Zatekavajuce soplíky a kašeľ u 3-ročného dieťaťa

7. feb 2023

Ja už som bezradná,poraďte mi čo pomôže na zatekavajuce sople a kašeľ?Dieťa 3r ešte nevie vyfukat nos.Nic mu netece von,sa mi zdá že má zadné sople.No chrapci mu nos a večer sa budí na to že nevie cez nos dýchať lebo chrapci.Dnes ráno začal pokasliavat také hlienovite.Co dávate vy deťom?Ja som dávala do nosa olynth plus pre deti a na kašeľ sinupret.No nejak nepomáha, alebo treba dlhšie to brať aby pomohlo?Alebo niečo iné čo pomôže?Aby nebol chorý,keďže obaja rodičia pracujeme.

zuzkaa1991
7. feb 2023

Sinupret nam nezaberal akurst som vyskúšala po vysse roku opat v sobotu cca 2 3 dni som videla rozdiel....naparovat nám sprej pomaha sprej do nosa nasalduo inhalovat ale to by som ju nedonutila tak aspoň naparovat sa sa presvedčiť....na kasel zalezi aky suchý vlhky hlienovity ;) a vitamíny

zorkahorka
7. feb 2023

Vytahuj vysavacom. Predtym mu nastriekaj morsku vodu, po odsati olynth. V izbe zvlhci vzduch a pod hlavu vankus

katie253
7. feb 2023

Ja varím čaj na uvoľnenie hlienov a aj zastavuje suchý dráždivý kašeľ. Obyčajnú sušenú majoránku, zaliať 1 čajovú lyžičku 200-250 ml vriacej vody, lúhovať 10 minút. Pridať lyžičku masla a med.
Ja robím do 0,5l termosky, pije celý deň. Ľahúčko odkašliava.

mamatroch
7. feb 2023

Uplne najlepsie su preplachy nosa fyziologickym roztokom. Tzv. kanvickovanie. 3-rocneho sa to uz da naucit. Vsetky spraye do nosa a pod. su sice fajn, ale pokial este nevie dobre fukat nos, zazraky od nich tiez necakaj.
A ano, aj sinupret je fajn a u nas pomaha este kaloba (kvapky, volnopredajne - idealne zacat uzivat hned v zaciatkoch choroby 3x denne).
A samozrejme, trenovat spravnu techniku fukania nosa (trenujte aj ked bude zdravy, vtedy to je bez stresu 😉): jednu dierku zapchat, druhu riadne vyfukat a potom naopak.
A fajn je aj naparovanie nad hrncom s horucou slanou vodou. Idealne ked si dieta das na kolena kvoli bezpecnosti a cez vas osusku prehodis. Ale to sa da len so spolupracujucim dietatom, lebo ak sa bude metat, moze sa obarit.
A mozno by stala za zvazenie navsteva ORL, ak byva casto chory - moze byt problem s nosnou mandlou.

autor
7. feb 2023

@zuzkaa1991 Vykasliava hlieny
@zorkahorka Skúšala som vysávačom,no má suchý nos,nič nejde von žiadne sople.
@mamatroch Skúsim tu kalobu.Konvicka u nás nefunguje,dieťa nespolupracuje.

zorkahorka
7. feb 2023

A keby si dkusila nahrievat? Morskym slnkom...

slamocka
7. feb 2023

Odporucam Erdomed, je to na predpis, rozpusta hlieny, nam vzdy nabral, vysavac by som nepouzivala, striekaj morsku sol do nosa, a na youtube su take videa kde aj male decicky konvickuju, je to v slovencine, nase baby sa na to namotali... teraz ked maju sople tak iba tie dve veci pouzivam... sinupret je slabsi. cim skor sa nauci fukat, tym lepsie. ale chapem, je to o dietati. mozes skusit namotat, ze kto vyfukne vacsi sopel z nosa 🙂 alebo tak nejak urobit z toho srandu. na mokry kasel sa mi odvecil mucosolvan a na suchy paxeladine. Treba vsak brat tak 5 dni a potom dat inu ucinnu latku. Ak mate opakovane problemy, nam napr. zistili histamin a reflux, histamin tiez sposobuje hlieny a kasle a sople. Nasa mala take kasle, ze sme striekali astmaticke spreje, tvrdili ze ma alergie a nakoniec stacilo vylucit oba potraviny s vysokym obsahom histaminu.

mimushsv
7. feb 2023

Kee bude spinkat, nakrajaj na tanier cibulu a nechaj v izbe. Nam to velmi pomohlo uvolnit podobny stav.

autor
7. feb 2023

@mimushsv Cibuľu rozkrájanu dávam pri posteľ,no nepomáha.

zuzkaa1991
7. feb 2023

My pouzivame sirup na vykaslavanie hlienov prospan