Ahojte malo niekoho dietatko tento problem? Ze zatacalo pri chodzi nozky dovnutra? Najskor sme mali vlozky a cvicenie pol roka ale bez zmeny...teraz jej dal ortoped topanky na mieru plus derotacne ortezy...neviem si predstavit ze to bude nosit...do skolky jej to dat nemozem a po skolke ako s tym bude fungovat vonku? Ci to ma nejaky zmysel ju tym trapit?
@tamara321 Nam to zistili na sone bedrov.klbov a následne volali rehabilitačnu doktorku nejakú a ta mi to vysvetlila, že ich tak ma z polohy maternice ešte ale ze pri masáž a tlaku ich pekne vystiera a narovnava, tak som jej v kuse olejcekom detským robila masáž popod členky keď som jej to masirovala tak ich pekne vyrovnávala.Ale možno sme to nemali také zlé, a nám stacili tie masáže.Kamaratka mala dcérku a ta to musela nosiť dá sa povedať celý deň, viem ze malá jej plakala pri tom, zlostila sa chúďatko ale musela si zvyknúť, aj si zvykla a aj im to pomohlo.
@tamara321 áno tie masáže sú veľmi dobré, už keď sama budeš masírovať vonkajšie členky, tak môžeš vidieť ci bude tie nožičky vystierat. Mojej keď tam zatlačili, tak ich tlačila naspäť. Verím že aj tvojej to pomôže.Ta malička, mala tie ortezky asi len pár mesiacov, viac nie.. Neboj, bude to dobre 😉Inak aj moja dcéra a aj ta jej malá, sa narodili o mesiac skôr.. Neviem ci náhoda. 🤔
@tamara321 a preco intrarotuje? Ma problem v kostiach, bedrach al.klboch? My sme ortezy odmietli, mali sme zopar konzultacii s primarom detskej ortopedie v ZA, zhodnotil ze vo velkej miere je u deti s podobnym postavenim končatín problem skôr neurologicky - nespravny pohybovy vzorec a zapajanie svalstva, čo bol aj náš pripad. Cvicili sme cca do styroch rokov vojtovku plus masaze. A netreba zabudat, ze ortezy su samozrejme len pasívna pomôcka.