Zatáčanie nožičiek dovnútra a ortéza - skúsenosti?

tamara321
28. máj 2019

Ahojte malo niekoho dietatko tento problem? Ze zatacalo pri chodzi nozky dovnutra? Najskor sme mali vlozky a cvicenie pol roka ale bez zmeny...teraz jej dal ortoped topanky na mieru plus derotacne ortezy...neviem si predstavit ze to bude nosit...do skolky jej to dat nemozem a po skolke ako s tym bude fungovat vonku? Ci to ma nejaky zmysel ju tym trapit?

pedroma
28. máj 2019

@tamara321 a preco intrarotuje? Ma problem v kostiach, bedrach al.klboch? My sme ortezy odmietli, mali sme zopar konzultacii s primarom detskej ortopedie v ZA, zhodnotil ze vo velkej miere je u deti s podobnym postavenim končatín problem skôr neurologicky - nespravny pohybovy vzorec a zapajanie svalstva, čo bol aj náš pripad. Cvicili sme cca do styroch rokov vojtovku plus masaze. A netreba zabudat, ze ortezy su samozrejme len pasívna pomôcka.

janka474
29. máj 2019

@tamara321 moja to mala, ale nám stačili masáže a krásne nožičky otacala a vyrovnali sa. Kamoška mala dcérku ta musela mať ortezky, vytrapili sa s nimi ale pomohlo a dnes je krásna slečna z nej.

tamara321
autor
29. máj 2019

@pedroma no nasa prehliadka u ortopeda trvala 2 min...presla sa k nemu a dal recept na pomocky...nic viac k tomu nepovedal...chcem skusit este ineho odbornika...alebo fyzioterapeutku...

tamara321
autor
29. máj 2019

@janka474 o ake masaze ide prosim ta? Prosim ta a tej kamosky mala nosila ortezky cely den? Nasa kvoli skolke urcite nebude tam nemaju cas riesit jej ortezy....neviem si to ani predstavit

janka474
29. máj 2019

@tamara321 Nam to zistili na sone bedrov.klbov a následne volali rehabilitačnu doktorku nejakú a ta mi to vysvetlila, že ich tak ma z polohy maternice ešte ale ze pri masáž a tlaku ich pekne vystiera a narovnava, tak som jej v kuse olejcekom detským robila masáž popod členky keď som jej to masirovala tak ich pekne vyrovnávala.Ale možno sme to nemali také zlé, a nám stacili tie masáže.Kamaratka mala dcérku a ta to musela nosiť dá sa povedať celý deň, viem ze malá jej plakala pri tom, zlostila sa chúďatko ale musela si zvyknúť, aj si zvykla a aj im to pomohlo.

tamara321
autor
29. máj 2019

@janka474 ale tie ortezky mala ked bola malinka ze? Nie az od 4 r plus? Volala som s fyzio a ze oni to riesia masazamoi tejpovanim a cvicenim tak najprv skusim sa s nimi poradit

janka474
29. máj 2019

@tamara321 áno tie masáže sú veľmi dobré, už keď sama budeš masírovať vonkajšie členky, tak môžeš vidieť ci bude tie nožičky vystierat. Mojej keď tam zatlačili, tak ich tlačila naspäť. Verím že aj tvojej to pomôže.Ta malička, mala tie ortezky asi len pár mesiacov, viac nie.. Neboj, bude to dobre 😉Inak aj moja dcéra a aj ta jej malá, sa narodili o mesiac skôr.. Neviem ci náhoda. 🤔

tamara321
autor
30. máj 2019

@janka474 dakujem pekne 🙂 uz som ju objednala sukromnemu ortopedovi nech pocujem aj iny nazor a pojdeme aj k fyzioterapeutke...dufam sa tym ortezam vyhneme...