a stale to mava. Zaujimalo by ma, ci ste to niekto zazili, z coho to moze byt a ako dlho ste to mali. vdaka za rady.
@sloniiicek nepoužívaš náhodou plienky pampers sensitive?? my sme to mali tiež , ale len v tejto plienke, takže niečo bolo v plienkach čo to robilo...
@sloniiicek a kolko toho maly vypije? pretoze toto sa objavuje, ked ma dietatko malo tekutin... pokial viem tak oranzove krystaliky sa objavuju len tesne po narodeni... v takom vyssom veku by naozaj mohlo ist o nedostatok tekutin... nas malicky to mal iba raz, ked nam nechcel asi dva dni nic jest a malo pil... 😕
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/krystaliky-kyseliny-mocovej-ake-mate-skusenosti/
@sloniiicek no a to ti povedala obvodna lekarka? lebo nasa mala tiez ruzove flaky a stale silneli a bola to krv a bola rovnako negativna. ja so to riesila s urologickou. robili kultivaciu mocu?
@sloniiicek stretla, ale iba tesne po porode.Tiez mala malinka taketo ruzove skvrny a tiez mi v nemocnici hovorili, ze je to docasne, ze ked sa rozpije, ze to zmizne a zmizlo..
@sloniiicek - Si si ista, ze je to z mocu a nie z plienky? Lebo aj Max mava niekedy take drobunke akoby silikonove bodocky na sebe, ale to je z plienky, z pampersiek... ked sa narusi vrchna vrstva...
moj syn maval krystaliky, bolo to z plienky.......
@anjelicek26 - aj náš to mal pri pamperskách... podľa mňa je to plienkami
@sloniiicek
ale z plienok byvaju krystaliky priesvitne/mliecne a nie ruzove/oranzove....
@zuziq - ked su zafarbene koncentrovanym mocom mozu byt aj s nadychom do ruzova/orandzova + kazde plienky maju inu vypln, kto hovori, ze su to prave pampersky, my pouzivame active fit, ako je to v inych variantach netusim... neviem si predstavit, ze by to boli nejake krystaliky, co dieta vymoci 😕
@sloniiicek ja som sa na to pýtala ked to mal malý,ale to bolo po porode.....lekárka mi povedala že su to minerály a soli čo sa vyplavuju z tela bábetkám,takže klud,vlášť ked máš vyšetrený aj moč a je to ok.
@anjelicek26 lenze jej malicky ma skvrny na plienke.. to ze su to krystaliky pomenovala az doktorka... aj nas maly mava obcas na sebe tie krystaliky z plienok, ale ak su to skrvny, urcite to podla mna z plienky nie je... deticky to maju tesne po porode, ale nemali by to mat uz ked maju 2 ci 3 mesiace... my sme to raz zazili a viacero bab s tym ma skusenosti. Naozaj si myslim, ze je to asi malo tekutin... 😕
Dcerke sa to stalo raz ked mala cez 4 mesiace, odmietala mi vtedy viac hodin prsnik, a ani inak som do nej tekutinu dostat nevedela, bolo velmi horuco. Podotykam, ze bola v plienke latkovej, a tie krystaliky boli na jej kozi, z velmi koncentrovaneho mocu. Odvtedy sa to nestalo.
ahojte kocky. dakujem, ze ste reagovali. pouzivame sice pampersky plienky, ale urcite to nie je z plienky. minule ked som syncekovi odoberala moc, tak som polozila na jednorazovu podlozku a na to som dala bavlnenu plienocku. a jasne, ze sa vycikal aj mimo skumavky a nasla som tam ten flak ruzovy/oranzovy. takze to muselo vyjst z neho. 😀
o tych tekutinach mi hovorila uz aj jedna znama. ze ma zrejme malo tekutin. je pravda, ze je velmi kludne babatko a vela spinka. takze zrejme to bude ta pricina.
@zuziq - dakujem za radu. ja maleho kojim, takze neviem presne kolko vypije. 😔 ale je pravda, ze pije toho menej, ako ked bola dcerka mala. nema ani cas tolko pit a je stale vyrusovany. nieco mi spominala aj doktorka, ze sa to vacsinou objavuje u malickych babatiek a max. do 3 mesiacov by to malo zmiznut.
@estterka - akurat dnes som odniesla doktorke opat moc a tentokrat to ide dat na tu kultivaciu mocu.
inak doktorka mi este hovorila, ze ma nejake zvysene hladiny tusim bielkovin, co by mohla znamenat infekciu mocovych ciest.
a tie krystaliky mava na plienke - nie na sebe 😀
@sloniiicek
Aj nas syncek to mava, a ako ste to riesili? Nejake vysetrenia alebo co?
@simona1111 Musí vic piť. Aj môj to mal ale este v porodnici a povedali mi, ze preto, ze malo pije. Musí piť viac a krystaliky sa prestanu tvorit
treba davat viac pit - hlavne teraz ked je teploked je teplo ... bud trosku vodicky, alebo ked kojis, tak castejsie prikladat nech si cucne predneho mliecka.
moja dcera to mala tiez - mozno raz alebo dvakrat taku ruzovu skvrnu v plienke, pravdu povediac uz sa nepamatam presne v akom veku, tiez som v panike hned volala doktorke....