Dievčatá poradte čo dať 3 týždnovému bábu na zatečené hlieny v hrdle?
Noštek odsajeme, nič v ňom neni ale počuť na dýchaní ako keby bol plný.
Ďakujem
@bubka226 Treba kúpiť napr.physiomer,alebo iný roztok s morskou vodou . Strieknut do nošteka ,počkať chvíľku aby sa hlieny rozriedili a odsať. Následne dať nosné kvapky, prípadne na noc mi dr.predpisala Fenistil kvapky.
Nám sa to tiež stalo,stav som ale konzultovala s lekárkou. Zavolaj a porad sa s ňou.
Keď je kojené, tak to môže byť aj zatečené mliečko. Keď tak nám doktorka predpísala Pamykon kvapky do nošteka.
@bubka226 ja som dávala sinupret kvapky- riedia hlieny, pomáhajú sliznici, po jednej s mojim mliekom, aby sa zamaskovala chuť a fenistil kvapky od pediatricky, ak nezabralo po pár dňoch a boli hlieny aj farebné pamycon nám predpísala, odsavala som, predtým som dala aliamare do nošteka
Ako to zneje? Nemá vrodený stridor? Presne to znelo ako keby je zahlienena (tak chrcala) az nás do nemocnice zobrali, ze je zahlienena. A nakoniec až v BA prisli na to, ze to je stridor. Do polroka jej to samé prešlo 🙂
@bubka226 nám pomohla jazcvecia masť, mali sme aj kvapky od doktorky ale moc nepomáhali a po natieranie tejto masti malý konecne prestal chrcat.
@bubka226 ahoj ja na sople a hlieny pri nachladnuti pouzivam sirup Prospan je aj na kasel rozpusti hlieny a jednoducho idu von
@bubka226 ak z nosa nic neodsajes, je to pravdepodobne len “zadna” nadcha. U takychto babatiek je to uplne normalne. Vracia sa im mlieko a telo ako ochranny mechanizmus produkuje hlien - nie je to choroba, ani nachladenie ani nic. Je to neskodne a netreba dietatu podavat zbytocne ziadne lieky, pretoze to odozneje samo.
@bubka226 ja som bola doma tri dni z porodnice, v noci ho krmil muz (lebo sme na UM), no zgrcal sa mu tak, ze sa topil v tej perinke... rano pocuvam, jak keby prasiatko krochkalo z postielky, pocuvam, decko zahlienene. No nervy som riadne chytila, lebo som bola 16 dni v porodnici s nim, bol na antibiotikach, tak som rychlo bezala k doktorke. Ona ho popocuvala a mi vysvetlila, ze to sa mu mlieko vracia, ze nemam riesit. Ze ked papa a dycha nosom, to iste cumel, su to len zadne hlieny, netreba ich nijak riesit.
To môže byť aj reflux, skus mu zdvihnúť polohu a uvidíš, či sa to nezlepsi
Mali sme aj my s tym problem pred rokmi u prveho syna, davali sme Libenar, ale velmi to nepomahalo. Trapili sme sa cele mesiace, nakoniec ked mal 9 mesiacov na alergo mu zistila ze ma na viacere veci hranicne alegie. Ale ako rychlo to zacalo, tak rychlo to potom aj odislo a neskor ziadne alergie uz nemal.