Zatekanie soplíkov počas spánku

amadora
3. okt 2012

Mamičky tiež to poznáte že dieťatko počas spánku zatekajú soplíky a ono nemôže spať lebo ho stále dráždni na kašel? Máte dáke overené tipy ako vtedy pomôcť? Lebo ja mám pocit že som vyskúšala už všetko možné (stoptussin, vydvihnutý vankúš, zvlhčovač, ventolin sprej a čo viem čo ešte) a nič nezaberá a už som zúfalá a trhám si vlasy keď sa mi detská pestúnka zo spálne ozýva každú minútu - už ju asi hodím o stenu 😅

jana2210
3. okt 2012

ahoj amadora my s tym zapasíme skoro kazdé 2 mes.,teraz mame 14 mes.a už je to lepsie lebo vie dychat pusinkou,a dovtedy to boli muky,tiež som jej zdvihla vankusit,dala som jej na postielku vlhý uterak,potom som dala na radiator vodu s kamilkami a čo ja viem čo...najlepsie je ked spí na brušku vtedy tie soplíky nezatekajú do hrdielka
tak pevné nervy a nech vám to rychlo prejde 🙂 ozaj odsavaš jej soplíky???

vejvass
3. okt 2012

@amadora ahoj asi ta nepotesim ale moj maly ma uz 5,5 roka a zapasime s tym az do teraz vzdy ked je chory a co je najhorsie vzdy sa mi z toho pozvracia ☹
Tuto noc sme mali znovu pohotovost uz sa tesim na dalsiu ach jaj 😒
My sme uz vyskusali uplne vsetko ale prve cca tri dni nam nepoma vobec nic az potom ked kasel a sopliky ustupujupotom uz je dobre 😉 Nastastie uz je vo veku kedy nieje az tak casto chory klop klop.......

evelin325
3. okt 2012

@amadora
@jana2210 @vejvass baby ja dávam synčekovi minerálne soli, vyrábajú sa na spôsob homeopatík. Neviem si to vynachváliť, už sme s nimi vyriešili afty, horúčky, nádchu, dávam mu to aj na imunitu, lebo nechcem do neho pchať kadejakú chémiu. Myslím si, že by vám to mohlo pomôcť.

amadora
autor
3. okt 2012

@jana2210 @vejvass u staršieho syna som toto nepoznala ale u mladšieho furt keď je chorý, tie tri - štyri dni hrozný spánok 😒 sople odsávam aj dám sprej na odpuchnutie sliznice, dávam aj fenistil ale nič nezaberá. som z toho unavená ja aj on ☹

amadora
autor
3. okt 2012

@evelin325 aké soli?

jana2210
3. okt 2012

evelin325 to by aj mna zaujímalo aké soli 🙂 lebo ja malej davam homeopatické kvapky do nosa+quix

evelin325
3. okt 2012

To sú homeopatiká, ktoré sa dajú kúpiť v Nemecku, tam sa používajú hrozne dlho, u nás na Slovensku je s tým problém, hlavne treba dať pozor, aby išlo o nemeckého, rakúskeho alebo švajčiarskeho výrobcu. Už som ich skúšala objednať aj od jedného slovenského výrobcu, ale s kvalitou som nebola spokojná. Teraz ich objednávam od jednej pani, ona má kvalitné nemecké výrobky.
Aby si mala predstavu o čo ide:minerálne soli sú súčasťou každej bunky v našom tele. Naše telo si ich získava stravou, ale v dnešnom svete kedže jeme čo jeme, samé postreky, chémie, veď ti to nemusím písať, naše telo má nedostatok týchto minerálov, a preto vznikajú zdravotné problémy a choroby. Ak chceš prečítaj si o tom viac na http://zenskyweb.sk/slovenka/nie-je-sol-ako-sol.

hradnapani
3. okt 2012

@evelin325 a ktoresoli konkretne davas malemu? ja som zatial uzivala iba tie slovenske pre vlastnu potrebu, a mne teda pomohli. Malemu som neskusala zatial,ale asi by to stalo za to.

lentuska
3. okt 2012

A neskusali ste zistit pricinu, lebo to ze sa nieco iba "docasne" vylieci nie je asi vsetko.... ja by som odporucila ist s detmi na biorezonanciu, kde mu zistia tu pricinu hlavnu toho a potom nasadia aj cielenu liecbu, ked sa vie ,co sa ma liecit. Moj nazor! Je to neskodne vysetrenie a trva cca 30min. Nasla som najlacnejsie za 15€ u doktorky Tomovej za 15€. Chodime uz cela rodina iba ku nej a sme spokojni

anikag
3. okt 2012

Ahoj nám najviac pomohli osvedčené babské recepty - cibuľa s medom a na noc natrieť hrudník masťou na to igelitový sáčok klasická bavlnená plienka a všetko to obviazať elestickým obväzom. Pekne to prehreje celý hrudník a soplíky stekajú dole a dieťa sa nedusí. Keď sme kašľali aj v noci a tiež potom z toho grckali dala som tento obklad a do pol hodky bol kľud a pospali sme si všetci. Keď bol kašeľ fakt hrozný tak som jej to dala aj cez deň no nie na celý tak 3 hodky max.

bibistec
3. okt 2012

u nas je to vtedy ak idu zubky a zatekaju sliny, strasne, popodkladam vankus aby bola mala co najvyssie az skoro v sede a toto jedine pomoze, dokonca si pamatam ked raz dokonca musela spat v kociku po sediacky, inac sa nedalo nevedela dychat, ale u nas to trva tak 3 dni a potom je lepsie, tak to sa este da. ale nema aj alergiu? vtedy aj nostek opuchne a potom pomozu spreje na odpuch nosa, ale to uz vie lepsie lekarka.

pinzeta
5. okt 2012

@evelin325 ahoj evelin, nemohla by si mi dat kontakt na pani cez ktoru objednavas tie soli, bo maly ma sopliky, davam mu physiomer, odsavam, ale nestaci to, chuda stale je nervozny
dakujem

evelin325
5. okt 2012

@pinzeta ahoj, pravdaže. Mail: mineralnesoli@gmail.com, tel.č.0903306222, on vie aj super poradiť. Prajem skoré uzdravenie. 🙂

pinzeta
5. okt 2012

@evelin325 dakujem, pekny den

kompletna009
30. nov 2012

@evelin325 chcem sa opytat ako sa vola ten homeopaticky liek z mineralnych soli,dakujem za odpoved

evelin325
30. nov 2012

@kompletna009 Ahoj, myslíš na tie soplíky?

medi
9. dec 2012

ahoj, tak k tejto teme mam aj ja co povedat, sice mam uz 3,5rocnu babu, ale co zacala chodit do skolky, je viac chora ako zdrava. a od narodenia u nej nadcha prebieha rovnako-prvy den sopliky tecu a dalsie dva tyzdne zatekaju. samozrejme sa rozbehne kasel a dostat sa z toho nijako nevieme-len pretrpiet. mate tiez tu skusenost, ze aj ked urobite vsetko, co sa ma - tj sprej s morskou vodou, pockat, odsat/vysmrkat, nedostanete von vobec nic? ja si uz pripadam uplne neschopna, odsavacku mam uz druhu (obe na vysavac) a stale von nedostaneme nic.

budem sa tiez informovat o tych homeopat.soliach. ja malej pri nadche davam coryzaliu, sinupret na rozpustenie hlienov, striekame sterimar/physiomer. na noc zvyseny vankus, zvlhcit vzduch (davam na cely radiator mokry uterak, do rana je suchy). okrem toho uziva imunoglukan na imunitu, aj ovocie ma rada a aj tak od septembra bola v skolke dokopy 14 dni 🙄

matulka82
5. jan 2013

@anikag a v noci moze byt ten obklad pocas celej noci?kdesi som citala ze treba zohriat tu mast?alebo staci ked nnormalne chvilu odstatu natriem rukami?dakujem

anikag
6. jan 2013

Ja som malej nechala celu noc len treba dat pozor lebo sa dietatko moze vyhadzat kus tam kde je natreta mast.ale to sa nam stalo raz ked som jej to davala viac krat za sebou a na dlhsie. ja som ju davala izbovej teploty nezohrievala

matulka82
7. jan 2013

@anikag realizovali sme a pomohloo 😉