Zasušené hlieny u 18-mesačnej dcéry

chiarisimo
1. mar 2024

Ahojte, za posledný týždeň som si všimla, že dcéra v noci spí s otvorenými ústami. Častejšie sa budí a chce dojčiť.
Nad ránom má upchatý nos, tak jej s vatovou tyčinkou a olivovým olejom vyčistím nosné dierky a má zasušené hlieny. Sem-tam aj asi aj s krvou.
Poraďte ako to odstrániť?
Cez deň ani večer nemá žiadne sople je zdravá...

nikpa
1. mar 2024

@chiarisimo upchate nosné dierky s vatovu tyčinku poriadne nevycistis. Treba ráno ako sa zobudí prečistiť nos s morskú vodu a vytiahnuť sople. Nie je nič horšie ako keď to tam ma zastavené, môže to vrazit do uší a mam skúsenosť že aj do očí. V noci jej to zrejme zateka do hrdla keď je nespokojná, z toho zase laryngitida môže byť. Mladší syn to máva presne ako opisujes, v noci dýcha cez ústa, je nesvoj. Ráno sa zobudi s plným nosom, cez deň potom vyzerá ze je v pohode. Ale keď ho toho sopla nezbavím tak za pár dní sa sťažuje bud na ucho alebo ma zahnisane oko a v horších prípadoch mu to prejde až do laryngitidy.

anavixy
1. mar 2024

Normalne jej prestrekni nostek morskou vodou (nos cisti vzdy morskou vodou nie olejom) , skus pred spanim aj rano, ak ma soplik taky ze sa na vysat tak ho aj odsaj, ale mozu to byt len bezne sa vyskytujuce hlieny, z ktorych su potom susne, mozno bude stacit ich zriedit tou morskou vodou a ony prirzodzene stecu a nezaschnu v nose. A tiez pozor na suchy vzduch a prekurenu miestnost pocas noci.

milanemila
1. mar 2024

@chiarisimo ak su deti nakapate, tak pred spanim vzdy robime hygienu nosa, teda minimalne im ho vyspliechan tym sprejom s morskou vodou a poodsavam, nech sa im dobre spi a rovnako aj rano. Este som nepocula o vytierani nosa olejom 🤷🏼‍♀️