Zaslzené oko

stevka193
26. mar 2013

tak neviem,ci som sa trafila do spravnej kategorie, ale snad ano.. sašenka ma jedno ocko stale zaslzene, aj ked neplace skoro vzdy ma slzicku na oku..trva to uz cca3 mozno aj 4 mesiace....najprv som si to nejak neuvedomila,ze tu slzicku na ocku ma a pritom neplace.. stale len jedno oko,nic v nom nema,len proste ta slzicka ma trapi..ved asi to nebude celkom ok, ked jej takto slzi ocko..obcas ked je nervozna,alebo place,tak si prave toto oko vie posuchat tak,ze jej vojdu vrchne mihalnice do oka.. aj ked neviem , ci to ma s tym nieco spolocne..zatial sme boli len u pediatra...predpisal nam len kvapky,ktore jej mame kvapkat 4 krat do dna..no to je hotova katastrofa..saška ich len vidi a uz si skryva tvar,otaca sa,nechce otvorit oci..tak jej radsej kvapnem kvapky aspon na oko a tajne dufam,ze ked ho otvori,tak sa jej aspon nieco dostane dovnutra, ked je doma manzel,tak mi s tym pomaha a nejak sa nam podari aj oko otvorit,ale place tak,ze vsetko jej slzami hned vytecie..som zuuufalaaaa... lekar povedal,ze ked jej kvapky nezaberu,tak nas posle na ocne...co podla mna nezaberu,kedze ich poriadne nikdy do oka nedostaneme..mate niekto skusenost s tym slzenim? alebo s tym,zeby sa pri suchani oci vasim krpcom dostali mihalnice do oka.. a nemyslim tym vypadnute mihalnice.. 🙂 dakujem za pripadne rady..

sissika
26. mar 2013

@stevka193 možno má zapchany slzný kanál, my sme to mali tiež, očný to prepichol a bolo po probléme

stevka193
autor
26. mar 2013

@sissika vidis a to ma vobec nenapadlo a ozaj to moze byt ono... a to ako prepichuju takym malym detom...ved sa vrti ako vrtula,oko 100% zavrie a neotvori..ajaaj to bude.. ☹

cat
26. mar 2013

@stevka193 aj u nás to bol ucpatý kanálik, prepichovali to synovi na očnom na Kramároch keď mal cca 1,5 roka a držali ho 3 sestričky a moj muž, trvalo to len chvilku a odvtedy máme pokoj.

stevka193
autor
26. mar 2013

@cat dik baby...tak ja asi aj hned zajtra zbehnem za lekarom nech nas teda posle na to ocne..lebo s tymi kvapkami sa trapime uz asi siesty den a ziadna zmena

jarka721
26. mar 2013

@stevka193 neboj lekári si s tým poradia,mojho syna to tiež trápilo od narodenia až do cca 6mes...........robili mu preplach,dávali kvapky a nič nepomáhalo........až nakoniec (dovtedy nebol chorý)raz prechladol a vtedy to prestalo.....možno to nebolo tým ale tak to prestalo 🙂 a ten preplach?!malého zabalili do plachty s rukami pri tele ,držali mu hlavičku a mňa poslali von,ale nieje to bolestivé ,iba nepríjemné 😒

janinah
26. mar 2013

na upresnenie-nič sa neprepichuje,ale je to preplach slzných ciest...a tiež si myslím,že toto saške pomôže 😉 a je tu o tom celá téma ,minimálne jedna

blackstrap
26. mar 2013

My sme to mali, antibiotika nezabrali, tak nas poslali k ocnej. Mali sme termin o tri dni, vyuzila som ich na masaze slzneho kanalika kazde dve hodiny a kvapkala som opthalmo septonex. Pri masazach vzdy vysiel hnis. Za dva dni bolo po probleme. A to sme sa s nim borili vyse dvoch mesiacov (nie vkuse, ale opakovalo sa to).

zuzulla7
26. mar 2013

@stevka193
My sme mali ten istý problem. Boli sme s tým u ocnej. Preplachovali jej kanálik 3x a potom sa jej to upravilo.

stevka193
autor
26. mar 2013

@blackstrap no ked moja slecinka mne nedovoli nic, co sa jej nepaci..dnes som jej uska cistila 5 minut a pekne som sa zapotila..detto strihanie nechtov.. chcela som jej to pred chvilockou pomasirovat, ale nieje sanca..stocila sa,zaborila hlavu do vankusa..nepomohlo ani otocenie nazad na chrbatik..trepe hlavou,mava rukami, vresti akoby som ju rezat chcela.. keby bola mensia tak mozno..ale teraz je to v takych veciach s nou uz tazsie 😒

blackstrap
26. mar 2013

@stevka193 ja som to mala lahsie, robila som to krpcovi vzdy pri kojeni. Velmi sa mu to nepacilo, ale uprednostnil papanie pred protestovanim 🙂

sammy
27. mar 2013

Mojej najmensej predvcerom zacalo nejak slzit jedno ocko, nie nejak extremne, ale aj vzdy ked sa zobudi, ma tam karpinky. Zapalene to nevyzera byt, len jej to obcas zaslzi. Musim s tym hned utekat k doktorke ci este pockat?

petra122
3. júl 2013

Dobry den mamicky..Chcem så opytat moj 2rocny syncek ked pozera telku dlhsie ako 2minuty okamzite ma zaslzene oci a uuz si potom aj zacina triet ocka.Chcem vediet nazor ci to moze byt z toho ze tak uprene pozera alebo mame zajst k ocnej lekarke na vysetrenie?dakujem