Ja už som bezradná,poraďte mi čo pomôže na zatekavajuce sople a kašeľ?Dieťa 3r ešte nevie vyfukat nos.Nic mu netece von,sa mi zdá že má zadné sople.No chrapci mu nos a večer sa budí na to že nevie cez nos dýchať lebo chrapci.Dnes ráno začal pokasliavat také hlienovite.Co dávate vy deťom?Ja som dávala do nosa olynth plus pre deti a na kašeľ sinupret.No nejak nepomáha, alebo treba dlhšie to brať aby pomohlo?Alebo niečo iné čo pomôže?Aby nebol chorý,keďže obaja rodičia pracujeme.
Vytahuj vysavacom. Predtym mu nastriekaj morsku vodu, po odsati olynth. V izbe zvlhci vzduch a pod hlavu vankus
Ja varím čaj na uvoľnenie hlienov a aj zastavuje suchý dráždivý kašeľ. Obyčajnú sušenú majoránku, zaliať 1 čajovú lyžičku 200-250 ml vriacej vody, lúhovať 10 minút. Pridať lyžičku masla a med.
Ja robím do 0,5l termosky, pije celý deň. Ľahúčko odkašliava.
Uplne najlepsie su preplachy nosa fyziologickym roztokom. Tzv. kanvickovanie. 3-rocneho sa to uz da naucit. Vsetky spraye do nosa a pod. su sice fajn, ale pokial este nevie dobre fukat nos, zazraky od nich tiez necakaj.
A ano, aj sinupret je fajn a u nas pomaha este kaloba (kvapky, volnopredajne - idealne zacat uzivat hned v zaciatkoch choroby 3x denne).
A samozrejme, trenovat spravnu techniku fukania nosa (trenujte aj ked bude zdravy, vtedy to je bez stresu 😉): jednu dierku zapchat, druhu riadne vyfukat a potom naopak.
A fajn je aj naparovanie nad hrncom s horucou slanou vodou. Idealne ked si dieta das na kolena kvoli bezpecnosti a cez vas osusku prehodis. Ale to sa da len so spolupracujucim dietatom, lebo ak sa bude metat, moze sa obarit.
A mozno by stala za zvazenie navsteva ORL, ak byva casto chory - moze byt problem s nosnou mandlou.
https://www.drmax.sk/vincentka-nasalis-startova...
Toto je ta kanvicka.
@zuzkaa1991 Vykasliava hlieny
@zorkahorka Skúšala som vysávačom,no má suchý nos,nič nejde von žiadne sople.
@mamatroch Skúsim tu kalobu.Konvicka u nás nefunguje,dieťa nespolupracuje.
A keby si dkusila nahrievat? Morskym slnkom...
Odporucam Erdomed, je to na predpis, rozpusta hlieny, nam vzdy nabral, vysavac by som nepouzivala, striekaj morsku sol do nosa, a na youtube su take videa kde aj male decicky konvickuju, je to v slovencine, nase baby sa na to namotali... teraz ked maju sople tak iba tie dve veci pouzivam... sinupret je slabsi. cim skor sa nauci fukat, tym lepsie. ale chapem, je to o dietati. mozes skusit namotat, ze kto vyfukne vacsi sopel z nosa 🙂 alebo tak nejak urobit z toho srandu. na mokry kasel sa mi odvecil mucosolvan a na suchy paxeladine. Treba vsak brat tak 5 dni a potom dat inu ucinnu latku. Ak mate opakovane problemy, nam napr. zistili histamin a reflux, histamin tiez sposobuje hlieny a kasle a sople. Nasa mala take kasle, ze sme striekali astmaticke spreje, tvrdili ze ma alergie a nakoniec stacilo vylucit oba potraviny s vysokym obsahom histaminu.
Kee bude spinkat, nakrajaj na tanier cibulu a nechaj v izbe. Nam to velmi pomohlo uvolnit podobny stav.
@mimushsv Cibuľu rozkrájanu dávam pri posteľ,no nepomáha.
My pouzivame sirup na vykaslavanie hlienov prospan
Sinupret nam nezaberal akurst som vyskúšala po vysse roku opat v sobotu cca 2 3 dni som videla rozdiel....naparovat nám sprej pomaha sprej do nosa nasalduo inhalovat ale to by som ju nedonutila tak aspoň naparovat sa sa presvedčiť....na kasel zalezi aky suchý vlhky hlienovity ;) a vitamíny